AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- zoom
Příspěvek#2731 » úte 18. říj 2022, 20:18
Ja vybral nakonec o neco drazsi ADC M5 v Plus rade a jsem spokojenej vsechy co tam mas na seznamu jsem uvazoval taky, Peruna jsem mel nekolik mesicu objednanyho nez mi objednavku prodejce zrusil s tim ze nevi kdy nebo jestli vubec budou.
Nebal bych se dneska ani ty nizsi rady ADC M5 stejne tam clovek vsechno casem vymeni.
Nebal bych se dneska ani ty nizsi rady ADC M5 stejne tam clovek vsechno casem vymeni.
- Sobiho
- Hot_Dog
Příspěvek#2733 » stř 19. říj 2022, 10:55
Tak já toho Peruna vlastně ani nechci, nějak mě nezaujal a navic nemám ani objednáno, takže bych se nedočkal... Dřív bylo co vím Luvo Black Lion, na to byly zcela rozporuplny nazory... Něco od Colta se myslím taky dělalo pod 30k, Smiss and Wesson, ten Ruger AR-556 je taková stálice, ale teď koukám na toho Tauruse a v zásadě, nikdo kdo ho má si na nic moc nestěžuje, leda lidi, co ho nemaj... Takže mě to zaujalo:-)
- tom
Příspěvek#2735 » stř 19. říj 2022, 13:54
Ten Taurus je tu krátce, kupují ho asi většinou lidi co toho moc nevystřílí, takže informace o kvalitě od pár majitelů co z toho dají několik stovek za rok je nic nevypovídající. To je jako bavit se o kvalitě tureckejch brokovnic. Lidi to chválí, protože to chvilku funguje, a pak je toho plnej bazar.
-
bigmountain - Příspěvky: 96
- bigmountain
Příspěvek#2736 » stř 19. říj 2022, 17:03
Hot_Dog píše:Ahoj pánové...
začínám pošilhávat po své první ostré AR-15, případné použití by bylo zejména na amatérskou rekreační IPSC střelbu, případně nějakou tu rekreační střelbu na střelnici.
Vím, že pár let zpátky byl docela problém co vybrat v cenové kategorii 20-30k, ale nyní mi padl do oka Taurus T4 Classic...
Jaká je současná situace v této cenové kategorii (entry level), povětšinou jsem četl, že ten Taurus je za ty peníze dobrá volba, jaké jsou případné alternativy? Rugger? Perun? něco dalšího?
Ahoj, nechci se opakovat, ale za mne doporučím IWI Zion 15. Sám na něj čekám ve verzi 12,5". Podle mnoha recenzí z USA je to the best offer under the 1000 dollars.
Midový gasblock, plovouci předpažbí, nitridované vnitřnosti, Milspec atd. Už abych ho měl a mohl poreferovat...
-
- bigmountain
Příspěvek#2738 » stř 19. říj 2022, 18:30
McFly píše:Nic jako midovy gasblok neexistuje..
A doporučovat něco co sám nemáš odzkoušené. No..
Aha. Jsem nezkušený, to je pravda, ale měl jsem za to, že u plynovek se řídí odběr plynů gasblokem. A že ten bývá od výrobce většinou osazen u AR pušek u kratších hlavní v provedení carbine a u delších v provedení mid. Pokud to tak není, tak se omlouvám.
A ano, vycházím pouze z recenzí a testů, kterých je na netu a youtube spousta. Jen bych se Tě rád zeptal - čí doporučení či recenze by dle Tebe měla větší váhu? Moje, když to bude moje první AR, nebo někoho, komu už prošlo rukama x desítek AR? Díky.
- Hribek
Příspěvek#2739 » stř 19. říj 2022, 18:40
Můj příspěvek ke hmotnostem různých pušek:
BCM CQB 11 MCMR, 3,28kg. Na pušce je kolimátor Holosun, sklopná mířidla, svítilna a Vosátkovo prase.
Luvo Black Lion, Pažba Fab Defense, Vortex Sparc, 3,23kg. Mám ho 6 let, nastříleno cca 6 tisíc vším možným. Jediné dvě závady za tu dobu jsou zlomený vytahovač po cca 4k a zlomený zápalník po cca 5,5k.
BCM CQB 11 MCMR, 3,28kg. Na pušce je kolimátor Holosun, sklopná mířidla, svítilna a Vosátkovo prase.
Hot_Dog píše:Dřív bylo co vím Luvo Black Lion, na to byly zcela rozporuplny nazory...
Luvo Black Lion, Pažba Fab Defense, Vortex Sparc, 3,23kg. Mám ho 6 let, nastříleno cca 6 tisíc vším možným. Jediné dvě závady za tu dobu jsou zlomený vytahovač po cca 4k a zlomený zápalník po cca 5,5k.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- McFly
Příspěvek#2740 » stř 19. říj 2022, 21:52
"bigmountain"
Neber to zle, ale pokud nevíš, že členění plynového systemu na carbine, mid a rifle je dáno délkou samotného plynového sytému nikoliv gasblokem samotným, tak to si ani nenastudoval ten YT a recenze moc dobře. Tedy tvoje neustálé tlačení výrobku v kterém si se zhlédnul ( nic proti tomu) je dost úsměvné. Osobně mám problém v tom, že recenze jsou velmi často zaplaceny a co se doporučení týče tak jen málokdo nepochválí co si sám koupil i kdyby to mělo hejno much..
Každopádně netvrdím, že za danou cenu to nebude fajn základ, jen poukazuji na nesmyslnost a za daných okolností nepodloženost tvých tvrzení a doporučení..
Ps: přečti si pravidla fóra a zjistíš že citovat předcházející příspěvek je v rozporu s nimi..
Neber to zle, ale pokud nevíš, že členění plynového systemu na carbine, mid a rifle je dáno délkou samotného plynového sytému nikoliv gasblokem samotným, tak to si ani nenastudoval ten YT a recenze moc dobře. Tedy tvoje neustálé tlačení výrobku v kterém si se zhlédnul ( nic proti tomu) je dost úsměvné. Osobně mám problém v tom, že recenze jsou velmi často zaplaceny a co se doporučení týče tak jen málokdo nepochválí co si sám koupil i kdyby to mělo hejno much..
Ps: přečti si pravidla fóra a zjistíš že citovat předcházející příspěvek je v rozporu s nimi..
-
- bigmountain
Příspěvek#2741 » stř 19. říj 2022, 22:52
>McFly< neberu to zle. Nejsem odborník, jsem jen obyčejný "uživatel". Asi jsme se nepochopili, nechtěl jsem rozepisovat detailně celý systém, jen jsem chtěl poukázat na to, že ta puška má i ve 12,5" Mid, což nebývá moc běžné. A já nic netlačím, jen dávám tip na méně známou pušku, kterou jsem úplně náhodou měl možnost vidět a kterou jsem po celkem dlouhém vybírání v cenové relaci do cca 30tis. prostě jen na základě recenzí, výbavy a zpracování dal na první místo mého žebříčku, před LDT a Aerem. Těch recenzí a článků je celkem dost a chválí to i lidé, kterým už toho rukama prošlo mraky a myslím, že nemají potřebu to chválit jen kvůli penězům. Ale třeba osobní dlouhodobá zkušenost přinese zklamání. Za tu citaci se omlouvám.
P.S: nechci rýpat, ale je zajímavé, že když tu někdo doporučuje (tlačí) dokola jen DD nebo VAR, tak to nikomu nevadí...
P.P.S: rád si nechám poradit. Pokud je na té pušce něco špatně, sem s tím, budu jen rád. Díky.
P.S: nechci rýpat, ale je zajímavé, že když tu někdo doporučuje (tlačí) dokola jen DD nebo VAR, tak to nikomu nevadí...
P.P.S: rád si nechám poradit. Pokud je na té pušce něco špatně, sem s tím, budu jen rád. Díky.
- Střelec
Příspěvek#2742 » čtv 20. říj 2022, 07:04
Já mám Colt, z akce, kdy stál cca 30k Kč, kolik má nástříleno nevím, asi pouze mezi 2000-3000 ks, soudím podle krabic po 1000 ks, co jsem tuším kupoval (nic jiného v této ráži nemám, snad si pamatuju dobře). Fungovat funguje, jaký má gas system ani nevím (asi carbine, když je to klon M4 jen s delší hlavní), neměnil jsem na tom nic a tak nějak, co jsem v této cenové hladině potkal, tak skoro všechno bylo jedno a to samé kvalitou zpracování (spolehlivost jiných nemůžu hodnotit). Nemyslím, že by někdo za danou cenovku nabízel něco výjimečného vůči konkurenci, to by byl sám proti sobě.
- izerS18
Příspěvek#2743 » čtv 20. říj 2022, 07:08
Rozdil v klidnem "tlaceni" DD, VAR a tvojim prispevkem na typ pusky je, ze o DD a VAR pisou lide, co pusku uz maji, strili z ni a pak na to maji nazor. Kdezto ty jsi doporucil neco, z ceho jsi jeste ani nestrilel a k tomu popsal neexistujici soucast zbrane.
Pak se nemuzes divit vytkam k tvojim postum
Ale tak casem jak do AR proniknes, nabudes zkusenosti.
Pak se nemuzes divit vytkam k tvojim postum
Ale tak casem jak do AR proniknes, nabudes zkusenosti.
- McFly
Příspěvek#2744 » čtv 20. říj 2022, 08:16
"IZERS18"
Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal
"bigmountain"
Ne samozřejmě je to tom, že každý jsme nějak začínali, ale nikdy bych si netroufal doporučovat něco co jsem ani nedržel v packách natož když o tom vím vcelku kulové
Takže to bylo jen takové přátelské rýpnutí a usměrnění nadšení.
A bohužel dnes je všechno jen a jen o penězích cpaných do marketingu a poctivé nezávislé recenzenty, aby jeden pohledal. Co si budem, kdo by za prachy nechválil.. Koukal jsem na Zion už před delší dobou, za dané prachy pokud nebude někde zakopaný pes tak asi není důvod se jí vyhnout, pokud ovšem vše bude tak jak se tváří. On to pak může celé podělat i jen špatný přístup k servisu/reklamacím atd.
Samozřejmě je otázka jaké nároky člověk na tu pušku má, já koupil MSR-15 Recon a defacto jsem použil jen základ (lower, upper, hlaven a bcg + buffertube) a zbytek je custom a vím, že bych to udělal s každou puškou ale v té době stála nějakých 31k což je +- dnešní cena holé AP či onoho ZIONa u kterého bych taky vyházel vše co jsem psal
Pokud někdo chce jen provozovat s malými kosmetickými úpravami, tak si to chce opravdu osahat a vyzkoušet protože pak jsou nemilé i takové věci jako ostré hrany na předpažbí nebo spoušť co je horší než vojenská atp..
Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal
"bigmountain"
Ne samozřejmě je to tom, že každý jsme nějak začínali, ale nikdy bych si netroufal doporučovat něco co jsem ani nedržel v packách natož když o tom vím vcelku kulové
A bohužel dnes je všechno jen a jen o penězích cpaných do marketingu a poctivé nezávislé recenzenty, aby jeden pohledal. Co si budem, kdo by za prachy nechválil.. Koukal jsem na Zion už před delší dobou, za dané prachy pokud nebude někde zakopaný pes tak asi není důvod se jí vyhnout, pokud ovšem vše bude tak jak se tváří. On to pak může celé podělat i jen špatný přístup k servisu/reklamacím atd.
Samozřejmě je otázka jaké nároky člověk na tu pušku má, já koupil MSR-15 Recon a defacto jsem použil jen základ (lower, upper, hlaven a bcg + buffertube) a zbytek je custom a vím, že bych to udělal s každou puškou ale v té době stála nějakých 31k což je +- dnešní cena holé AP či onoho ZIONa u kterého bych taky vyházel vše co jsem psal
Pokud někdo chce jen provozovat s malými kosmetickými úpravami, tak si to chce opravdu osahat a vyzkoušet protože pak jsou nemilé i takové věci jako ostré hrany na předpažbí nebo spoušť co je horší než vojenská atp..
-
- bigmountain
Příspěvek#2745 » čtv 20. říj 2022, 10:26
Chlapi, kritiku beru. Jen já ale přece netlačím nic na sílu. Jen doporučuji tuhle pušku event zahrnout do výběru v případě nižšího budgetu, protože jsem si tím sám teď procházel. Pravda, nestřílel jsem z ní, ale v ruce jsem ji párkrát měl. Zpracování jsem neměl moc co vytknout, všechno čistě zpracované. Jen spoušť mi přišla tvrdší, ale to je asi většina origo. Mně osobně třeba nějak nesedlo DD, když jsem ho zkoušel na střelnici. Oproti VARce mi přišlo o dost horší. Nemít toho doma tolik (a barák a tři děti), tak si pořídím VAR. Ta mi sedla super, ale cenově to teď prostě nezapadá do rozpočtu. A pravda je, že u IWI to bude pravděpodobně horší ohledně servisu, to jo. Ale doufám, že s mým nástřelem, který nebude v tisících za rok nebude snad nic moc v krátké době potřeba. Každopádně peace, no war, budu si příspěvky více hlídat, aby měly hlavu i patu... Díky. 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí