Fotografování zbraní

Co jinam nepatří...
MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » sob 26. bře 2011, 21:43

Pořídil jsem si na focení krátkých zbraní (větší se tam nevejdou :mrgreen: ) fotostan.
Akorát řeším problém, jak zbraň podepřít, abych mohl fotit z profilu.

Občas se na to používají skleněné či průhledné plastové válečky či tak něco. Nevíte, kde něco podobného sehnat?

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » sob 26. bře 2011, 21:49

Firmy vyrábějící plexiskla ti z kulatiny potřebného průměru jistě říznou požadovaný kousek.
Třeba http://www.plexisklo.eu/

Patrik
moderátor

Příspěvek#3 » ned 27. bře 2011, 22:57

Jak nejlépe vyfotit vývrt hlavně ?

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pon 28. bře 2011, 09:20

Napadá mě rybí oko nebo širokoúhlý objektiv který by zvládl zaostření na několik centimetrů (makroobjektiv bude jistota) a vzít to pěkně zblízka, aby to předek roztáhlo a zadní část se jevila menší. Co největší clonu a svítit možná makrobleskem, ale spíš druhým bleskem přes komoru. Co jsem to tak kdysi zkoušel, docela to šlo.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » úte 29. bře 2011, 08:58

makroobjektiv a nasvítit z druhé strany, nejlépe více zdroji mimo osu hlavně, aby se to pořádně odráželo všude. Možná než co největší clonu bych dal dlouhou expozici (při velké cloně se ti asi vykreslí jen přední část vývrtu a v zadní části by šel do ztracena), aby se prokreslil celý vývrt, ale to je o tom zkusit, co vyjde lépe

Patrik
moderátor

Příspěvek#6 » úte 29. bře 2011, 11:30

"Co největší clonu" - tím je zřejmě myšleno vyšší clonové číslo, né co největší díru. Budu muset vyřešit způsob uchycení hlavně tak aby se dalo fotit i nasvítit.

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 29. bře 2011, 12:50

Ano, co největší clonové číslo = clonit co nejvíc. U toho makra je to i tak často málo.

Missak

Příspěvek#8 » úte 29. bře 2011, 12:51

nejsem fotograf ani odborník na focení. ale co použít nějaký světlovod? něco na způsob jako mají v guncentru takovou zahnutou "fajfku" na kontrolu hlavní zejména pro dlouhé (kde se nedá samotná hlaveň namířit přímo proti světlu).
případně takové ty lampičky na ohebném raménku (něco jako bývají lampičky do USB k počítačům).
ale ten světlovod by dal asi lepší, rozptýlené světlo.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » úte 29. bře 2011, 12:55

Patriku, podobný světlovod rozdávali na IWA, vzal sis ho?
Nevýhoda je, že to šíří oranžové světlo...

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » úte 29. bře 2011, 12:56

To už mi přijde skoro zbytečné, když jsem to zkoušel tak bylo dostatečné blesknout do otevřeného závěru externím bleskem a fotit přes ústí. Světlo je rozptýlené dostatečně.

Missak

Příspěvek#11 » úte 29. bře 2011, 13:03

MarK - v GC mají tuším bílý, proto mě to napadlo, barva by to zkreslovala.
SLW - ne každý má externí blesk a občas chce vývrt vyfotit i někdo jen kvůli prodeji zbraně, čili potřebuje jednoduché a funkční řešení. pro fotky třeba do časopisu je to jasné, takový člověk má určitě i dostatečnou výbavu a fotka bude kvalitou jinde ;)

Patrik
moderátor

Příspěvek#12 » úte 29. bře 2011, 13:05

Takovou tu led diodu na drátu mám, ale přímé světlo do objektivu asi nebude to nejlepší.

Missak

Příspěvek#13 » úte 29. bře 2011, 13:12

to co myslím já, je jen plastová tyčinka bez zdroje světla. nemůžu to ale nikde na netu najít.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » úte 29. bře 2011, 13:36

Ono bude stačit jakýkoli kus plexiskla do komory nebo za komoru (váleček průměru nábojnice by asi byl nejlepší) a blesknout na něj zvenku. Dálkový odpalovač jsi říkal, že máš...

Zpět na