Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

ianraider

Příspěvek#361 » čtv 30. črc 2015, 08:26

Poslední zkušenost s nejmenovaným výrobcem. Ve středu 29.7 na střelnici AVIM měli dva návštěvíci pestrý podvečer. Přišli oba s vlastní zbraní, ( Glock, Walther ) a s náboji kdesi koupenými,od výrobce L .Oběma jsem odstraňoval uvíznutý náboj v komoře !!! Náboje evidentně vyrobené dlouhé a navíc i částečně zdeformované !!! pro zajímavost jsem je zkusil proházet komorami obou zbraní . Ze 20 nábojů náhodně vybraných nešlo a nebo z obtížemi do Waltheru 20 !!!!! do Glocka 16 !!!! Přes kalibr by tedy neprošel žádný !!! Co dodat - zřejmě slušný oddíl,tedy výrobce...........

Serz

Příspěvek#362 » čtv 30. črc 2015, 20:07

Ale oni upozornuji, ze do glocku to spatne leze. Za posledni mesic mam vystrileno cca 400 limitu, bez jedine zavady. Presnost super do 50m. U prvni stovky jsem kazdy naboj vkladal do komory pri prekladani z pytliku do krabicky a slo to krasne. Jedine co uz jsem zminoval bylo o poznani vic spiny a kovovych trisek, znatelne uz po 50 nb, po 300 bez cisteni toho bylo fakt hodne.

ianraider

Příspěvek#363 » čtv 30. črc 2015, 21:53

Serz - asi se shodneme,že náboj má stanovený rozměr normou a ta je platná po celém světě.Výrobci střeliva ,pokud chtějí uspět na trhu musí tuto normu akceptovat a dodržovat. Těžko si dovedu představit že např. LAPUA ,SPEER,atd. upozorňují na specifika,že jejich výrobek je nespolehlivý a je příčinou závad ve zbraních GLOCK Walther,STI,CZ,....Pokud z cca 20 kusů náhodně vybraných z balení 20 nejde do komory Walthera a originály z Bellotu ano a zbraň nemá žádnou závadu,není chyba v zbrani ale výrobce střeliva prodává totální zmetky.Zde není co obhajovat !!!!

ianraider

Příspěvek#364 » čtv 30. črc 2015, 21:55

Kvalita střeliva se posuzuje v dlouhodobém horizontu,množstvím zmetků,závad atd....Hodnotit po vystřelení několika desítek nábojů,či stovek není relevantní...Počet nespokojených zákazníků jasně ukazuje kvalitu !!!!

Serz

Příspěvek#365 » čtv 30. črc 2015, 22:26

Shodneme, reputace limitu to vcelku odrazi. Limitu mam v souctu vystrileno cca 800, jeste 1500+ jich mam skladem. Do me zbrane pasuji a funguji, ve finale jejich nizka cena je pro me jedine vyhodna. Ze soudruzi glockari je nemuzou pouzit... chyba vyrobce, prichazi o velkou komunitu, ale budu-li takovy egoista, tak reknu, ze dokud funguji mne, vic me nezajima.
Ale musim opet podotknout, strilim je s CZ a funguji pekne, tot moje zkusenost, viz nazev vlakna

Carloss

Příspěvek#366 » čtv 30. črc 2015, 22:41

ianraider píše:Kvalita střeliva se posuzuje v dlouhodobém horizontu,množstvím zmetků,závad atd....Hodnotit po vystřelení několika desítek nábojů,či stovek není relevantní...Počet nespokojených zákazníků jasně ukazuje kvalitu !!!!
To sice lze, ale to není parametrem kvality, ale parametrem tolerance trhu na nekvalitu. To, že někomu nekvalitní výrobek vyhovuje ještě neznamená, že není nekvalitní. Je to jedním z aspektů výpočtu kvality, ale rozhoně nikoli jediným, a už vůbec ne prvním. V první řadě má výrobek odpovídat deklarovaným, rozuměj normovým, parametrům.

Serz

Příspěvek#367 » čtv 30. črc 2015, 22:46

Eh, Carlossi, ty mi davas... Musel jsem si to precist 2x, jinak moc hezky napsane

ianraider

Příspěvek#368 » čtv 30. črc 2015, 22:58

Serz je mi jedno,kdo čím střílí....Bohužel v poslední době proběhlo několik destrukcí zbraně právě s těmito náboji, u dvou jsem osobně byl na střelnici. Doporučujte dál,puškaři a prodejci zbraní a střeliva budou mít obrat......

Serz

Příspěvek#369 » čtv 30. črc 2015, 23:05

Zkusenosti jsou zkusenosti. Nikoho tu nepremlouvame je pouzivat

marinakus

Příspěvek#370 » pát 31. črc 2015, 07:37

Ianraider : Viděl jsi někdy destrukci jiné zbraně než Glocka? Nic proti němu, prostě mě to zajímá, viděl jsem nafouklé nábojnice i .45 ale zase Glock. Ale jen nafouklé zespoda, žádná tržená zbraň.

E-Ryc

Příspěvek#371 » pát 31. črc 2015, 07:52

marinakus

Příspěvek#372 » pát 31. črc 2015, 07:56

E-ryc: Dík za info. Ono je fakt, že podle mých informací byly ty pětačtyřicítky na horní hraně laborace ale každá zbraň by měla ustát tormenťák a ten bude podle mě asi podstatně výš. Takže je možná otázka, kde je vlastně chyba. Tím limity nechci nijak obhajovat, nestřílím je z jiných důvodů.

ianraider

Příspěvek#373 » pát 31. črc 2015, 10:36

marinakus - viděl jsem i jiné zbraně ! A to Springfield,a naposled ČZ 75 B. Všechny měli jedno společné - stejný výrobce střeliva ! Pokud dojde k poškození zbraně vlivem stejného výrobce střeliva,je to špatně !! A je úplně jedno jestli jde jen o Glock !!!

marinakus

Příspěvek#374 » pát 31. črc 2015, 12:51

Ianraider : nehádám se, jen jsem se ptal....

ianraider

Příspěvek#375 » pát 31. črc 2015, 14:18

Odpověděl jsem na dotaz...

Zpět na