Brooks Tactical A-grip

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » stř 2. čer 2010, 07:12

Na Youtube jsem našel pěkný grip:
Glock 26 pistol: Compact Powerhouse Part 2

V čase 14:06 říká tvůrce videa název - Brooks Tactical A-grip

Nemá jej někdo tady? Případně drželi jste jej v ruce? Pokud jej máte, kde jste jej pořídili?

Podle recenzí a ohlasu ve fóru je to prý jeden z nejlepších gripů a tak si jej plánuji v dohledné době koupit.
(Taky podle toho co píšou, to zní fakt docela zajímavě a navíc podle mého to dost dobře vypadá).

AGrip™ galerie fotografií

kontakty na výrobce

Nicméně sám o sobě je tento grip poměrně drahý a poštovné samozřejmě také není nejlevnější. Vzhledem k tomu, že jej dodávají na míru k většině typů zbraní (+ dá se to umístit prakticky na cokoliv), měl bych dotaz zda by jej nechtěl ještě někdo. Mohli bychom se domluvit a podělit o náklady za poštovné.

$25.95 za jeden AGrip + $14.00 poštovné k nám (Mají tam vypsané i prodejce, ale jediný evropský ve Švýcarsku za něj chce CHF44,-)

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 2. čer 2010, 09:44

Tento grip je taky zachycen na tomto videu v čase 17:15.

Missak

Příspěvek#3 » stř 2. čer 2010, 16:27

díval jsem se jen na fotogalerii. na pohled to nevypadá nejhůř, spíše asi příjemně do ruky ale...
vadí mi že je zakryto vypouštění zásobníku
že to téměř vyruší vybrání na prsty (u Glocka ), což by mi u G19 vadilo u 26 to možná nemusí být takový problém.
bude to pevně držet a neposouvat se to? nehrozí časem "vytahání" tedy povolení materiálu? jak se to bude chovat při namočení/propocení apod.
přiznám se - materiál jsem nestudoval, připadá mi to takové moc "hadrovité" (semišovité). asi by chtělo mít v ruce reálný vzorek, aby člověk objektivněji svůj názor.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » stř 2. čer 2010, 17:08

Co jsem tak narychlo odposlechl z posledního videa:
- předražené
- odolnost proti opotřební je nižší než u decal grip (nedíval jsem se na celé video, ale myslím, že decal grip jsou smirkové polepy)
- příjemné a teplé na dotek, úžasná trakce a komfort
- cool stuff :mrgreen:

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pát 24. zář 2010, 12:31

Tak už jsem hrdým majitelem této "fíčury".
agrip.jpg

Pocitově je jako samet, který se dobře drží i mokrýma rukama. Zbraň nosím pořád, tak jsem zvědav na životnost.
Při samotné manipulaci je super a při střelbě to asi nebude o nic horší.
Jediná věc, co mi trochu vadí je, že v tom budu muset dělat díry - jak budu chtít vytáhnout spoušťový mechanismus (odlepovat to kvůli rozborce rozhodně nebudu).
To lepidlo by mělo časem pomalu vytvrzovat, takže čím déle to tam bude (a čím víc se to přimáčkne) tím líp.
Někdo má strach, že by se to někomu odlepovalo u zásobníku, ale vypadá to, že nejprve začne zlobit část nad spouští - zřejmě od "zandávaní" do pouzdra. Průběžně to budu fotit.
Agrip-G17-G19-G26.jpg

Ty další dva gripy (pro G17 a G19) mají jiného majitele.
Nalepení jsem provedl přesně dle návodu (jak jinak). Kolega s těmi dalšími dvěmi (G17 a G19) to zřejmě při střelbě vyzkouší dříve, ale prý to nedělal dle návodu (Takže asi nepoužil olej v oblasti kolem tlačítka vypouštění zásobníku) a něco na tom ořezával :D

IMG_6366.JPG
IMG_6367.JPG
IMG_6372.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pát 24. zář 2010, 13:03

Ještě pár dalších fotografií v nejvyšší možné kvalitě pro můj nejoblíbenější server o zbraních ;)
IMG_6379.JPG
IMG_6385.JPG
IMG_6388.JPG
IMG_6390.JPG
IMG_6392.JPG

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pát 24. zář 2010, 14:10

Jak vypadá Agrip před nalepením ;)
agrip-g17.jpg
agrip-g19.jpg
agrip-g26.jpg

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » pát 24. zář 2010, 14:17

To samé za použití scanneru - Materiál Agrip dodávají za stejnou cenu i ve větším kuse, takže je za pomocí tohoto scanu možné si koupit nepřipravený kus, vystřihnout jej a zbytek využít třeba na nějaké menší nástroje ;)
scan-agrip_G17.jpg
scan-agrip_G19.jpg
scan-agrip_G26.jpg
Naposledy upravil(a) JIP dne pát 22. říj 2010, 14:18, celkem upraveno 1 x.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » pát 22. říj 2010, 14:10

Zítra to bude přesně měsíc po nalepení. Takže přidávám dnešní fotky.
101022-agrip-1.jpg
101022-agrip-2.jpg

Zatím 100% spokojenost. Přes první "šok" změny vzhledu jsem si na něj rychle zvykl. Teď když vidím fotky mé G26 (i mé ještě bez něj), tak mi GLOCK připadá "takový nahatý". S držením není problém ba právě naopak - nikdy neklouže.

Malinkatou výtku bych měl vůči vypouštění zásobníku. Chce to cvik (nebo "tuning).

Btw: Měl jsem v SZ dotaz, co bych dal pod něj, kdybych chtěl pažbu rozšířit, aby se to pod tím nehnulo. Jednoznačně bych volil takovou elektrikářskou pásku - NE klasiku, ale gumovou - výrobcem určenou na izolaci zemních kabelů.
Foto:
rotunda.jpg

To je mnohoúčelový materiál, který lepí jen na sebe a pro tento účel by se 100% hodil asi nejlíp ze všeho co, znám, protože je to v podstatě měkká guma. Má výhodu i v tom, že lepí jen na sebe a (na rozdíl od jakékoliv jiné) jde odstranit bez zanechání stop (jak jsem psal lepí jen na sebe samu). V místních části republiky to spojaři nazývají "ROTUNDA" a mělo by to být ke koupi ve speciálním elektro shopu. Doporučuji zakoupit a vyzkoušet nejprve bez Agripu a až se ujistíš, že máš ideál tvar rukojeti, tak až pak nalepit - vyhnete se vícenásobnému lepení Agripu. Nicméně rotunda samotná může sklouznout, pokud se na ni dostane voda (ještě hůře pod ni), takže ji nedoporučuji samotnou - bez gripu.

Missak

Příspěvek#10 » pát 22. říj 2010, 14:29

pkud se dobře "nalepí" neměla by se pod to voda dostat. při nalepování se má natahovat (o cca 30-50%), po přiložení na sebe (a odlepení té krycí celofánové folie) se "smrsknutím" neprodyšně přilepí na vrstvu pod tím. Používali jsme to normálně na konce kabelů a do vývodek jako téměř vodotěsné zakončení. po delší době a při působení tepla se to přilepí i na podklad.
ale ten grip nahoru bych určitě doporučil. jednak by se časem mohla začít odmotávat (přeci jen ten konec nepřilne až tak dokonale) a jednak to umí i špinit.
výhodou je, že podle toho, jak moc se to natahuje, tak je temší vrstva - pokud by to chtěl někdo jako protiskluzovou vrstvu a ne nabrat na objemu.
jinak mě teď napadlo - téměř to samé, ale "čistější" a asi trochu dražší, jsou pásky na rukojeti raket (tenis, squash, badminton apod.)

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » pát 22. říj 2010, 14:58

OFF-TOPIC k "rotundě" 2Missak: Myslíme-li stejnou věc, tak si Tě dovolím poupravit - jde roztáhnout i na mnohem více než nějakých 50% a to jak do šířky tak i do délky. Osobně i s minimem námahy (zručnosti) klidně pokryju plochu na 300% původní délky (i šířky) a to bude mez přetržení ještě "na míle" daleko. Pokud se konec neustřihne ale "přitáhne na maximum a urve", tak se do nikdy neodmotá (a po pár dnech ani když chceš).
Čím více se to utahuje během omotávání, tím lépe to drží hned ze začátku.
Samotné to nešpiní vůbec, ale lepí se na to všelicos.. i prach a jiný "bordel" (samozřejmě jen na vnější stranu).
Je to nejen vodotěsné, ale i vzduchotěsné a enormně pružné a odolné. Jednou se mi v Německu na návěsu urvala žlutá hadice od vzduchu. Já to provizorně opravil tímto, abych mohl normálně brzdit (při odpojení žluté bych návěs jel, ale nebrzdil) a po příjezdu do ČR to spojené místo nevykazovalo jakýkoliv problém a teoreticky by se s tím dalo jezdit dál.
Je to super mnoho účelová věc a od doby, co jsem to (díky práci u spojařů) "objevil" mám vždycky kousek u sebe.
;)

Missak

Příspěvek#12 » pát 22. říj 2010, 15:12

neodporuji, jednak vím, že je jich víc druhů (mě prošly rukama asi 4, z toho jeden byl nelepivý) a hlavně jsem to měl naposledy v ruce někdy před 15ti lety, když jsem se ještě živil rukama :lol: . proto jsem si ani nebyl jistý tou roztažností. ale vím, že v nouzi jsme to trhali v ruce, takže donekonečna to natáhnout určitě nejde.

v každém případě tady o to nejde ;) , jde o ten Agrip a pod něj si každý použije (pokud potřebuje) co sežene a bude mu to připadat vhodné (což ta "rotunda jako podklad určitě je) "peace" :thumbup:

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » čtv 23. pro 2010, 15:11

Doplňuji aktuální fotografie.
Dnes je to přesně 3 měsíce, co mám A-grip na denně nošené zbrani.
Provedl jsem dnes kvůli vyčištění kompletní rozborku, ke které bylo potřeba udělat v gripu díry pro vyndání zadního čepu.
Stále spokojenost. Pouze se po čištění začal lehce odlepovat v místě za záchytem závěru. Možná to ale jen dočasně udělal technický líh. Pokud by se to nezlepšilo použiju kousek náhradní oboustranné pásky, co byla ke gripu přibalena.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » čtv 23. pro 2010, 15:13

101223-agrip-6.jpg
101223-agrip-7.jpg
101223-agrip-8.jpg
101223-agrip-9.jpg

jindrich

Příspěvek#15 » pon 12. bře 2012, 17:38

JIPe, můžeš říct, jak to vypadá po dalším roce užívání?

Zpět na