Limitní situace-KN

jamira

Příspěvek#16 » úte 23. črc 2013, 15:29

Dobrá, pokud chcete uklidnit, berte ten úvodní dotaz jako vtip! Ale teď vážně-jak byste se v dané situaci zachovali v případě, že byste měli u sebe zbraň, za žádnou cenu ji nechtěli použít (vyjma situace, že by ten sebevrah byl magor a chtěl vás před tím, než se sám odpraví, zastřelit, abyste mu to nepřekazili) a zároveň si zachovali čisté svědomí, že jste pro bližního svého udělali maximum k odvrácení sebevražedného konání? Uff, to je dlouhá věta... :D

nico

Příspěvek#17 » úte 23. črc 2013, 16:55

V případě, že bych u sebe měl zbraň, což obvykle mám, bych se zachoval úplně stejně, jako bych ji s sebou neměl. To je základní premisa toho, že nenapáchám víc škody než užitku. Rozhodně bych nikoho nezachraňoval tím, že bych po něm střílel. A jak by to bylo? No vzhledem k situaci. Na tohle těžko odpovídat rámcově. Častěji však pomůže klidné a přirozené chování než panika a děs.

Georg

Příspěvek#18 » úte 23. črc 2013, 20:49

1. na jednání se sebevrahem se nedá nikdy dokonale připravit.
2. by mě (a asni nejen mne) zajímalo, kde na ty scénky chodíš. Tos jako něco takového zažil ? Nebo viděl ve filmu ?

Urdo von Fuj

Příspěvek#19 » stř 24. črc 2013, 06:42

jamira píše:(vyjma situace, že by ten sebevrah byl magor a chtěl vás před tím, než se sám odpraví, zastřelit, abyste mu to nepřekazili)

to je přesně ta jediná situace, kdy bych použil vlastní zbraň na odvrácení útoku proti mě/blízkým.

Zpět na