Převod zbraní kategorie C

rip-curl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » stř 27. bře 2013, 22:02

Díky, je to asi úsměvné, ale na mě se musí takhle polopaticky :-)
DÍKY

rip-curl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » čtv 4. dub 2013, 14:16

Teď mi jeden známý říkal, že nejprve mám jít já přihlásit a pak kamarád odhlásit, ale snažil jsem se mu vysvětlit že je to naopak...

sided
moderátor

Příspěvek#18 » čtv 4. dub 2013, 14:19

Je to jedno kdo půjde první, oba to máte do 10ti dnů od data na šediváku ;) jestli se na to ten druhý úplně vyprdne Ti může být jedno. Je to jeho starost.

Patrik
moderátor

Příspěvek#19 » čtv 4. dub 2013, 15:29

Je to jedno, ale už jsem slyšel, že na některých odděleních, nevím proč, vyžadují aby zbraň byla již odhlášená.

ravo001

Příspěvek#20 » čtv 4. dub 2013, 15:41

Zajímalo by mě jak v současném stavu neexistence centrálního registru poznají že zbraň už byla odhlášena.

Mě osobně teda celá ta byrokracie pěkně pije krev, kdyby už byl centr.reg. (a fungoval, ne jako registr aut :) ) tak jsem nemusel řešit neplatnost nákupního povolení kvůli změně adresy stěhováním.
Vše by mohlo fungovat daleko pružněji, rychleji a bez nesmyslných průtahů atd...ale asi jsem utopista a centrální registr přinese jen a jen problémy

Missak

Příspěvek#21 » čtv 4. dub 2013, 16:08

Když jsem já naposledy kupoval a po nějaké době prodával, tak to fungovalo tak, jak píše Irson a Sided. Navíc jsem měl ještě kupní smlouvu (jen mezi námi, není to nutné), kde byl i čas předání zbraně.
To co píše Patrik má jeden háček - když to prodávající odhlásí 10tý den, tak já už nemám prostor pro přihlášení. A když se na to vykašle (nebo třeba jen onemocní, nehoda, služební cesta apod.) a termín nedodrží - budu sankcionovaný i já? To je nesmysl.
V podstatě to tak funguje přeci u zbraní kat.B, jen navíc musím mít nákupku. Jinak si jde každý odhlásit-přihlásit sám za sebe.
Možná i proto je dobré si nějakou tu smlouvičku sepsat.

garf

Příspěvek#22 » čtv 4. dub 2013, 17:15

Ravo001
převody jsou pod počítačovou kontrolou v rámci všech odd pro zbraně a bezpečnostní mat pro celou čr, nebojte :mrgreen: třeba se spožděním/to se má odstranit/ , ale z databaze to vypadne samo- např zbraň odhlášena a nepřihlášena=následuje pátrací dopis, pozvánka k ...atd....
Nemylte se, ve skutečnosti jsou již dnes všechny zbraně,PZ,ZP, a nakonec i ta Nákupní povolení a jejich držitelé samozřejmě počítačově a celostátně registrováni-ny v počítačové databasi Pčr s okamžitou možnou kontrolou na jmeno,rodné číslo, číslo ZP , a následně je možno třídit- dle adres trvalého bydliště, typu zbraně ,ráže :!: včetně toho že system eviduje dovozy= prvomajitele zbraně v čr tzn , zda už byla zbraň u nás registrována, jaké konkrétní měla majitele a kolik ... :lol: atd , ten "centrální registr "ala swiss" - je tak trochu výmysl ,že něco dostaneme od švýcarů zadarmo,třeba sýr :roll: a nadstavbou a , jak utratit za následné IT aplikace a hlavně správu systemu :twisted: ,kde na druhou stranu budou vidět v realném čase sklady zboží-zbraní- všech licencovaných obchodníků=přírůstky, prodeje , transporty zbraní, střeliva koupeného - vydaného,ke zbrani, beze zbraně obě strany tzn pčr i /snad/prodejce :roll: a umožní to budoucí přechod na zjevně tvrdší režim evidence typu germany = zbraň+střelivo k ní nakoupené je informačně svázáno ,dnešní a budoucí běžný držitel ZP si zatím ani nevšimne , možná ,že pro licencované obchodníky se zjednoduší jejich evidence stavu skladu zbraní,pochybuju -ale nemám licenci ,takže nebudu plácat :ugeek: - a možná zrychlí dovozní a vývozní formality, určitě přibývá elektronická evidence zbraní přepravovaných vnitrostátně, s dohledem trasy ...
rád se dozvím, je-li tomu jinak , hlavně jestli to někomu"licencovaným " pomůže ...
neboť zkušenost je, že ne vše nové ku prospěchu střelců jest :mrgreen:
J
inak převod zbraní kategorie C je zde již popsán do zblbnutí:
tak znovu opakování ....et cetera :
1.prodávající s vyplněným šedivákem a PZ navštíví v zákonné lhůtě do 10ti dnů atd své odd pro zbraně/dle trvalého bydliště a odevzdá PZ spolu se šedivákem , čímž ofic oznámil ,že zbraň legálně prodal=převedl ...
2.Kupující se šedivákem a zbraní navštíví své,,dle svého trvalého bydliště , odd pčr pro zbraně, předá šedivák a zbraň ke kontrole, dle možností a zvyklostí toho konkretního odd pčr dostane PZ na počkání , nebo se zpožděním.... až 14 dní....
Je určitě lepší ,je-li to v pořadí dohodnutém mezi prodávajícím a kupujícím tzn odhlášení a následně přihlášení, ale není To problém nového majitele !!!, že původní majitel zbraň ještě neodhlásil, ani jestli ji vůbec neodhlásí,je potřeba u obou splnit zákonnou lhůtu 10ti dnů :!: , ten kdo ji nesplní, najdou si ho, a sečtou mu to v přestupkovém řízení.... zbraň jsou kupujícímu na pčr odd pro zbraně povinni zaregistrovat za 200,-, i když ještě na původním odd pčr není odhlášena :!: ..., od toho ty orgány máme , aby si to dohodli mezi sebou zkontrolovali a ohlídali orgáni jedni :mrgreen:
té dřina :mrgreen: Garf

Bohuliby

Příspěvek#23 » čtv 4. dub 2013, 22:57

Patriku, to co jsi slyšel se týkalo jen zbraní kat. C, nebo i B ?

Zrovna tento týden si přijede kupec pro mojí starou brokovnici ze Suhlu, a trochu jsem po přečtení příspěvků o registrování a odhlášení zbraní kat. C znejistěl !

Patrik
moderátor

Příspěvek#24 » pát 5. dub 2013, 02:05

Vůbec to neřeš, "musí" ti to zaregistrovat či odhlásit kdykoliv kdy přijdeš v zákonem dané lhůtě. U nás :mrgreen: to funguje tak, že podle údajů o zbrani najdou příslušné oddělení, zvednou telefon a navzájem si to potvrdí, takže i kdyby prodávající či kupující zapomněl, tak o tom budou vědět.

rip-curl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pon 15. črc 2013, 13:40

Tak jsem měl minulý týden zajímavou zkušenost. Jednak jsme při odhlašování 3 zbraní kategorie C zjistili, že je v průkazu zbraně u kulobroku uvedená špatná ráže (místo 7x57 R -16/70 tam bylo 16/70 - 16/70). Nicméně to páni polisti opravili v počítači a prý by při přihlašování mělo být již správně, tak jsem na to zvědavý.
Poté jsem jel na své příslušné oddělení policie zbraně přihlásit. Vystál jsem si frontu a když jsem přišel na řadu, pán za pultíkem si odemě vzal šediváky, občanku, zbroják a začal něco vypisovat. Ještě jsem mu předal potvrzení že jsem člen ČMMJ (díky tomu platím za přihlášení zbraně jen 50,- místo 200,-) na to koukal jako by to nikdy neviděl... No nic. Vše opsal, vrátil občanku a zbroják a řekl mi, že průkazy ke zbraním si mohu vyzvednout za 14 dní. Už toto mě zarazilo...Myslel jsem, že je to na počkání. Proč po mě ze zákona chtějí, abych zbraně přihlásil do 10 dnů a policie na to má pak dalších 14??? Druhá ještě zarážející věc byla v tom, že ty zbraně nechtěl ani vidět, kdybych mu je nevnutil, tak jsem je ani nemusel mít sebou... Po vnucení si jen potěškal, podíval se na čísla a zase mi je vrátil. Ani nekontroloval jestli mají zkušebnu a další označení... No nic... Další věc byla ta, že jsem vlastně nedostal do ruky žádný papír, potvrzení, prostě nic, že mám u sebe ty zbraně a že jsou "převodovém řízení". Už vidím, jak je vezu v autě domů, zastaví mě policie, podívá se do kufru a uvidí 3 lovecké zbraně bez průkazu... a já s nima budu hádat, že jsem je byl přihlásit a že na průkaz zbraně mám čekat 14 dní.

Je to správný postup? Setkal se s tímto někdo?

frantisekkozisek

Příspěvek#26 » pon 15. črc 2013, 15:58

Ta čekací doba je různá, myslím, že na to mají až 30 dní (kdyžtak mě opravte). To, že nechtěl ani vidět zbraně je zvláštní, po mně je vždy vidět chtěj (kontrola čísel a zkušebny), bez nich by to neprošlo. Ale tak co, když je nechce vidět je lepší než kdyby chtěl něco navíc co už správně chtít nemá :-) ... No a poslední věc, žádný potvrzení o převodovým řízení se nedává, prostě budeš mít těch 14 dní zbraně bez papírů, a když by tě někde kontrolovali, tak si myslím, že nebude problém, aby si ověřili, jak se věci doopravdy maj, a že ty zbraně máš opravdu legálně.

Patrik
moderátor

Příspěvek#27 » pon 15. črc 2013, 16:11

rip-curl píše:Další věc byla ta, že jsem vlastně nedostal do ruky žádný papír...

Projdi si: viewtopic.php?f=57&t=2911 tam se to řeší se zbraněmi kat B, najdeš tam i vyjádření policie.

KlokanXM

Příspěvek#28 » pon 15. črc 2013, 20:22

Tak nejlépe je to řešené v Praze. Tam vyřizují registraci 14 dní, takže maj min. 4 dny fóra, aby to stihli oba zůčastnění ..... :evil:

Kontrola zbraně proběhla, detailní ověření čísla a značení taktéž.

Zpět na