Rada jakou malorážku

Dlouhé zbraně .22LR
kolombo

Příspěvek#46 » úte 10. led 2017, 19:05

Nějaký konkrétní odkaz na relevantní zkušenosti ? Našel jsem pár videí a jednu starou recenzi. A že stála 4800 nová ...

Mat

Příspěvek#47 » pon 27. bře 2017, 21:31

Asi jdu s křížkem po funusu, ale já mám a neměnil bych :-) tohle... 455 GG se zkrácenou těžkou hlavní.
Na 50m (s optikou) se držím se slušným střelivem do 20mm. Na terči mi ty dvě utekli mou chybou.
Tak další foto mi nejde vložit.
19mm
IMG_2888.JPG
IMG_4479.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Blacky

Příspěvek#48 » úte 28. bře 2017, 07:48

JJ mám ji v modré s dlouhou hlavní. Za ty prachy vypadá hezky, střílí slušně a rád si u toho poležim, pár hodin .)

Awertzue

Příspěvek#49 » úte 28. bře 2017, 10:21

Souhlas pekny, mate je hodne podobny. Též uvažuji o pořízení, akorát dovětek "za ty prachy" už nebudu moct použít, jestli zdraží i malorajdy..

Jirik.fx

Příspěvek#50 » úte 28. bře 2017, 13:07

To Mat: mám úplně tu stejnou, dělal bych i stejnej soustřel, ale cca 1 z 8 až 1 z 10 ran má menší rychlost a spadne o 2-3 cm níž. Mám střelivo RWS, Eley i SK, víceméně vše stejný. S jakým přesně střelivem jsi to nastřílel, že tam ty spadnutý nemáš?

Mat

Příspěvek#51 » úte 28. bře 2017, 20:11

Jirik.fx - tohle konkrétně je CCI 1070f....tahle rychlost se mi osvědčila co do přesnosti nejvíc. Jinak dost záleží na značce. Stejnej, nebo s minimálním rozdílem dám i s Magtec SV. Nebo Federal 1200f. RWSka jsou super, ale cenově vejš. Střílet dobře za 4,50 není problém, problém je najít dobrý střelivo do 2,50 . Jinak udržím v černém na vzduchovkovém terči i 100m. Tam akorát musím překlikat optiku.
Jinak nejhorší výsledky komplet řada SB. Je jedno jestli standart, nebo jejich top řada, je to šmejd všechno. Testoval jsem dlouhodobě Magtec SV, HV, Sub, Winchester X, Federal 1200f, Federal 1280f, American eagel, RWS červená řada, CCI 1070f, CCI 710f, a ještě něco....nechci kecat něco Cat... a výsledky jednoznačně hovoří pro RWS, CCI 1070, Federal 1200f....to jsou první 3 místa. Ostatní tak do pistole na 10, 15, 25m.
Jinak ke spadnutí...neměl jsem zatím to štěstí. Jinak je na prd přecházet z jedné značky na druhou, trvá 2 - 3 zásobníky (3 x 10 ran) než si to sedne na novej druh náboje.

lebi

Příspěvek#52 » stř 31. kvě 2017, 12:28

Ahoj,
rad bych poridil dlouhou malorazku a jelikoz jsem stale zelenac, chci se zeptat mistnich odborniku. Dostala se ke mne jedna nabidka na ZKM 456 model 4. Pry ma tezkou hlaven (coz by mi nevadilo). Ma na sobe puskohled Norconia 4x32, ktery jsem jen tak v rychlosti nasel za cenu okolo 1.400,- Kc. Nabizena cena kompletu je 8.000,- Kc, ale nedovedu posoudit, zda-li to ma za tu cenu smysl, ci nikoliv. Pan pise, ze mu akorat poslednich 10 let lezi v trezoru a musi ji cistit. Realne jsem ji zatim nevidel.
Predem diky za nazory.

Lynx

Příspěvek#53 » stř 31. kvě 2017, 12:39

Co se ceny týká, když budeš hledat a budeš mít štěstí, koupíš holou za 4-5 000 Kč. Když štěstí mít nebudeš nebo nechceš čekat, jsou relativně často nabídky od cca 6 000 Kč výš. Za 7 000 už bych ji nekupoval, pokud bych na ni vyloženě nespěchal. Cenu zvyšuje pažba Aeron, ideálně se šachtou na zásobník, pak si připočti 1 500-2 000 Kč (hodně nedostatkové zboží). Nejsem odborník, mám ji cca rok, za 5 000 Kč, myslím.

lebi

Příspěvek#54 » stř 31. kvě 2017, 12:57

Mam celkem mizerny fotky, ale pazba Aeron to urcite neni :) Prave, ze na ni uplne nespecham, ale pokud by to mela byt dobra koupe, tak bych ji vzal.

Lynx

Příspěvek#55 » stř 31. kvě 2017, 13:06

Těch pár stovek rozdílu mezi holou za 6 000 Kč a touhle s optikou za 8 000 Kč bych obětoval, kdybych ji chtěl dřív než cca za dva, tři měsíce. Možná je k ní něco navíc (čištění, řemen, pouzdro, střelivo...) a pak ten finanční rozdíl bude ještě menší.

Myslím (a snad se nepletu), že extra dobrá koupě to není, ale vyloženě na hůl tě taky nebere. Prostě taková normální cena.

antonspelec

Příspěvek#56 » úte 6. čer 2017, 14:08

Dobry den vespolek,

zajimaji mne zkusenosti s touto malorazkou.

http://www.czub.cz/cz/produkty/malorazk ... on-gg.html

Hledam nejakou alternativu levnejsiho strileni k AR-15 od 50 metru nahoru, takze jsem skoncil logicky u malorazky. Klasicka pazba pro mne neni prilis komfortni, libi se mi modely thumbhole, ale jelikoz strilim z leveho ramene, a thumbhole se v provedeni pro levaky nedela, tak jsem dosel k tomuto modelu. Byl jsem se na ni podivat v krame, dobre se mi drzi a libi se mi i vizualne. Ovsem mam obavy, aby to nebyla navonena bida (mam ne prave dobre zkusenosti s pistolemi od CZUB).

Jinak chci urcite opakovacku, takze samonabijecka od Rugeru ci od Remingtonu nepripada do uvahy. Jde mi hlavne o spolehlivost a presnost - mozna casem soutezni ambice, ale zatim budu spokojen kdyz se na 50m trefim do zaslepky.

Predpokladam, ze vzhledem k razi nehrozi problemy s hlavni, kor kdyz je to tezke provedeni. Ale jde mi o to, zda na ni treba nevznikaji vule, jestli ta laminovana pazba neni nejakej sunt (a jak v ni drzi sroub na bi-pod), dale by mne zajimalo, jakou ma spoust, aby to nebyl krumpl (z AR-15 jsem zvyklej na lehkou, bodovou spoust) a jak to je s tim proklamovanym moznym serizovanim odporu spouste

Chtel bych se spolu s puskohledem a montazi vejit do 20 000 (plus minus nakej litr, kdyz to jinak nepujde).
Pan v obchode mi k ni doporucil tohle sklo, ale rad si necham poradit neco jineho (lepsiho) s vetsim zvetsenim. Rad bych, abych pri strelbe na 50 m nemusel sebou tahat pozorovak (jako k AR-15) a videl jsem pres nej i zasady v cernem.

https://dalekohledy.heureka.cz/nikon-prostaff-3-9x40-m/

mikymoto

Příspěvek#57 » úte 6. čer 2017, 15:28

K malorážce z aktuální produkce CZUB neporadím - jen bych citoval cizí.

Nicméně k optice bych zopakoval tisíckrát opakované - nešetři. K flintě na přesnou střelbu kupovat levné kukátko je kontraproduktivní. Z těch levnějších bývají doporučované Delta Titanium, Vortex Viper, Sightron SII a snad i vyšší řady MTC (Optisan). Dá se střílet i s kukátkem z číny za 3 tisíce a s SB standard, ale na nějaké výsledky to nebude (a hlavně to kvůli chybějícímu zlepšování přestane i bavit).
Co se zvětšení týče, tak nevím jaké máš oči, ale já s kvalitním starším 3-9x56 puškohledem na 50 m pozorovák potřeboval (prostě jsem nebyl schopen zásahy přešíst). Teď s 6-24x50 už nutný není - dá se zásahy krásně číst i přes puškohled.

Jinak optiku samotnou bych řešil spíš tady viewtopic.php?f=47&t=3254&hilit=pu%C5%A1kohled+na+dlouhou&start=15

Pokud to máš ale jen na zábavnou střelbu - nebudeš se honit za výsledky, tak asi i ta čína bude stačit. Jen se jí pak budeš mít asi problém zbavit za rozumný peníze. Těch co vyzkoušeli, aby zjistili, že chtějí lepší je hodně ;)

kolemjdoucí

Příspěvek#58 » úte 6. čer 2017, 16:20

czub pokud vím nabízí i nějakou "lepší" spoušť. Zatím jsem ale nikde nečetl recenzi.

antonspelec

Příspěvek#59 » úte 6. čer 2017, 17:42

to mikymoto: OK, s tematem optiky prechazim do daneho tematu - koukni tam :mrgreen:

to kolemjdouci: Myslis tuhle asi, ne?

http://www.czub.cz/cz/cz-455-flyweight-trigger.html

cmd_

Příspěvek#60 » úte 6. čer 2017, 19:42

Ruger 10/22 se dělá i jako opakovačka, ale nemám žádnou zkušenost ani nevím, jestli ho někdo má. Podle mě bude nějaká i od Savage. Cenově se to od té CZ moc neliší. Obecně se , pokud vím, za kvalitnější než CZUB považují brněnské ZKM, ale osobní zkušenost nemám.
https://www.prodej-zbrani.cz/malorazky/ ... 2800p.html

https://www.prodej-zbrani.cz/malorazky/ ... opakovaci/

Zpět na