Strelba a letani
- E-Ryc
Příspěvek#1 » sob 16. led 2016, 17:40
Ahoj, male varovani. Dneska jsem na letisti ve Frankfurtu byl za nebezpecnou osobu - nechal jsem v baglu vodu, takze ho u rentgenu dali stranou, udelali ster, do spektraku a cervena - nalezeny stopy vybusnin (kod EX-9, at uz je to cokoliv). Nastesti policajtum asi bylo jasne, ze terorista nebudu, takze zadna pouta a podobne, nicmene spinave obleceni mi probrali a clovek se samopalem mi za zady postaval.
Pointa je, ze batoh byl na strelnici v utery asi 2 metry od stavu (AVIM, hozeno vzadu na lavici). Takze bacha s cim letate...
Pointa je, ze batoh byl na strelnici v utery asi 2 metry od stavu (AVIM, hozeno vzadu na lavici). Takze bacha s cim letate...
- Legolend
Příspěvek#3 » sob 16. led 2016, 21:35
Pěkně 
No, alespoň jsi vyzkoušel jak funguje bezpečnost
Před 4mi lety měla spolužačka mojí přítelkyně před odletem z letiště Stansted v UK taky zajímavý incident = coby holka z luhů a hájů Českých měla v kapse kabátu "nachystaný" zapomenutý pepřový sprej. (Při příletu to měla v kufru).
No a taky jí tam bralo nějaké komando

No, alespoň jsi vyzkoušel jak funguje bezpečnost

Před 4mi lety měla spolužačka mojí přítelkyně před odletem z letiště Stansted v UK taky zajímavý incident = coby holka z luhů a hájů Českých měla v kapse kabátu "nachystaný" zapomenutý pepřový sprej. (Při příletu to měla v kufru).
No a taky jí tam bralo nějaké komando

- dave1354
- pesi
Příspěvek#5 » pon 18. led 2016, 13:19
e-ryc: Ve světle současných událostí ve světě je třeba důsledně oddělovat tašky, bagy ale i oblečení co nosíme na střelnici a to s čím jezdíme za hranice. Ani se nesnaž představit co by se stalo, kdyby ti do tašky zapadla vystřelená nábojnice a někde v zahraničí by jí objevili (myslím, že jsem i o podobném případu někde četl - a dotyčný nedopadl úplně dobře). Například pro mně platí, že ani moje auto se k hranicím nesmí téměř ani přiblížit. 

- Blacky
Příspěvek#6 » pon 18. led 2016, 18:39
Mno já už to asi někde psal, že jsem naštěstí už na Ruzyni přišel o delaborované nábojnice SA58 a UK59, co mám na klíčích od auta. Zapoměl sem je dát do kufru a měl v příručním zavazadle. Dnes už bych si nedovolil ani to. Připoměla mi to středeční návštěva soudu, kde to na rentgenu taky našli, ale jen se zeptali, zda jsou delaborované a mohl sem si je nechat. 

- lubos.zama
- lubos.zama
Příspěvek#7 » pon 18. led 2016, 19:20
No tak to mě sebrali i pitomý taktický pero Böker (nemělo jedinou ostrou hranu-ta nejostřejší byla určená k použití i jako stylus). Při cestě do republiky to ve Vídni (pouze jsem tam přestupoval) zkoumali krom letištních pracovníků i policajti a dobrý. Když jsem se za týden vracel přes Vídeň zas zpátky, tak jsem tam strávil u RTG asi čtvrt hodiny a pak mi po cca deseti telefonech oznámili, že to neprojde. Nechápu!!!
- Blacky
- pelanj
Příspěvek#12 » úte 19. led 2016, 08:24
Já takhle jednou zapomněl nůž v kapse a nebyl čas se vrátit do auta. Na kontrole jsem jim to řekl, vyplnili jsme papír a cestou zpět mi nůž vrátili (v Praze). Taky se mi jednou podařilo zapomenout v batohu zavírák s 10cm čepelí a pojistkou - při kontrole ho nenašli a já to zjistil až v letadle. Perlička je, že to bylo v Dánsku, kde by mě navíc za takový nůž zavřeli až na měsíc do vězení a (v přepočtu) tisíc euro pokuty.
- Blacky
- pelanj
Příspěvek#14 » úte 19. led 2016, 09:44
Ani ne, při kontrole jsem o tom nevěděl:) Horší ale je, že jsou schopni sebrat při přestupu láhev dobré whiskey koupené v ofiko duty free shopu s odůvodněním, že to bylo mimo Evropu (nesmysl, totální). Co pak se zabavenými flaškami dělají, je jasné:) Proto doporučuji místo odevzdání tu flašku otevřít a do kontejneru ji vylít, jako to udělal jeden kolega.
Ale abych nebyl úplně OT. Na Ruzyni ze mě namátkově také sbírali vzorky na papírek, shodou okolností den po tom, co jsem si byl zastřílet. Vše OK, nic to nehlásilo. Takže je to vlastně dost k ničemu, protože to vypadá, že to člověk jednoduše umyje. Z báglu se to ale jen tak nedostane - proto cestovní batoh nikdy nenosím na střílení, už třeba jenom kvůli zapadlým nábojnicím, to je taky potenciální nepříjemnost a zdržení - nedej bože mít tam ostrý.
Ale abych nebyl úplně OT. Na Ruzyni ze mě namátkově také sbírali vzorky na papírek, shodou okolností den po tom, co jsem si byl zastřílet. Vše OK, nic to nehlásilo. Takže je to vlastně dost k ničemu, protože to vypadá, že to člověk jednoduše umyje. Z báglu se to ale jen tak nedostane - proto cestovní batoh nikdy nenosím na střílení, už třeba jenom kvůli zapadlým nábojnicím, to je taky potenciální nepříjemnost a zdržení - nedej bože mít tam ostrý.
- wigum
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX