Pouzdro na vnitřní nošení
- Gash
Příspěvek#106 » stř 6. lis 2013, 22:46
Já nosím CZ 75 D Compact v klasické opaskové Dastě (http://www.armed.cz/fotocache/mid/da202.jpg), sklon jsem neměřil, ale tasení je přirozené a při pokusech jak moc jsou hrany přes oblečení vidět, tak zbraň pod úhlem byla více skrytá, při 0st sklonu byla hrana zásobníku a celé pažbičky silně znatelná
- Infidel
Příspěvek#107 » stř 6. lis 2013, 23:24
Tohle ale dost zalezi na zbrani. A taky na volbe obleceni. U maleho subkompaktu bude i 0st. sklon na skryti zbrane dostatecny, u velke zbrane typu 1911 nemusi byt ani sklon napomocny. Je tam mnoho promennych a azdy si musi najit to svoje. Ja mam vice zbrani a volim podle obleceni, kam jdu apod. Podle toho se mi i zbran lepe schova atd.
kuba píše:tady mám maličko jiný názor se sklonem pouzdra, na nošení se většinou dělají pouzdra skloněná, je to kvůli obrysu zbraně...
- Milanos
Příspěvek#110 » stř 13. lis 2013, 08:38
Zdravím tak u pouzder už mám jasno pujdu do kydexu jak mi bylo doporučeno, ale teď koukám po opasku ale nějak vubec nevím co vybrat tady něco mají: http://www.falco.sk/cs/e-obchod/opasky- ... pasky.html
Nebo pokud by mi někdo mohl nějaký z vlastní zkušenosti doporučit tak by jsem byl rád aspoň by jsem tím předešel chybám a nákupu jiného.
Nebo pokud by mi někdo mohl nějaký z vlastní zkušenosti doporučit tak by jsem byl rád aspoň by jsem tím předešel chybám a nákupu jiného.
- Irson
Příspěvek#112 » sob 23. lis 2013, 10:58
1911 moc sluší podpažní pouzdro od kmsaddlery. http://www.kmsaddlery.eu/_c37_l3_p13943 ... ersal.aspx a nebo http://www.kmsaddlery.eu/_c37_l3_p13943 ... black.aspx . Původně jsem ho domlouval pro kolegu, kteý chtěl hnědou kůži. Nakonec vybral černou, ale ani ve změně odstínu nebyl problém. Pouze bych doporučoval nechat na rubové straně kůže nechat udělat podšívku, jelikož černěná kůže si s bílou košilí nerozuměla. Jinak vypadá skvěle a pistole v něm sedí perfektně.
- NuclearBlast
- NuclearBlast
Příspěvek#113 » stř 4. pro 2013, 14:44
Já nedám dopustit na IWB (Inside WaistBand) pouzdra. Nechtěl jsem dávat raketu za holster od Cleveland's Holsters, nebo Crossbreed Holsters. Tak jsem pohledal a našel levnější alternativu (i s poštou clem atd. 1100,-) u MDJ customs.
Nemám ho dlouho, ale zatím naprostá spokojenost. Jediné, co bych možná změnil, jsou klipy, za nějaké, co jdou pod pásek a mají pacičky nahoru, tyhle jsou trochu nápadnější.
Nosím Každý den a ani o něm nevím....
Nemám ho dlouho, ale zatím naprostá spokojenost. Jediné, co bych možná změnil, jsou klipy, za nějaké, co jdou pod pásek a mají pacičky nahoru, tyhle jsou trochu nápadnější.
Nosím Každý den a ani o něm nevím....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Serz
Příspěvek#114 » stř 4. pro 2013, 20:56
Jaký je pocit při nošení z takového vnitřního pouzdra (vnitřního obecně)? Jde mi zejména o jiný tvar opasku a oblečení v oblasti kyčle/pánve. A abych pravdu řekl, neumím si uplně dobře představit rychlé tasení zbraně. To tričko podšitým okrajem IMHO se musí šprajcnout o hlaveň s muškou, nebo rukojeť/zásobník.
- NuclearBlast
- NuclearBlast
Příspěvek#115 » čtv 5. pro 2013, 12:17
@Serz
Pocitově dobré (s mojí postavou, výškou pasu, umístěním pouzdra - bude to asi dost individuální) ani o něm nevím. Vnitřní kydexové pouzdro mě místama tlačilo a musel jsem upravovat polohu. U tohoto typu bez problémů. Tlak pistole se rozloží na velkou plochu celého pouzdra - kůže. Neomezuje mě při sezení, pohybu, běhu....v autě asi jako každé jiné pouzdro.
Tasení zbraně bez problémů, samozřejmě pokud mám triko volně přes kalhoty je to snažší, jelikož se dá triko chytit za spodní okraj. Pokud mám triko v kalhotách, musím při tasení triko chytit, ale nevidím v tom nějaký problém co se týče rychlosti, nebo precize tasení, je to asi o zvyku a troše drillu. Koukni na http://www.youtube.com/watch?v=20dTdllnhNE v čase 1:23 Rob Pincus vytahuje triko z kalhot a není v tom problém. Respektive celý video se zabývá tímto typem (tuckable IWB) pouzdra.
Asi nerozumím, co rozumíš tričkem s podšitým okrajem, ale co se "šprajcnutí" týká. O hlaveň s muškou to nehrozí, jelikož tam se triko vůbec nedostane, triko se dostane maximálně k nýtům klipsů (viz obrázek - červená čára znázorňuje, kam se triko maximálně dostane), nehledě na to, že hlaveň je až do konce kryta kydexem pouzdra.
Pokud mám volné oblečení, bundu atd. samozřejmě opaskové vnější je asi nepřekonatelné...ale vždy nápadnější. Pokud ale mám jenom tričko, košili atd....nenašel jsem lepší řešení (můj subjektivní názor)
Snad jsem ti trochu pomohl.
Edit: Samozřejmě je potřeba mít ve velikosti kalhot určitou vůli pro zbraň, ale to je asi jasný...
Pocitově dobré (s mojí postavou, výškou pasu, umístěním pouzdra - bude to asi dost individuální) ani o něm nevím. Vnitřní kydexové pouzdro mě místama tlačilo a musel jsem upravovat polohu. U tohoto typu bez problémů. Tlak pistole se rozloží na velkou plochu celého pouzdra - kůže. Neomezuje mě při sezení, pohybu, běhu....v autě asi jako každé jiné pouzdro.
Tasení zbraně bez problémů, samozřejmě pokud mám triko volně přes kalhoty je to snažší, jelikož se dá triko chytit za spodní okraj. Pokud mám triko v kalhotách, musím při tasení triko chytit, ale nevidím v tom nějaký problém co se týče rychlosti, nebo precize tasení, je to asi o zvyku a troše drillu. Koukni na http://www.youtube.com/watch?v=20dTdllnhNE v čase 1:23 Rob Pincus vytahuje triko z kalhot a není v tom problém. Respektive celý video se zabývá tímto typem (tuckable IWB) pouzdra.
Asi nerozumím, co rozumíš tričkem s podšitým okrajem, ale co se "šprajcnutí" týká. O hlaveň s muškou to nehrozí, jelikož tam se triko vůbec nedostane, triko se dostane maximálně k nýtům klipsů (viz obrázek - červená čára znázorňuje, kam se triko maximálně dostane), nehledě na to, že hlaveň je až do konce kryta kydexem pouzdra.
Pokud mám volné oblečení, bundu atd. samozřejmě opaskové vnější je asi nepřekonatelné...ale vždy nápadnější. Pokud ale mám jenom tričko, košili atd....nenašel jsem lepší řešení (můj subjektivní názor)
Snad jsem ti trochu pomohl.
Edit: Samozřejmě je potřeba mít ve velikosti kalhot určitou vůli pro zbraň, ale to je asi jasný...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- BB
Příspěvek#118 » pát 20. pro 2013, 08:56
Missak píše:Eva Chadimová - nad jejím vnitřním pouzdrem přemýšlím i já, umožňuje mít triko/košili v kalhotech a přitom nosit skrytě (což u Dasty nejde) není tak sofistikované, jako to nahoře, ale nevypadá špatně
http://www.kozene-vyrobky.cz/product/66 ... im-uchytem
Jakou s tímto pouzdrem máte zkušenost? Vypadá to podobně jako ty drahé ameriky.. Lze to i na CZ75? Výrobce to na vebu neuvádí.
díky BB
- ladaj
Příspěvek#119 » pát 20. pro 2013, 09:33
BB - podle fotky dělá spona zbytečně velkou bouli
"Amerika" je v tomto mnohem diskrétnější. Pokud se ti zdá drahá, není problém si ji vyrobit. "Nejnáročnější" je kydexová skořápka (a tu by snad po dohodě někdo z místních udělal ...), zbytek je uříznutí kůže, navrtání dírek a našrubování pár opaskových sroubků.
"Amerika" je v tomto mnohem diskrétnější. Pokud se ti zdá drahá, není problém si ji vyrobit. "Nejnáročnější" je kydexová skořápka (a tu by snad po dohodě někdo z místních udělal ...), zbytek je uříznutí kůže, navrtání dírek a našrubování pár opaskových sroubků.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí