Pravidla - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#136 » sob 2. led 2016, 18:20

Ok, jasné.

scorpions.cz

Příspěvek#137 » ned 3. led 2016, 21:37

Proč se v diskuzním foru nesmí diskutovat????? Přijde modrá ruka ,která se blbě vyspala a je vše v pr...i :mrgreen:

Matt_CZE

Příspěvek#138 » ned 3. led 2016, 22:00

To ovšem děla jen SSided :))

iloveguns

Příspěvek#139 » ned 3. led 2016, 22:24

Dá se to specifikovat tak, že inzerentovi v burze se smí odpovědět jen soukromou zprávou?

Patrik
moderátor

Příspěvek#140 » ned 3. led 2016, 22:51

Matt_CZE píše:To ovšem děla jen SSided :))
Není pravda, mažu to taky. Prostě je to jedno z pravidel a není to výsada jen ZK.
iloveguns píše:Dá se to specifikovat tak, že inzerentovi v burze se smí odpovědět jen soukromou zprávou?
Odpověď ohledně zájmu o inzerát není brána jako nežádoucí příspěvek. Soukromou zprávou ale zajistíte, že se o Vašem zájmu inzerent dozví dřív než se opět přihlásí k webu (což může někdy trvat dost dlouho, protože někteří nejsou každodenními čtenáři). Komentáře ohledně ceny, obsahu inzerátu, smlouvání aj. jsou mazány a i důvodem k napomenutí.

scorpions.cz

Příspěvek#141 » pon 4. led 2016, 08:12

No na jinejch forech ,pokud je ta diskuse rozjetá,tak se přesune a třeba moderátor vytvoří to správný vlákno a přesune to tam .Ale DELETE JE DELETE

sided
moderátor

Příspěvek#142 » pon 4. led 2016, 09:10

Kdyby to byla diskuse alespoň částečně k tématu fora tak to udělám. Ale 3 stránky nadávání na sekuriťáky jsem prostě smazal. Někteří zůčastnění mají kliku že jsem byl novoročně naladěný, pokračovali i přes upozornění což běžně končí banem. Tentokrát jejich hluboké filosofické úvahy pouze skončily v propadlišti dějin.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#143 » pon 4. led 2016, 13:57

Konkrétně já jsem použil tuším výraz "blb" nebo tak něco. Pokud se to dotklo nějakého místního sekuriťáka, který se do podobné škatulky nepočítá, tak sorry. Nemělo to být nadávání na sekuriťáky obecně, nýbrž jen vyjádření mého názoru na ty, které jsem jako blby poznal já (a nešlo /jen/ o způsob nošení zbraně).

Matt_CZE

Příspěvek#144 » stř 6. led 2016, 00:09

Patrik: já u teto konkrétní diskuze nebyl, ale živě si pamatuju jak jsem sem přišel jako čerstvý držitel a v diskuzi se snažil zjisti jaké pravomoce tedy PČR má, nebo nemá P, pričemž jsem od SSided dostal okamžitě na týden BAN. Od té doby zde nediskutuji, jen čtu.

Patrik
moderátor

Příspěvek#145 » stř 6. led 2016, 01:15

Matt_CZE píše:Patrik: já u teto konkrétní diskuze nebyl, ....

Reagoval jsem na předcházejících cca 6 komentářů k inzerátům a nějak mi uniklo, že se řeší dvě věci současně.
Každopádně když se rozjede diskuze, jak píše scorpions.cz, tak se běžně oddělují a zakládá druhé vlákno. To platí samozřejmě jen v případě, že obsah stojí za to.

Legolend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#146 » sob 16. led 2016, 21:24

Zdravím všecky,

rád bych navázal na již mírně zmíněné - pravidlo zákazu diskuse v burze.

Jedno z pravidel burzy píše:V burze se NEDISKUTUJE! Pokud odpovídáte na inzerát, použijte kontakt uvedený v inzerátu. Pokud inzerent žádný neuvedl, použijte soukromou zprávu (Obrázek). Zdržte se jakýkoliv komentářů typu: „To je úžasné“, „To je drahé“, „Nabízím vám za to o dva tisíce méně“ apod."

Vzhledem k tomu, že jsem byl sám napomenut za "diskusi" v burze, cítím se být "nepravomocně odsouzený" vzhledem k tomu, že slovo "diskuse", které se v pravidlech objevuje, je zavádějící.

Napomenut jsem byl za to, že jsem v topicu "Koupím trezor na 5-10 zbraní" kdy inzerant poptával trezor z druhé ruky, včetně certifikátu pouze fakticky podotknul, že bude asi lepší podívat se rovnou po novém...

Dle mě to tedy nebyla diskuse, jenom a pouze faktická připomínka. Diskuse by dle mě začla ve chvíli, kdyby inzerant reagoval na můj post, což neudělal / neměl šanci udělat. Já jsem každopádně z mého pohledu pravidla určitě neporušíl.

Abych kolem sebe jen tak nekopal jako malé uražené děcko a aby se takovýmto situacím/nedorozumněním předešlo si myslím, že pravidla by neměla vůbec dávat prostor pro nějaké domněnky a tak navrhuji změnu pravidel burzy (a doufám, že mě tady teba někteří i podpoří).

Takže jenom shrnutí:

Stávající část pravidel burzy píše:V burze se NEDISKUTUJE! Pokud odpovídáte na inzerát, použijte kontakt uvedený v inzerátu. Pokud inzerent žádný neuvedl, použijte soukromou zprávu (Obrázek). Zdržte se jakýkoliv komentářů typu: „To je úžasné“, „To je drahé“, „Nabízím vám za to o dva tisíce méně“ apod."

Mnou navrhovaná, nová část pravidel burzy, nahrazující původní píše:V burzovních tématech je dovoleno přizpívat:
A) Zakladatelům témat a to pouze za účelem změny stavu inzerátu / poděkování za prostor k inzerci
B) Zájemcům o výměnu/koupi/prodej v případě, že chcou pouze naznačit svůj zájem, a to přizpěním "SZ" nebo podobným, velmi krátkým, informativním způsobem.

Pro jakoukoli komunikaci s inzerantem používejte výhradně SZ nebo kontakt, který inzerant v inzerátu uvedl(telefon/email...)"

Myslím, že je to dostatečně přesné, minimálně to považuju za přesnější formulaci než aktuální "zákaz diskuse" který vpodstatě nechává volnost právě těm "faktickým připomínkám" které jsou očividně, dle postupu moderátora (alespoň v mém případě) nechtěné...

Mějte se !

Pavel Legolend

pelanj

Příspěvek#147 » sob 16. led 2016, 21:55

Sorry, ale kdyby mi na moji poptávku po něčem někdo napsal "kup si radši nový", tak bych taky nadšením neskákal do stropu. Zákaz diskuse = do tématu nepřispívat vůbec. Na tom není nic nejasného a pravidla bych neměnil.

beda

Příspěvek#148 » sob 16. led 2016, 23:51

pokud dám do diskuze odkaz na nový za požadovanou cenu, tak nechápu, proč se takový odkaz maže.

Necituj bezprostředně předcházející příspěvek. Pravidlo #7 Peggy

DanielX

Příspěvek#149 » ned 17. led 2016, 08:29

Kdybych já poptával nějakou použitou věc a někdo by mě upozornil, že za ty peníze dostanu novou, tak by\ch byl rád.
Pokud si ovšem nepleteš poptávku s nabídkou...

pelanj píše:Sorry, ale kdyby mi na moji poptávku po něčem někdo napsal "kup si radši nový", tak bych taky nadšením neskákal do stropu. Zákaz diskuse = do tématu nepřispívat vůbec. Na tom není nic nejasného a pravidla bych neměnil.

peggy
moderátor

Příspěvek#150 » ned 17. led 2016, 12:45

Upozornění jde provést SZ a není třeba plevelit burzu. Viz třeba výklad Patrika o pár příspěvků výše.

Zpět na