Bezúhonnost
- uncle
Příspěvek#46 » čtv 6. úno 2014, 19:20
mobil-man píše:
2uncle:
Já to nechápu, nemohu prostě najít ustanovení, na základě kterého by nebyl bezúhonný. Opravdu měl pouze nedbalostní ublížení na zdraví? Nebyl třeba pod vlivem?
Jedinné nedbalostní Tč, které mají vliv na bezúhonnost dle ZoZ jsou uvedeny v písm. d) spáchaným z nedbalosti za porušení povinností v souvislosti s držením, nošením nebo používáním zbraně nebo střeliva, pokud od právní moci rozsudku neuplynuly alespoň 3 roky.
je to blbý, ale je to tak... je to prostě trestný čin, i když neúmyslný a byl za ten trestný čin odsouzen, tím pádem není bezúhoný...
jestli neměl něco v sobě, nevím... tvrdil že ne a co já mám zjištěno, byla to pravda, ale samozřejmě ruku do ohně nedám za to, že tam nebylo ještě něco jinýho...
- pesi
Příspěvek#47 » pát 7. úno 2014, 07:31
robokop píše:čistírna - souhlas
martin87 píše:... to by mi ho vzali na 8 let?? a pak mi ho vratej nebo delam zase testy?? ...
O ZP příjdeš natrvalo. Jestli ho chceš zpátky, tak teprve po uplynutí doby si můžeš zažádat jako by to bylo poprvé, A ano znamená to zkoušku odborné způsobilosti. Není to jako řidičák.
- jamira
Příspěvek#48 » sob 8. úno 2014, 00:52
Četl jsem celé vlákno a je mi z toho tak trochu smutno a zároveň jsem i docela rozladěný (slušně řečeno). Budu teď mluvit obecně, prosím, ať si to zakladatel tohoto tématu nevztahuje na sebe...
Nepochopím, že člověk, který se kdysi musel "našprtat" zákony, aby mohl udělat zkoušku odborné způsobilosti k vlastnění/nošení ostré palné zbraně, kdy ta příprava ho stála čas a peníze, si to podělá takovou klukovinou, jaká byla výše zmíněna! Žil jsem vždycky v přesvědčení, že nositelé ZP jsou lidé veskrze rozumní, soudní, že to mají v hlavě srovnané... Asi jsem se mýlil
Kdyby šlo třeba o neúmyslný TČ nebo přečin/přestupek (nezaviněná dopr.nehoda atd.)-to bych celkem dokázal pochopit. Ale šíření poplašné zprávy? Toho si člověk musí být setsakra dobře vědom, co dělá a jaké to bude mít následky.
Nepochopím, že člověk, který se kdysi musel "našprtat" zákony, aby mohl udělat zkoušku odborné způsobilosti k vlastnění/nošení ostré palné zbraně, kdy ta příprava ho stála čas a peníze, si to podělá takovou klukovinou, jaká byla výše zmíněna! Žil jsem vždycky v přesvědčení, že nositelé ZP jsou lidé veskrze rozumní, soudní, že to mají v hlavě srovnané... Asi jsem se mýlil

- lekar.t
Příspěvek#49 » sob 8. úno 2014, 01:58
jamira píše:Četl jsem celé vlákno a je mi z toho tak trochu smutno .........! Žil jsem vždycky v přesvědčení, že nositelé ZP jsou lidé veskrze rozumní, soudní, že to mají v hlavě srovnané... Asi jsem se mýlil.
Nemýlíš se většina držitelů ZP si uvědomuje jaké mají PRIVILEGIUM oproti jiným státům EU.
A martin87 nato za ty roky přijde taky.
Nedávno mi jeden řidič toto PRIVILEGIUM připomněl v dopravní zácpě, když se mi najížděnim na moje auto troubením a trčením prostředníčku snažil naznačit že chce okamžitě odbočit.Nedbaje pravidel dopravních ani zipovacích.
V okamžiku ,kdy jsem hmatem překontrolovat že nosím a mám doklady, mě bleskově opustili nápady na převýchovu dotyčného.
- Piggy
Příspěvek#51 » sob 8. úno 2014, 20:58
Něco tam být muselo, jak píše mobil-man, nedbalostní TČ (nesouvisí-li se zbraněmi) nemá žádný vliv.uncle píše:je to blbý, ale je to tak... je to prostě trestný čin, i když neúmyslný a byl za ten trestný čin odsouzen, tím pádem není bezúhoný...
jestli neměl něco v sobě, nevím... tvrdil že ne a co já mám zjištěno, byla to pravda, ale samozřejmě ruku do ohně nedám za to, že tam nebylo ještě něco jinýho...
Nezaviněná DN není vůbec nic - ani přestupek.jamira píše:Kdyby šlo třeba o neúmyslný TČ nebo přečin/přestupek (nezaviněná dopr.nehoda atd.)-to bych celkem dokázal pochopit.
- kubajzs
Příspěvek#52 » čtv 13. bře 2014, 11:59
Ahoj jsem nováček a mám dotaz. V roce 2010 jsem dostal skušební dobu 8 měsíců za dopravní nehodu vyjel jsem z vedlejší bez alkoholu atd. Chtěl jsem se zeptat jestli teď budu mít problém se získánim ZP. Jesná se mi o to ať nezaplatím všechny výlohy a oni mi pak zamítnou vydání. Četl jsem i zákon ale nejsem z toho moc chytrý. Díky za odpověď
- Int1m1thy
- kubajzs
- Int1m1thy
-
honza.lesomil - Příspěvky: 46
- honza.lesomil
Příspěvek#57 » pát 14. bře 2014, 10:28
kubajzs
Jak už Ti napsali přede mnou.... Můžeš být v klidu, protože přestupky v dopravě se do této problematiky nezapočítávají pokud nejde o přestupky spáchané pod "vlivem" , alkohol, drogy a podobně. Tak, jak Ti tu bylo předemnou nastíněno.
Oporu máš v zákoně o zbraních: přestupky
3. na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,

Jak už Ti napsali přede mnou.... Můžeš být v klidu, protože přestupky v dopravě se do této problematiky nezapočítávají pokud nejde o přestupky spáchané pod "vlivem" , alkohol, drogy a podobně. Tak, jak Ti tu bylo předemnou nastíněno.
Oporu máš v zákoně o zbraních: přestupky
3. na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,
-
MichalZapletal - Příspěvky: 1
- MichalZapletal
Příspěvek#60 » pát 22. srp 2014, 07:21
Dobrý den,
v roce 2011 jsem spáchal přečin ublížení na zdraví podle § 146 odst. 1 trestního zákoníku a přečin výtržnictví podle § 358 odst. 1 trestního zákoníku. Potrestán jsem byl 10 měsíční zkušební dobou, která nabyla právní moci 24. 1. 2012 a skončila s nabytím právní moci 15. 12. 2012, a ve které jsem se osvědčil. Chci se zeptat, zda mi za těchto okolností může být vydán zbrojní průkaz ? Z trestního zákoníku je mi to dost nejasné, tak Vás tímto chci poprosit o konkrétní odpověď.
Mockrát děkuji za odpověď.
S pozdravem
Michal Zapletal
v roce 2011 jsem spáchal přečin ublížení na zdraví podle § 146 odst. 1 trestního zákoníku a přečin výtržnictví podle § 358 odst. 1 trestního zákoníku. Potrestán jsem byl 10 měsíční zkušební dobou, která nabyla právní moci 24. 1. 2012 a skončila s nabytím právní moci 15. 12. 2012, a ve které jsem se osvědčil. Chci se zeptat, zda mi za těchto okolností může být vydán zbrojní průkaz ? Z trestního zákoníku je mi to dost nejasné, tak Vás tímto chci poprosit o konkrétní odpověď.
Mockrát děkuji za odpověď.
S pozdravem
Michal Zapletal
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony