CZ P-10C

Asghaad

Příspěvek#1411 » stř 27. čer 2018, 11:23

jinak receno nejde o spolehlivost pistole ale moznost "ojebavat" strelivo (btw strelivo ktere prekracuje OAL je nejen na ho*** ale muze byt i nebezpecne - pri nabiti do komory se strela zatlaci do nabojnice cimz rapidne naroste tlak pri zapaleni sloze a ...)

Druhak ma P-10ka tak kratkou a strmou skluzavku ze v kombinaci s tuhou vratnou si s takovymi problemy na naboji hrave poradi + povrchovka na skluzavce je stejna nitridace jako vsude jinde, coz by taky melo znamenat ze je "samolubrikujici" nebo jak to prezentuji vyrobci temi jejich PR zvasty. kazdopadne moje P-10ka sezere naprosto vsechno, od tovarnich az po mnou prebijenych at uz s potazenym olovem nebo celoplastovou Alsou.

co vim jedine naboje se kterymi ma P-10ka problem jsou americke dute spicky so pravdu sirokym ustim dutiny kdy se naboj misto sklouznuti po skluzavce zarizne o jeji spodni hranu. Coz je problem ktery se nas opravdu netyka ...

Asghaad

Příspěvek#1412 » stř 27. čer 2018, 13:23

holt zbrojovka neprojektovala Cezetu na munici ktera je u nas ilegalni ... krome toho co vim je to jedna z veci kterou pro americany resili a s nejvetsi pravdepodobnosti vyresili

PS: SiG mi pripada jako neohrabany kopyto an jesti mas P320ku tak doufam s vymenenym spoustakem, jelikoz narozdil od p-10ky SiG totalne podelal 320ky a musel je stahovat pro opravu kriticke chyby v nebezpeci samovolneho vystrelu pri padu ...

Sedmej

Příspěvek#1413 » stř 27. čer 2018, 18:18

Můžu se zeptat, jde vám všem tak hrozně z tuha shodit závěr záchytem?

radim78

Příspěvek#1414 » stř 27. čer 2018, 19:02

@ sedmej - ono se to ochodi :)
@jantar - jen jantar se na verejnem foru prizna k poruseni ZoZ :)

OtravnyPomeranc

Příspěvek#1415 » stř 27. čer 2018, 22:53

majlont: Ono ta pistole ARROW PS97 je tak rikajic pekne zfusovany kram. Mel jsem to v ruce pred casem, a bylo me spatne. Takze u tehle zbrane urcite dolestenim atp se zlepsila mizerna spolehlivost :-D

Abych nebyl OT, co se tyka P10, tak opravdu neni co lestit, ta kontaktni plocha nabehu skluzavky je mala, navic by se tim ojebala tvrda povrchovka, takze bych to urcite nechal tak. Navic proc hrabat do neceho, co funguje na 100%

vaclaff

Příspěvek#1416 » pát 29. čer 2018, 21:27

To Yoki : Díky za půjčení, musím uznat, že se fakt povedla. Střílení z ní je mi příjemnějsí než z Glocka, řekl bych i zpětnej ráz je menší. Koupil bych ale asi spíš tu verzi s tritiama, tyhle mířídla mi moc neseděj. Spoušť trochu delší, ale plynulá. Určitě přímý konkurent G19. Glocka si ale kupuješ hlavně kvůli spolehlivosti, P10 má krátkou historii, tak těžko srovnávat. Ale fakt mě chováním mile přakvapila.

Sedmej

Příspěvek#1417 » pát 29. čer 2018, 21:37

vaclaff: já právě podlehl tomu lepšímu úchopu, menšímu zpětnému rázu, lepší spoušti, trochu i vzhledu a G19 jsem prodal a koupil P10 (FDE a tritiová mířidla). :-)

vaclaff

Příspěvek#1418 » pát 29. čer 2018, 21:48

Sedmej: Glock je hnusnej, vo tom žádná, ale je to traktor. Doveze te vsude :-) Verim ze P10 bude spolehliva, ale uvidime ohlasy za rok, dva. Glock mi po nekolika tisicich ran ani jednou neselhal. Na druhou stranu, Shadow taky ne.

ViralWinter

Příspěvek#1419 » sob 30. čer 2018, 06:47

G19 je tak hnusný až je svým utilitárním způsobem pěkný :D Chtěl jsem, aby se mi P10c líbila, snažil jsem se, ale ne. Úchop mě netrápí, rozdíl ve zpětném rázu jsem nepozoroval, na rozdíl ve spoušti asi nejsem a ještě dlouho nebudu dostatečně vystřílený. Každopádně mi stejně tyhle srovnání přijdou jako ptákovina. Každému, z čeho má lepší pocit. Důležitá je váha olova v terči ;) A ano, G19 gen4 věřím v SHTF scénáři trochu víc, než P10c gen1...

vaclaff

Příspěvek#1420 » sob 30. čer 2018, 09:33

Zvlastni nazor. Co jinyho bys tu chtel delat nez srovnavat a diskutovat. Podle me jsou rozdily mezi P10 a G19 lehce rozpoznatelny a tohle srovnani resi cely strelecky svet. Coz je podle me pro P10 pocta. A za me z hlediska streleckyho komfortu vychazi číza vítězně.

Honzajan

Příspěvek#1421 » sob 30. čer 2018, 09:52

Tak ještě aby nebyla čezeta střelecky na tom líp, když váží o 150g víc. Což není na nošení zanedbatelný rozdíl.

Sedmej

Příspěvek#1422 » sob 30. čer 2018, 10:23

ViralWinter: všude se tyhle dvě pistole porovnávají, protože v podstatě každý je staví jako přímé konkurenty ve stejné kategorii.
mě třeba přijde, že tady udělala zbrojovka krok kupředu, zatím to Glock s 5 generací tak trochu přešlapuje na místě.

Asghaad

Příspěvek#1423 » sob 30. čer 2018, 10:37

Glock preslapuje na miste uz od druhe generace ...

ViralWinter

Příspěvek#1424 » sob 30. čer 2018, 10:41

@Sedmej: Jasně, a ve stejný kategorii máš ještě VP9, PPQm2, M&P9, Berettu APX... P10c je větší, těžší a zjevně stále ve vývoji. Určitě krok správným směrem do velmi žádané kategorie, ale mám podezření, že taky skvělý marketing.

Jak říkám, mně osobně nesedla ani po několikerém testování na střelnici, právě bok po boku s G19 gen4, takže subjektivně není alespoň zatím pro mne ;)

@vaclaff: No, nejsem CZ fanboy, měl jsem je obě několikrát v ruce hned po sobě, Glock vyhrál. Ve výsledku není důležitý, co máš, ale co s tím umíš a kolik jsi nastřílel. Víc není co dodat :)

@Ashgaad: A na prodeje to stále nemá vliv :D

Asghaad

Příspěvek#1425 » sob 30. čer 2018, 11:16

ono taky jeste zalezi na co jsi zvykly, jestlize roky strilis Glocka a vyhovuje ty lamani zapesti pro Glockarsky sklon rukojeti tak je jasny ze cezeta s klasickym sklone, totez co se tycestreleckych vysledku - tisice ran na Glocku se projevi :)

jinak nejde jen o marketing, jde o fakt ze na P-10ce jsou vsechny upravy po kterych volaji Glockarsti fandove uz roky a ono furt nic - vyjde P-10ka s vylepsenou spousti, podebranim pro prsty, oboustrannym ovladanim a bez drazek na prsty a ejhle Glock jde hned na trh s verzi ktera najednou ma lepsi spoust (ne o moc ale ma), podebrani pro prsty (stale malo, lidi porad budou pilovat), oboustranne vypousteni zaveru ...
ted jeste kdyby ty zmeny dotahli do vyraznejsich verzi (spustak, podebrani) nezapomeli na predni drazky na zaveru (dnes prakticky standart) a pridali trojboda miridla a montazni listu vojenskeho standardu tak by se Glock konecne dostal do 21teho stoleti kde vsechny tyhle veci by mely byt v zakladu.

lidi z CZUB jen velice dobre vyuzili toho jak Glock kasle na to co jeho zakaznici chteji ...

Glock ma prozatim trh podchyceny ale neverim tomu ze se konkurence nezacina projevovat, mozna jim zatim netece do bot ale pokud se pojede stale stejnym stylem jako doposud tak Glock zacne svuj naskok ztracet a nejstli odmitnou jit s dobou tak se taky muze stat ze se z jedne z nejlepsich sluzebnich sbrani na svete stane casem podprumerny zastaraly kram.

Zpět na