Rada při pokutování

Lynx

Příspěvek#31 » pát 1. led 2021, 15:39

Někdo píše:... jinak v tomto neplatí presumpce neviny? Tedy oni nemusí dokázat, že já jsem spáchal přestupek, ale já musím dokazovat, že jsem ho nespáchal?

Ale pořád platí. Úřad dokazuje fotografiemi. Když je rozporuješ, musíš to dokázat ty.

cipis

Příspěvek#32 » pát 1. led 2021, 15:53

Jenže, co jsem pochopil, oni poslali fotografii pouze jednu. Z toho se přece nedá vyvodit, že jsem tam parkoval, pouze, že jsem zastavil. A pokud tam byla značka zákaz zastavení, tak krom fikce "zastavení vozidla", tam nic nevymyslíme.

Idahou

Příspěvek#33 » pát 1. led 2021, 16:24

Tak není u soudu. Zatím mu pouze oznámili, že porušil a mají to zaznamený.
Presumpce nevinny je o tom, že někdo prohlásí "on porušil" a příslušný orgán (v tomhle kontextu) na to reaguje "nevěřím, dokažte to". V momentě kdy předloží záznam/fotografie a je to v souladu s daným porušením, tak už musí vyvrátit důkazy nebo změnit jejich interpretaci

Lynx

Příspěvek#34 » pát 1. led 2021, 16:55

Počítám, že i ta druhá fotografie je, jen se neposílá (což mi přijde logické).

MojeTikka

Příspěvek#35 » pát 1. led 2021, 17:45

Prijde mi ten boj ala Don Quijote. Nejprve si prazane zvoli zastupitele, kteri jim z mesta udelaji oblast, ve ktere nelze zit a pak hledaji, jak s tim vydrbat. No, nejde to, nejde. Je potreba na to myslet u komunalek, ne az je fotka v ruce. Proste ten flastr zalep a neres, usetris si cas i nervy.

Caroprd111

Příspěvek#36 » pát 1. led 2021, 17:54

Takže bránit se u správního řízení mají právo jen ti, kteří nejsou místní? Nebo ti, kteří volili jiné zastupitele?
Opět důkaz, že se zeptal na špatném fóru.

jezekif

Příspěvek#37 » pát 1. led 2021, 19:08

Osobně bych neplatil a bránil se. Jednak kvůli zkušenosti. Druhak je to i v případě prohry bezbodový přestupek (pokud se nepletu, protože v soudobých zákonech a předpisech, aby se prase vyznalo [Konec konců, to není tak dávno co jeden ministr spravedlnosti prohlásil, že to není pro běžného občana a už nikdy nebude]). Potom je taky docela možné, že množství případů a bez odporu platících "hříšníků" je tolik, že to úředník hodí na kupičku "to počká" a nechá to tam vyhnít a v neposlední řadě, je možnost, že skutečně existují seznamy "platičů a potížistů placení se bránících", tak proč se zařadit mezi platiče a ne k těm druhým?

MojeTikka

Příspěvek#38 » pát 1. led 2021, 21:11

Ale jo, pokud je pro nekoho petikolo cennejsi, nez jeho vlastni cas... to umim pochopit. Ale v situaci, kdy taham kratsi sirku (stal jsem tam, kde jsem stat nesmel) bojovat o penize, ktere prumerny clovek vydela za tri hodiny... ja bych se na to vyprdl. Samozrejme, ze je to hrani podle jejich pravidel. Ale je to, jako kdyby mne nekdo cizi mistni v hospode pres celej lokal nadaval, ze jsem kreten, protoze sedim na jeho zidli. Nekdo by se zvedl a sel mu rozbit hubu. Prece ho urazil, prece je spravny se branit, zidle nemela jmenovku a tak... ale ja bych si dopil svoje a odesel, aniz bych toho cizince dal resil. Za pet minut bych uz o nem nevedel.

Caroprd111

Příspěvek#39 » pát 1. led 2021, 21:32

On ale netahá za kratší konec, spíš to dopadne jako ta vaše příhoda se zasednutou židlí.
Výzvu bude ignorovat a dál už se nic nestane. 500 bude doma a čas mu to nezabere žádný. Je to Praha, promlčí se tam rychlost, promlčí se tam nehoda, průjezd na červenou a toto zajisté taky. Podívejte se na 30kmh do vyřešených. A to tam nejsou ty, co někdo jen ignoroval a pak už se nic nestalo. Jen u mne minimálně 10 případů.

MojeTikka

Příspěvek#40 » pát 1. led 2021, 23:15

Ale jo, pokud se vykaslanim na obsilku nic neriskne a System ma diru, proc ji nevyuzit beze ztraty kyticky. Pokud ale obsilka prisla doporucene a "vyhra" se bude stupnovat, pak je to jina. Ja tyhle pokuty neplatim, zkusenost nemam.

Caroprd111

Příspěvek#41 » pát 1. led 2021, 23:21

I když přišla výzva doporučeně, ignorace je celkem dobrá cesta k výhře. Pokuta se nestupňuje. Případná pokuta bude sice vyšší než určená částka, ale pak už zvyšovat nelze.

Lynx

Příspěvek#42 » pát 1. led 2021, 23:35

Když to tady tak čtu, doufám, že projde tento zákon.

Caroprd111

Příspěvek#43 » pát 1. led 2021, 23:38

Nerad vám beru naději, ale při vyhraném správním řízení nebo promlčení nic nedlužíte. A určené částky se to netýká vůbec.
Jinak je to výkřik ve stylu "doufám, že jim ty zbraně zakážou všechny", aneb vůbec se v tom nevyznám, ale ostatním bych škodil.

audis

Příspěvek#44 » sob 2. led 2021, 00:02

přesně tak.

jezekif

Příspěvek#45 » sob 2. led 2021, 09:45

Takže Lynxovi by se líbil následující návrh MV a jeho oddůvodnění:
Zhruba každá druhá pokuta, kterou policie nevybere na místě, zůstane nezaplacená. U zahraničních řidičů je situace ještě horší. Ministerstvo vnitra proto připravilo nový zákon vycházející z jednoduchého principu: buď hříšník uhradí dřívější nedoplatek, nebo ho čeká dočasné zablokování vozidla.

Já jen dodám, že u nás máme tzv. "fikci doručení" což v praxi znamená, že úřad vás obešle (třeba složenkou na pokutu) pošta obsílku ztratí a po určené době se to považuje za doručené. Pak, až by platil tenhle Lynxovi se zamlouvající návrh vás zastaví hlídka například kvůli běžné kontrolní kontrole nahlédne do registru a vy namísto na důležitou obchodní schůzku, cestu na dovolenou ... sháníte prachy, nebo dokonce řešíte odtah vozidla zbaveného značek! A to se vyplatí! (státu)
PS.: Až ti Lynxi dojde jakou kravinu bys podporoval a nafackuješ si před zrcadlem dej vědět.

Zpět na