Postup k získání ZP
- Vaki
Příspěvek#17 » úte 11. říj 2011, 08:57
Mám jeden hloupý dotaz, určitě je to tu někde řečené tak mě prosím nekamenujte. Vím že se platí 500Kč za skupinu (tedy doufám že je to stále pravda). Někde jsem ale četl/slyšel že se to neplatí v pokladně/v hotovosti ale formou kolku? Co je na tom pravdy? A pro upřesnění, platí se to při podání žádosti o vydání zbrojního průkazu nebo až při převzetí hotového?
Pro upřesnění jedná se o PČR Jindřichův Hradec.
Díky za odpověď.
Pro upřesnění jedná se o PČR Jindřichův Hradec.
Díky za odpověď.
- wladoo
Příspěvek#18 » úte 11. říj 2011, 09:14
Ahoj,
já mám sice trv. bydliště taky v Hradci, ale žiju v ČB, tak jsem si vše zařídil tam. Např. v ČB kolky nevedou, takže je třeba si je koupit předem (nechtějí hotovost, ale jenom kolky) a dáváš je se žádostí o vydání zbrojního průkazu. Jak je to v JH netuším, ale když si přineseš vlastní kolky, tak nic nezkazíš.
já mám sice trv. bydliště taky v Hradci, ale žiju v ČB, tak jsem si vše zařídil tam. Např. v ČB kolky nevedou, takže je třeba si je koupit předem (nechtějí hotovost, ale jenom kolky) a dáváš je se žádostí o vydání zbrojního průkazu. Jak je to v JH netuším, ale když si přineseš vlastní kolky, tak nic nezkazíš.
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
- MarK
- Vaki
Příspěvek#23 » čtv 20. říj 2011, 19:49
Takže Jindřichův Hradec probíhá následovně: po předložení obou osvědčení a žádosti (a fotografií) policista sám doporučil rovnou vyplnit žádost o nákupku s tím že do ZP rovnou zapíší povolení nosit (opravdu to sám doporučoval
). Platí se skutečně kolky které je nutné sehnat jinde (pošta) ale kolky chtějí až při vyzvednutí vyhotovených dokladů, ne při podání žádosti (odůvodnil to tak že v případě nevyhovění by se jim to špatně vracelo).
Tak a teď už jen netrpělivě čekám

Tak a teď už jen netrpělivě čekám

- Vladas
Příspěvek#24 » čtv 20. říj 2011, 22:11
U nás (Praha 8) stačí hotovost, kolky mají. Když jsem tam přišel s kolkama (jistota je kulomet), tak se polda divil, že jsem takhle připravenej.
Jinak co se toho vracení týče, nejsem si jistej, jestli by peníze v případě zamítnutý žádosti měly vracet, ten poplatek je za správní řízení a to může mít různej výsledek. Kdyžtak mě opravte.
Jinak co se toho vracení týče, nejsem si jistej, jestli by peníze v případě zamítnutý žádosti měly vracet, ten poplatek je za správní řízení a to může mít různej výsledek. Kdyžtak mě opravte.
- MarK
- wladoo
Příspěvek#26 » pát 21. říj 2011, 06:53
Po mě ty kolky chtěli předem se žádostí, protože jsem o ZP žádal v ČB, ale trv. bydliště mám v JH, takže vše (žádost, kolky, doktor, OZ, fotky) přeposílali z ČB do JH a hotový ZP zase zpátky do Budějic. Kvůli ušetření dvou cest jsem na vydání čekal 34 dní
, ale můžu si za to sám. I tak policistům v ČB děkuji za ochotné jednání-taky se na mě mohli vy.....

- E-Ryc
Příspěvek#28 » ned 13. lis 2011, 18:04
Dobry vecer/Ahoj,
tak me napadla v autobusu takova logicko pravnicka "hricka".
V pozadavcich na zkusebniho komisare je "je držitelem zbrojního průkazu skupiny A, B, C, D nebo E", coz (obecne "neco, neco2, .. nebo neco3") predpokladam znamena "alespon jedno z toho.
Znamena tedy pozadavek na praktickou cast (zjednodusene nastrilet pistoli, kulovou nebo brokovou - presna formulace viz predpis 384, §5 odstavec 5b) ze staci splnit (nastrilet) jedno z toho? Tedy ze kdyz dam 4/5 pistoli, ale uplne minu brokovnici a malorazkou, tak jsem prosel?
Dik
tak me napadla v autobusu takova logicko pravnicka "hricka".
V pozadavcich na zkusebniho komisare je "je držitelem zbrojního průkazu skupiny A, B, C, D nebo E", coz (obecne "neco, neco2, .. nebo neco3") predpokladam znamena "alespon jedno z toho.
Znamena tedy pozadavek na praktickou cast (zjednodusene nastrilet pistoli, kulovou nebo brokovou - presna formulace viz predpis 384, §5 odstavec 5b) ze staci splnit (nastrilet) jedno z toho? Tedy ze kdyz dam 4/5 pistoli, ale uplne minu brokovnici a malorazkou, tak jsem prosel?
Dik
- mobil-man
Příspěvek#29 » ned 13. lis 2011, 18:23
Myšlenka je to hezká, ale vše záleží na formě právního výkladu a to by chtělo znát např. věcný záměr, komentář atd.
Ne vždy zákon znamená to, co je v něm doslovně psáno, to je pouze gramatický výklad.
U toho komisaře jde správně o možnost alternativy, kdy čárka znamená "nebo" (vycházím i z toho, že je tam skupiny A,B,C,D nebo E, jiny smysl by dávalo znění skupin A,B...).
U zkoušky jsem se setkal s tím, že mi bylo dáno na výběr přesně podle předpisu střelba z malorážky a pak jsem si mohl vybrat, jestli krátkou nebo broky. Nakonec ale komisař usoudil, že kombinace B,E si zaslouží i střelbu z krátké, takže jsem měl pouze krátkou+malorážku.
Ne vždy zákon znamená to, co je v něm doslovně psáno, to je pouze gramatický výklad.
U toho komisaře jde správně o možnost alternativy, kdy čárka znamená "nebo" (vycházím i z toho, že je tam skupiny A,B,C,D nebo E, jiny smysl by dávalo znění skupin A,B...).
U zkoušky jsem se setkal s tím, že mi bylo dáno na výběr přesně podle předpisu střelba z malorážky a pak jsem si mohl vybrat, jestli krátkou nebo broky. Nakonec ale komisař usoudil, že kombinace B,E si zaslouží i střelbu z krátké, takže jsem měl pouze krátkou+malorážku.
- E-Ryc
Příspěvek#30 » ned 13. lis 2011, 18:37
Prave ze zadny vyklad jsem nevidel, tak me zajimalo, jestli tim nekdo nezkousel argumentovat a jak dopadl. Vyklad, ze carka je A, tedy: "malorazka A (pistole NEBO brokovnice)" mi prijde trochu pritazeny za vlasy. No a "(malorazka A pistole) NEBO brokovnice" vypada jeste blbejsi...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí