Jak byste postupovali vy?
- scink
Příspěvek#16 » čtv 1. říj 2015, 14:56
Zdravim, v takoveto situaci je asi nejlepsi to nehrotit a zabrzdit, uhnout, proste opustit nebezpecnou zonu a soucasne informovat PCR. Jen doufam, ze to byl plynovkar a ne drzitel ZP, uz tech maleru s legalne drzenymi zbranemi bylo letost dost...
Sorry nemam ted CZ klavesnici.
Sorry nemam ted CZ klavesnici.
- moony666
Příspěvek#18 » čtv 1. říj 2015, 15:29
Osobně z mého pohledu:
jednoznačně se snažit "uhnout" mu z cesty a to i kdybych měl pistoli ve stavu "nataženo,odjištěno" přímo na přístrojovce. ZP jsem si nedělal proto, abych kdejakýmu chujovi s plynovkou (a já tvrdím, že 100% těchto magorů jsou chujové s plynovkou) dokazoval, že jsem větší chuj. Střelná zbraň je pro mne poslední forma sebeobrany, vždy je lepší uhnout i za cenu, že pan chuj odjede s pocitem velkýho drsňáka, vždy je lepší dostat po čuni atd atd. Následně bych ho pak z uctivé vzdálenosti sledoval a po telefonu na něho navedl PČR.
Pokud by útok pokračoval, pak už je to samozřejmě na okolnostech a v případě, že bych měl v autě rodinu, bych už patrně nějaký obranný mechanismus použil. Ale pozor, ne nutně střelnou zbraň, ono samotný auto, ve kterým sedíte je v danou chvíli mnohem operativnějším obranným prostředkem, než nějaký tasení, míření atd. Víc to rozvádět nebudu.
Obecně:
Každopádně mířit na někoho z auta zbraní, ať už jakoukoliv je z mého pohledu již taková forma agrese, že se domnívám, že by s rozumným vyšetřovatelem, státním zástupcem a dobrým právníkem NO projít mohlo. Ale to je samozřejmě závislé na mnoha věcech.
Možná se o týpkovi ještě dočteme, až narazí na někoho, kdo nemá smysl pro humor, strach a s určitými věcmi si neláme hlavu.
jednoznačně se snažit "uhnout" mu z cesty a to i kdybych měl pistoli ve stavu "nataženo,odjištěno" přímo na přístrojovce. ZP jsem si nedělal proto, abych kdejakýmu chujovi s plynovkou (a já tvrdím, že 100% těchto magorů jsou chujové s plynovkou) dokazoval, že jsem větší chuj. Střelná zbraň je pro mne poslední forma sebeobrany, vždy je lepší uhnout i za cenu, že pan chuj odjede s pocitem velkýho drsňáka, vždy je lepší dostat po čuni atd atd. Následně bych ho pak z uctivé vzdálenosti sledoval a po telefonu na něho navedl PČR.
Pokud by útok pokračoval, pak už je to samozřejmě na okolnostech a v případě, že bych měl v autě rodinu, bych už patrně nějaký obranný mechanismus použil. Ale pozor, ne nutně střelnou zbraň, ono samotný auto, ve kterým sedíte je v danou chvíli mnohem operativnějším obranným prostředkem, než nějaký tasení, míření atd. Víc to rozvádět nebudu.
Obecně:
Každopádně mířit na někoho z auta zbraní, ať už jakoukoliv je z mého pohledu již taková forma agrese, že se domnívám, že by s rozumným vyšetřovatelem, státním zástupcem a dobrým právníkem NO projít mohlo. Ale to je samozřejmě závislé na mnoha věcech.
Možná se o týpkovi ještě dočteme, až narazí na někoho, kdo nemá smysl pro humor, strach a s určitými věcmi si neláme hlavu.
- Grasel
Příspěvek#19 » čtv 1. říj 2015, 15:43
Dle mého názoru to nebyla leg. držená zbraň, protože už by se hned strhla další mediální masírka o ,,zlých ozbrojencích", minimálně jednou by se v té reportáži na tv H@vna zmínil Uh. Brod a nakonec 30 vteřinové přesvědčování od nějaké připitomělé reportérky, jak je nutné omezit/zakázat držení zbraní v ČR. takže za mě - magor s plynovkou.
Řešil bych to asi jako většina sem přispívajících, brzda, tel. na 158 a pokud by nedej bože pokračoval v akci, bránil bych pochopitelně blízké i za cenu toho, že půjdu sedět.
Radši si odkroutím pár let za nějakýho zmrda, než mít do konce života před očima to, jak mi sundá přítelkyni nebo děti.
Řešil bych to asi jako většina sem přispívajících, brzda, tel. na 158 a pokud by nedej bože pokračoval v akci, bránil bych pochopitelně blízké i za cenu toho, že půjdu sedět.
Radši si odkroutím pár let za nějakýho zmrda, než mít do konce života před očima to, jak mi sundá přítelkyni nebo děti.
- Tyrfing
Příspěvek#20 » čtv 1. říj 2015, 17:48
Joe píše:Za jízdy mává pistolí je buď debil, co netuší, co výstřel uvnitř jeho auta udělá
Trosku offtopic, ale docela by me zajimalo, co by takovy vystrel udelal (za predpokladu, ze by miril otevrenym oknem ven)? Vybavila se mi totiz scena z filmu Snatch (Podfuck), kde pri vystrelu plynovkou ("replica") v aute vylitly okna ven a nasledne byl prejet Boris the Bulletdodger

- marinakus
Příspěvek#21 » čtv 1. říj 2015, 19:53
Nesmíš věřit všemu co vidíš ve filmu ale určitě by to nic příjemného pro osádku vozu nebylo, pokud by byla zbraň uvnitř vozidla. Zejména bez sluchátek. Ta tlaková vlna tam prostě je. Pokud by byla pistole venku z okna o nic by nešlo, naopak by osádka byla víc chráněná než v otevřeném prostoru.
- pesi
Příspěvek#22 » čtv 1. říj 2015, 19:53
Myslím, že jediné správné řešení je šlápnout na plyn, předjet ho zatáhnout ručku se současným trhnutím volantu a zablokovat mu cestu. Pak vyskočit z auta a ladným skluzem přez kapotu se dostat za auto do krytu a vytáhnout skrytě nešené RPG a tomu zmr..ovy ustřelit palici. Pak vytáhnout Marlborku a s pocitem dobře vykonané práce si jí zapálit.
- Rough boy
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX