Změny po 6.8.2016
- mihlit
Příspěvek#16 » pon 25. črc 2016, 12:27
cmk píše:Precti si debatu o zmenach zakona... Ze to vypadlo z testu neznamena, ze je to tak definovany v zakone...
Zamerovace budou legalni az od 1.8.2017. Ale otazky jsou upraveny tak, aby se nemusely menit 2x. Jendou ted a jednou za rok. (aspon doufam)
Bohužel doufáš marně. Obsahuje to například otázku číslo 70 s limitem 3 kg prachu a 1000 ks zápalek. Až začne být nový zákon účinný (za rok), bude limit 10 000 zápalek.
- MarK
Příspěvek#17 » pon 25. črc 2016, 14:31
Zde na webu to snad bude v průběhu zítřejšího večera či středy.
Jinak by mě zajímalo, kolik je na tento a příští týden naplánováno zkoušek, abych to někomu, kdo se ještě učí podle "starého", nezměnil pod nosem. Neví někdo? Na webu to snad opět půjde duálně (jako "minule" v roce 2014), ale aplikace je (zatím) dělaná jen na jednu verzi otázek.
Jinak by mě zajímalo, kolik je na tento a příští týden naplánováno zkoušek, abych to někomu, kdo se ještě učí podle "starého", nezměnil pod nosem. Neví někdo? Na webu to snad opět půjde duálně (jako "minule" v roce 2014), ale aplikace je (zatím) dělaná jen na jednu verzi otázek.
- MarK
- cmk
Příspěvek#19 » pon 25. črc 2016, 23:10
mihlit píše:cmk píše:Precti si debatu o zmenach zakona... Ze to vypadlo z testu neznamena, ze je to tak definovany v zakone...
Zamerovace budou legalni az od 1.8.2017. Ale otazky jsou upraveny tak, aby se nemusely menit 2x. Jendou ted a jednou za rok. (aspon doufam)
Bohužel doufáš marně. Obsahuje to například otázku číslo 70 s limitem 3 kg prachu a 1000 ks zápalek. Až začne být nový zákon účinný (za rok), bude limit 10 000 zápalek.
Taky uz jsem zjistil...
Beztak se planuje testy pravidelne obmenovat (presilovavat, menit poradi otazek), tak se hold upravi I par odpovedi...
- fk3
Příspěvek#20 » stř 27. črc 2016, 16:47
Já jdu na zkoušku tento patek. Ve čtvrtek vecer bych si otázky rad ještě projel. Mam jak appku na android,tak trénuju na webu. Je mi jedno, jestli projedu otázky na webu, nebo v appce. Byl bych však rad,kdyz by bylo možné alespoň u jedné z variant zachovat "staré" otázky;-)
- MarK
Příspěvek#21 » stř 27. črc 2016, 18:00
fk3: Na webu to bude přepínatelné, objeví se snad dnes v noci. V appce asi ne (momentálně na to není dělaná), takže doporučuji ji do zkoušky prostě neaktualizovat (případně vypnout v Google Play automatické aktualizace, pokud jsou zapnuté). Dostávám docela hodně emailů, kdy bude aktualizovaná aplikace k dispozici, takže už jsou na to lidé netrpěliví.
Každopádně ty změny nejsou tak ohromné, že by se člověk musel naprosto přeučovat, kdyby se učil podle starých a pak jel zkoušku podle nových. Víc o změnách pak v článku (připraven, zveřejním až budou otázky online).
Každopádně ty změny nejsou tak ohromné, že by se člověk musel naprosto přeučovat, kdyby se učil podle starých a pak jel zkoušku podle nových. Víc o změnách pak v článku (připraven, zveřejním až budou otázky online).
- MarK
- MarK
-
Chudzoskruo - Příspěvky: 53
- Chudzoskruo
Příspěvek#26 » čtv 4. srp 2016, 18:31
Zběžně jsem procházel novelou.
Jestli se nepletu, je v ní možnost přebíjet náboje pro zbraně kat. D (§ 69 od. 5). Účinnost asi až k 1.8.2017.
Přesně:
"Přebíjet náboje nebo nabývat do vlastnictví jednotlivé díly nábojů pro účely přebíjení nábojů nebo použití ve zbrani kategorie D smí osoba starší 18 let, jejíž svéprávnost nebyla omezena, nebo právnická osoba. Přebíjet náboje je osoba podle věty první a druhé oprávněna jen pro vlastní potřebu, přitom musí dodržovat technologické postupy, které udávají výrobci jednotlivých dílů nábojů;"
Celkem mě překvapilo, zdá se to i podle nových testových otázek, na které házel odkaz Medicimbal, že doba platnosti zp se nezměnila, ani délka lékařských prohlídek (zp na 10 let a prohlídky při žádosti o zp, tj. taky 10 let; Dčkaři ještě v polovině platnosti).
Moc ale nechápu v novele tu část, která tvrdí, že se zrušuje § 4 b) 4., tj. munice by tak vypadla z kategorie A, přibylo tam dost pasáží o munici, které jsem neprocházel, snad je pořešená ještě nějak jinak.
Jestli se nepletu, je v ní možnost přebíjet náboje pro zbraně kat. D (§ 69 od. 5). Účinnost asi až k 1.8.2017.
Přesně:
"Přebíjet náboje nebo nabývat do vlastnictví jednotlivé díly nábojů pro účely přebíjení nábojů nebo použití ve zbrani kategorie D smí osoba starší 18 let, jejíž svéprávnost nebyla omezena, nebo právnická osoba. Přebíjet náboje je osoba podle věty první a druhé oprávněna jen pro vlastní potřebu, přitom musí dodržovat technologické postupy, které udávají výrobci jednotlivých dílů nábojů;"
Celkem mě překvapilo, zdá se to i podle nových testových otázek, na které házel odkaz Medicimbal, že doba platnosti zp se nezměnila, ani délka lékařských prohlídek (zp na 10 let a prohlídky při žádosti o zp, tj. taky 10 let; Dčkaři ještě v polovině platnosti).
Moc ale nechápu v novele tu část, která tvrdí, že se zrušuje § 4 b) 4., tj. munice by tak vypadla z kategorie A, přibylo tam dost pasáží o munici, které jsem neprocházel, snad je pořešená ještě nějak jinak.
- MarK
Příspěvek#27 » pát 5. srp 2016, 23:16
Výchozí verze souboru testových otázek je od půlnoci nová verze účinná od 6. srpna 2016.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí