Pouzdro na vnitřní nošení
- fejfarz
- Vojta
Příspěvek#92 » pon 11. bře 2013, 18:10
fajfarz: Rozhodně se ničím podobným nedotkneš uživatele Vojty
Problém řeším, protože ho chci vyřešit, v případě pouzder pro intenzivní nošení jsem ho zatím vyřešil venkovním pouzdrem. Zde žádný konkrétní problém neřeším, pouze doporučuji vnější opaskové pouzdro (sampozřejmě takové, které zcela zakrývá zbraň a je ho možné tudíž nosit i ve sporém odění).
NuclearBlast: Rozhodně nechápu, proč zde uvádíš střípkovité citace z mých příspěvků. Jsou naprosto neucelené a zavádějící.
Urdo: Na základě svého vlastního úsudku si prostě nedokážu představit vnitřní pouzdro, jehož části nebudou v kontaktu s tělem a takové, které nebude způsobovat větší pocení v místech kontaktu s tělem, tedy potencionálně hromadu nepříjemných pocitů. Snad jsem to zde už psal

Problém řeším, protože ho chci vyřešit, v případě pouzder pro intenzivní nošení jsem ho zatím vyřešil venkovním pouzdrem. Zde žádný konkrétní problém neřeším, pouze doporučuji vnější opaskové pouzdro (sampozřejmě takové, které zcela zakrývá zbraň a je ho možné tudíž nosit i ve sporém odění).
NuclearBlast: Rozhodně nechápu, proč zde uvádíš střípkovité citace z mých příspěvků. Jsou naprosto neucelené a zavádějící.
Urdo: Na základě svého vlastního úsudku si prostě nedokážu představit vnitřní pouzdro, jehož části nebudou v kontaktu s tělem a takové, které nebude způsobovat větší pocení v místech kontaktu s tělem, tedy potencionálně hromadu nepříjemných pocitů. Snad jsem to zde už psal

- mocima
- Georg
Příspěvek#94 » pon 11. bře 2013, 22:35
Nezávisle od výše popsanéné debaty se opět ozývám a to abych tu popsal svou zkušenost s pouzdrem pro skryté nošení. Já svého Makarova (PM) nosím již rok a půl a to v textilním opaskovém ("venkovním") pouzdře Ascent. Do tohoto pouzdra pasuje perfektně a dobře se nosí. K otěru povrchovky již za dobu nošení, vytahování a zkrátka používání již došlo, ale v minimální míře. Tipuju, že kdybych měl kožené, tak by byl můj "mazlík" ošoupaný více. Nicměné to, co jsem chtěl napsat je to, že toto pouzdro nosím na džínách od asijských prodejců (
). Ovšem, čeho jsem si všiml, tak je rozvržení poutek. Poutka opasku mi vymezují, jak moc na boku (jestli víc vpředu nebo vzadu) bude pouzdro u těla. Co je však podstatnější, tak pásek v kalhotech. Čím užší a měkší, tím horší. Zpočátku jsem nosil vnitřní opasek IPSC na suchý zip. Je pevný a dostatečně široký. Pak jsem nosil do nedávna konfekční pásek o šířce 3,5 cm. Jenže o ten jsem přišel a teď nosím pásek široký necelých 5 cm. Není to sice bůhvíjaký krasavec, ale pod mikinou není vidět
A tento pásek mi zaručuje, že pouzdro mi na těle sedí a nijak necestuje. Taktéž při jízdě na kole či v autě s ním nemám sebemenší problém
Takže shrnutí:
záleží na kalhotech, které nosíte. Markantní rozdíly mezi nimi však nebývají veliké. Nejvíce asi záleží na opasku, na kterém je pouzdro zavěšeno. Čím širší a pevnější, tím lépe.
Jak už jsem kdysi poznamenal: zbraň nosená na opasku není vložka Olvejs, která se přizpůsobí tělu, proto pouzdro a rozmístění zbraně je třeba hledat, až se nalezne ta pravá poloha. Podle mne drobná úprava pouzdra na opasku (např o 2-3 cm) při změně polohy - stání, chůze a pak sezení v autě není na závadu. I posez v autě bývá rozdílný.
Já osobně nejsem na nějaké ty plasťáky a nehledám žádné další pouzdro, protože ho již mám, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost s látkovým pouzdrem pro skryté nošení z praktické zkušenosti.

Takže shrnutí:
záleží na kalhotech, které nosíte. Markantní rozdíly mezi nimi však nebývají veliké. Nejvíce asi záleží na opasku, na kterém je pouzdro zavěšeno. Čím širší a pevnější, tím lépe.
Jak už jsem kdysi poznamenal: zbraň nosená na opasku není vložka Olvejs, která se přizpůsobí tělu, proto pouzdro a rozmístění zbraně je třeba hledat, až se nalezne ta pravá poloha. Podle mne drobná úprava pouzdra na opasku (např o 2-3 cm) při změně polohy - stání, chůze a pak sezení v autě není na závadu. I posez v autě bývá rozdílný.
Já osobně nejsem na nějaké ty plasťáky a nehledám žádné další pouzdro, protože ho již mám, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost s látkovým pouzdrem pro skryté nošení z praktické zkušenosti.
- amoníci
Příspěvek#95 » stř 22. kvě 2013, 19:55
Ahoj,
Přihodím vlastní zkušenost: do lehkého letního obleku nosím vnitřní opaskové pouzdro z Falca typ 433/4 www.falcoholsters.cz. Vyhovuje mi neb je krytý celý závěr a prakticky o sigu nevím, že ho mám. Jediné mínus je, že se zbrǎn blbě vrací do pouzdra, takže na závody nosím plastové IMI. Ale v denním provozu bězňe netasím a nevracím zbrǎn do pouzdra. Tasí se z něj dobře. Pak užívám od Falca taktickou tašku s popruhem přes rameno, je lepší než ledvinka. Zbraň je v dosahu, neviditelná a ještě to pobere spoustu dalších drobností.
Přihodím vlastní zkušenost: do lehkého letního obleku nosím vnitřní opaskové pouzdro z Falca typ 433/4 www.falcoholsters.cz. Vyhovuje mi neb je krytý celý závěr a prakticky o sigu nevím, že ho mám. Jediné mínus je, že se zbrǎn blbě vrací do pouzdra, takže na závody nosím plastové IMI. Ale v denním provozu bězňe netasím a nevracím zbrǎn do pouzdra. Tasí se z něj dobře. Pak užívám od Falca taktickou tašku s popruhem přes rameno, je lepší než ledvinka. Zbraň je v dosahu, neviditelná a ještě to pobere spoustu dalších drobností.
- Bohuliby
Příspěvek#96 » stř 22. kvě 2013, 23:45
To : Georg, plně souhlasím s tvým názorem, ještě je dobré znova možná připomenout, že kromě krásného a drahého pouzdra z kůže je to nejhorší, co můžeš své ocelové zbrani poskytnout.
Chemické prostředky při zpracování kůže krutě narušují povrchovou úpravu zbraní.
Z toho plyne, když kůže, tak prostě pouze na krátkou dobu a nikoliv to i s pouzdrem ukládat do trezoru.
Chemické prostředky při zpracování kůže krutě narušují povrchovou úpravu zbraní.
Z toho plyne, když kůže, tak prostě pouze na krátkou dobu a nikoliv to i s pouzdrem ukládat do trezoru.
- amoníci
- Milanos
Příspěvek#99 » úte 5. lis 2013, 12:50
Zdravím chtěl by jsem vás poprosit o názor na výběr pouzdra v teplejším období by jsem chtěl toto: http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... 433-4.html
a v chladnějším nebo kdy je více oblečení:
Varianta 1 http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... 2-402.html
Varianta 2 http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... -4902.html
nebo by jste doporučily nějaké plastové?
Předem děkuji za odpověďi.
a v chladnějším nebo kdy je více oblečení:
Varianta 1 http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... 2-402.html
Varianta 2 http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... -4902.html
nebo by jste doporučily nějaké plastové?
Předem děkuji za odpověďi.
- ladaj
Příspěvek#100 » úte 5. lis 2013, 13:08
Milanos: hadráky mám od Dasty, toto bude v principu podobné:
- vnitřní: ne moc pohodlné, při pohybu nedrží úhel a všelijak se natáčí
- vnější: musí být jištěny páskem, jinak např při běhu a jiné divočině zbraň vypadne
Obecně je výhodou obou nízká cena a možnost nacpat do nich prakticky jakoukoli pistoli. I po pořízení lepšího se taková pouzdra hodí nechat jako záložní.
aminíci: nemám srovnání, ale... vyrobil jsem si pouzdro ve stylu dvoupackového IWB od http://www.crossbreedholsters.com a kůže na kůži je velmi příjemná. Vyrábí to více firem (tuším i bulhar-LHS), netřeba vyndávat pásek, košile se dá zakasat (zůstanou jen viditelné packy). Od celoplastu bych čekal o něco menší pohodlí, ale pevnější držení a možnost snadné konverze na vnější. Pokud se celokydex na tvou pistoli nevyrábí, zkus kontaktovat Huck Finna, jestli je možné dojet a udělat pozdro na počkání.
- vnitřní: ne moc pohodlné, při pohybu nedrží úhel a všelijak se natáčí
- vnější: musí být jištěny páskem, jinak např při běhu a jiné divočině zbraň vypadne
Obecně je výhodou obou nízká cena a možnost nacpat do nich prakticky jakoukoli pistoli. I po pořízení lepšího se taková pouzdra hodí nechat jako záložní.
aminíci: nemám srovnání, ale... vyrobil jsem si pouzdro ve stylu dvoupackového IWB od http://www.crossbreedholsters.com a kůže na kůži je velmi příjemná. Vyrábí to více firem (tuším i bulhar-LHS), netřeba vyndávat pásek, košile se dá zakasat (zůstanou jen viditelné packy). Od celoplastu bych čekal o něco menší pohodlí, ale pevnější držení a možnost snadné konverze na vnější. Pokud se celokydex na tvou pistoli nevyrábí, zkus kontaktovat Huck Finna, jestli je možné dojet a udělat pozdro na počkání.
- Milanos
Příspěvek#101 » úte 5. lis 2013, 16:27
Ok dobře popřemýšlím určitě by jsem bral ten kydex od huck finna chci pořídit cz 75 p-07 DUTY
akorát nevím jestly nebude lepší počkat a zjistit co mi bude přesně sedět než si nechám udělat ten kydex jako sklon atd. navíc jsem levák.
Takže nevím jestly hned jít ze začátku do kydexu?
akorát nevím jestly nebude lepší počkat a zjistit co mi bude přesně sedět než si nechám udělat ten kydex jako sklon atd. navíc jsem levák.
Takže nevím jestly hned jít ze začátku do kydexu?
- Infidel
Příspěvek#102 » úte 5. lis 2013, 21:16
ja muzu z vlastni zkusenosti rict ze jsem nosil 15 let kuzi a chvalil jsem si to. Ale letos jsem presel na kydex a lituji ze jsem to nezkusil drive. Kdysi se me zdala CZ75D velka a poridil jsem si na denni noseni malyho Kahra. Samozrejme pro noseni v kuzi. Jenze ted jsem zkusil kydex a nosim v nem denne PPQ coz je docela velka zbran a je to proste pohodlne, o zbrani temer nevim. Takze poridim kydex i pro dalsi zbrane.
Puvodne jsem chtel objednat u Huckfinn ale meli silenou dodaci dobu tak jsem objednal u COP a mel jsem to do 2 dnu
Osobne si myslim, ze na tom jak se ti zbran nosi hraje pouzdro roli tak ze 70-80% a potom teprve az velikost nebo vaha zbrane. Takze nepodcenovat vyber pouzdra a ani nelitovat penez.
Puvodne jsem chtel objednat u Huckfinn ale meli silenou dodaci dobu tak jsem objednal u COP a mel jsem to do 2 dnu

Osobne si myslim, ze na tom jak se ti zbran nosi hraje pouzdro roli tak ze 70-80% a potom teprve az velikost nebo vaha zbrane. Takze nepodcenovat vyber pouzdra a ani nelitovat penez.
- Milanos
Příspěvek#103 » stř 6. lis 2013, 05:38
No peněz rozhodně litovat nebudu bude lepší koupit jedno dražší než se cestou pokus omyl dostat k tomuto a v tom případě by mě to mohlo stát o hodně více.
A pokud se mohu zeptat je lepší volit nějaký sklon? Nebo je do začátku vhodná varianta kolmo k zemi?
A ještě pokud můžu vím že také hodně zaléži na opasku jsem začátečník takže se moc neorientuji mohly by jste mi nějaký vhodný opasek doporučit?
A pokud se mohu zeptat je lepší volit nějaký sklon? Nebo je do začátku vhodná varianta kolmo k zemi?
A ještě pokud můžu vím že také hodně zaléži na opasku jsem začátečník takže se moc neorientuji mohly by jste mi nějaký vhodný opasek doporučit?
- Infidel
Příspěvek#104 » stř 6. lis 2013, 22:27
Za me je sklon temer jedno pokud s tim budes trenovat tak je rozdil minimalni. Na kozenym jsem mel minimalne 10st, ale nemeril jsem. Potom jsem vystrilel par set ran s G19 a s kydexovym pouzdrem 0st. a ted mam na PPQ kydex se sklonem 5st. A u vseho jsem nenarazil pri pouziti na nejaky zasadne poznatelny rozdil. Trenujes = zvyknes si. Osobne bych to videl tak ze vetsi sklon pouzdra sice mozna zlepsi taseni (je to vice prirozene) ale zase musis pistoli vice vracet do pozadovaneho smeru. Takze sklon od 0 do 10st. bych moc neresil. POkud mas moznost, zkus a uvidis.
Opasek preferuji nejmene kolem 40mm siroky, a co nejtuzsi. Kuze nebo pevna cordura. Ne mizerna kozenka co po chvili ztrati pevnost a krouti se, praska apod. Idealne pokud mas poutka na pouzdru siroke akorat na opasek, at se omezi cestovani pouzdra nahoru pri taseni zbrane. Ale mensi vule nemusi byt nutne na zavadu, da se s tim zit
Opasek preferuji nejmene kolem 40mm siroky, a co nejtuzsi. Kuze nebo pevna cordura. Ne mizerna kozenka co po chvili ztrati pevnost a krouti se, praska apod. Idealne pokud mas poutka na pouzdru siroke akorat na opasek, at se omezi cestovani pouzdra nahoru pri taseni zbrane. Ale mensi vule nemusi byt nutne na zavadu, da se s tim zit

- kuba
Příspěvek#105 » stř 6. lis 2013, 22:31
tady mám maličko jiný názor se sklonem pouzdra, na nošení se většinou dělají pouzdra skloněná, je to kvůli obrysu zbraně, když se nakloní, zmenší se, ale zase se hůře, pomaleji tasí, na sport většina lidí nosí i skloněno více dozadu což je ovšem pro nošení ta nejhorší varianta. od 0stupnu do tech 10 stupnu skloneno dopredu. někdo na nošení preferuje to a někdo zas tamto, to si musíš zkusit sám
i když nosí se lépe se skloněným dopředu.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí