Kvalitní 1911 pod 15 000??

Původní i klony

Argas

Příspěvek#1 » pát 12. črc 2013, 18:51

Nenapdá vás nějaká kvalitní 1911ka v cenové relaci okolo těch 13 až 15 tisíc?? Teda aby to nebylo Norinco... :P
Koukal jsem třeba na Kimber, STI, Taurus, S&W, Ruger ale všechny jsou okolo těch 20 až 25 tisíc. To pro mě není nic moc... :|

Díky

sided
moderátor

Příspěvek#2 » pát 12. črc 2013, 19:07

jetou.....

Argas

Příspěvek#3 » sob 13. črc 2013, 09:47

Hmmm... No prave no... A novou?? To je dost problém...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » sob 13. črc 2013, 11:08

Kvalitní stojí víc, méně kvalitní nechceš a z druhé ruky taky ne. To je pak každá rada drahá.

Irson

Příspěvek#5 » sob 13. črc 2013, 12:51

Norinco - nic jiného jsem pod 15k nikdy neviděl. Za 20k už je Ruger, Remington, ...

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » sob 13. črc 2013, 13:21

Taky je otázka na co to chceš. Z více stran jsem slyšel, že Norinco může být dobrá pistole pokud chceš repliku WW2 pro občasné návštěvy střelnice. Ale jestli s tím plánuješ víc střílet, musel by jsi číňana poladit a doufat, že jsi narazil na dobrý kus, co vydrží. Když nakonec cenu úprav připočítáš k pistoli, lehce se dostaneš nad cenu R1, Spartana nebo Rugera. Pokud má konkrétní 1911 být konkurenceschopná, bude vždy dražší, než kvalitní moderní pistole vyráběné ekonomičtěji.
A ještě jedna věc: i když bys přebíjel, za životnost pistole prostřílíš takový obnos peněz, že se v tom pětitisícový rozdíl ztratí :D .

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » sob 13. črc 2013, 19:59

Nejekonomičtější řešení je nákup kvalitnější zbraně z druhé ruky. Nastuduj si na co si dát pozor (např: http://www.m1911.org/technic24.htm , http://www.m1911.org/technic25.htm) a před nákupem se dohodni na vyzkoušení na střelnici. Pak bys neměl mít problém ;) .

Carloss

Příspěvek#8 » sob 13. črc 2013, 20:57

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » ned 14. črc 2013, 14:57

Carloss: Jako replika WW2 by to šlo: až na nesmyslnou blokaci úderníku se drží předlohy. Ale pro praktické používání je potřeba počítat s nevýhodami klasických prvků: špatně čitelná mířidla, ergonomie... Na střelnici a případné závody bych koukal po moderněji pojaté 1911.

Carloss

Příspěvek#10 » ned 14. črc 2013, 18:39

To máš určitě pravdu. Právě ty vlastnosti jak píšeš se svými nevýhodami... Právě pro tu předlohu, a pro zábavu, jsem si ji pořídil. Blokace se dá bez narušení vyndat (což osobně nedoporučuji, i na závody je to nepřípustné).

Bohuliby

Příspěvek#11 » ned 14. črc 2013, 23:36

Tak kvalitní a něco přes 11 jsem viděl ve Frankonii v Praze, ale to bylo v době dost málo po revoluci. Byly to originály, Colty dovezené z Ruska, nestřílené, funglovky. V době války to Američané dali Rusům jako výpomoc, chybou ale bylo to, že náboje 45 ACP jim prý k tomu nikdy nedodali ! Bohužej jsem v té době musel upřednostňovat rodinu, a tak jsem to nekoupil, i když jsem to držel v ruce, tudíž mám pouze vzpomínku a doma doladěné Norinco ! V USA tvrdili, že Norinco je vyrobeno z lepšího materiálu, tak možná alespoň menší nějaká výhoda.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » pon 15. črc 2013, 15:08

Když už Norinco, vyhnul bych se ráži 9mm luger a modelům s dvouřadým zásobníkem. Hlavně kvůli dostupnosti aftermarket dílů na jednořadou 1911 a taky na ně jsou nejlepší ohlasy.
PS: Norinca mají kovaný rám i závěr, což se často nevidí ani u podstatně dražších výrobců. Otázka je, jak se číňanům daří dodržovat technologické postupy např. při tepelném zpracování a hlavně výstupní kontrolu. Zdá se, že některé kusy vydrží neuvěřitelné množství ran zatímco s jinými jsou problémy po pár stech nábojích.

Bohuliby

Příspěvek#13 » pon 15. črc 2013, 21:37

Opravdu určitě klasiku od Norinca, jak píše přede mnou kolega, dal jsem to puškaři na doladění, alespoň spoušťák. Je to údajně piplačka, doladit to s tou dlaňovou pojistkou a pěkné dřevěné střenky, těch se tady sežene dostatek.
A myslím, že není co řešit, rozhodně se není za co stydět, má nás to většina a nezklame.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#14 » pon 26. srp 2013, 21:38

To je zase mytu na jednom miste :-)

Zarucene kvalitni nova 1911 za 15 proste NENI.

Nikde neni psano, jestli to ma byt spis neco do vzhledu original, nebo neco uzitnejsiho.

a) original COLT z Ruska - opravdu si tu nekdo mysli, ze zbran, kter abyla vyrobena jako zalozni zbran a nasledne zdarma venovana jinemu statu bude "KVALITNI" ? Bude mit svoji historickou hodnotu, ale kvalitni nebude.

b) NORINCO - je urcita nemala pravdepodobnost, ze to bude z dobryho materialu (zvlaste klasicky jednorady .45ACP). Ale kdyz k tomu clovek poridi rozumny miridla, necha na ne profrezovat zaver a rozumnej spoustak a strenky - najednou je na cene STI Spartan, coz je asi nejlevnejsi rozumna 1911, co se tu prodava.
A ano, doladit spoustak Norinca je piplacka. Tripacka je krehka, kohout tvrdej a blbe tvarovanej apod...

c) podle me dost slusna kvalita za pomerne rozumnou cenu je RUGER SR1911 - cena 19 az 20.000 - kvalita proste Ruger. Pouzitelny rovnou z krabice.

4mike

Příspěvek#15 » úte 27. srp 2013, 12:56

fakt dobrej poměr cena a výbava potažmo zpracování se najde např u
http://www.rehak-lov.com/m5-kratke-zbra ... a-1911-td/
http://www.rehak-lov.com/m5-kratke-zbra ... a-1911-su/
ale za 15 to neumí nikdo :D

Zpět na