ZMĚNY A ÚPRAVA LEGISLATIVY V ROCE 2016
- MM
Příspěvek#6 » stř 9. pro 2015, 17:01
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-119
Prepni si na aktualne znenie alebo pozri len zmenu.
EDIT - alebo : https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9W28KMD3
Prepni si na aktualne znenie alebo pozri len zmenu.
EDIT - alebo : https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9W28KMD3
- marinakus
Příspěvek#10 » úte 15. pro 2015, 17:53
zatím to vypadá tak, že kdo eFko má a alespoň nějak ho aktivně využívá by neměl mít problém se získáním průkazu pro pyrotechnický průzkum.... ale oficiálně jsem to zatím nikde napsané nenašel,
jinak je vůbec asi dost nešťastné, že civilní zákon o zbraních řeší i de facto vojenskou munici
jinak je vůbec asi dost nešťastné, že civilní zákon o zbraních řeší i de facto vojenskou munici
- bat
Příspěvek#11 » čtv 24. pro 2015, 14:52
Jak si prosím vykládáte paragraf 69 o nakládání se střelnými prachy ( ods.1 a 5)
Vrácení možnosti přechovávat 10 000 zápalek je super ještě tak vrátit 10kg prachu nebo aspoň 5 kg.
Zejména se mi nelíbí formulace o nabývání střelného prachu v ods.1 a nabývání dílů nábojů v ods.5
To jako budeme střely nábojnice a vše ostatní nakupovat na zbroják?
Vrácení možnosti přechovávat 10 000 zápalek je super ještě tak vrátit 10kg prachu nebo aspoň 5 kg.
Zejména se mi nelíbí formulace o nabývání střelného prachu v ods.1 a nabývání dílů nábojů v ods.5
To jako budeme střely nábojnice a vše ostatní nakupovat na zbroják?
- Wolverine
Příspěvek#12 » pon 4. led 2016, 16:42
Dobrý den, 11. ledna budu dělat zkoušku odborné způsobilosti a chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo z vás neví, jestli se bude něco v zákonech ohledně zbrojního průkazu měnit?
Ptám se z toho důvodu, že jsem si už několikrát na tomhle webu procházel všechny testové otázky, ale slyšel jsem například, že se má platnost průkazů snižovat z 10 na 5 let, což by se samozřejmě mělo promítnout i do otázek. Nikde jsem ale nebyl schopen najít, jestli se toto opravdu od nového roku změnilo a popřípadě jestli je takových změn víc, a taky jestli by se vůbec už stihly do toho testu promítnout.
Předem díky za odpověď
Ptám se z toho důvodu, že jsem si už několikrát na tomhle webu procházel všechny testové otázky, ale slyšel jsem například, že se má platnost průkazů snižovat z 10 na 5 let, což by se samozřejmě mělo promítnout i do otázek. Nikde jsem ale nebyl schopen najít, jestli se toto opravdu od nového roku změnilo a popřípadě jestli je takových změn víc, a taky jestli by se vůbec už stihly do toho testu promítnout.
Předem díky za odpověď
- mikky
Příspěvek#14 » stř 6. led 2016, 09:31
Zatím jsou jen navržené změny a teď se to válí někde ve sněmovně. Vzhledem ke způsobu schvalování zákonů bude minimálně do konce roku všechno při starém a zatim vůbec neni jistý, co a jak se vlastně změní - při kreativitě některých zákonodárců a tlaku z Brusele se může stát cokoliv...
- RomanB74
Příspěvek#15 » stř 6. led 2016, 11:06
Celý proces se jmenuje "Novela zákona o zbraních" a je evidován pod značkou "Sněmovní tisk 677".
Aktuální stav projednávaného dokumentu lze sledovat zde: http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
Otevřením odkazu v označení Sněmovního tisku "677" si lze prohlédnout kompletní dokumentaci.
Vzhledem k tomu, kolik návrhů se nachází v nedokončeném stavu bych očekával ukončení procesu (nějakým způsobem) nejdříve za dva-tři roky. Uvědomte si, že poslední novela ZoZ začala platit někdy v červenci 2014. Parlament má mraky jiné práce, než se populisticky šťourat v nedávno dokončené práci - tedy pokud nepodlehnou silné "politicko-korektní" evropské lobby, čemu ve světle aktuálních událostí v EU a odvážnější rétoriky (nejen) našich politických reprezantů nevěřím.
Aktuální stav projednávaného dokumentu lze sledovat zde: http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
Otevřením odkazu v označení Sněmovního tisku "677" si lze prohlédnout kompletní dokumentaci.
Vzhledem k tomu, kolik návrhů se nachází v nedokončeném stavu bych očekával ukončení procesu (nějakým způsobem) nejdříve za dva-tři roky. Uvědomte si, že poslední novela ZoZ začala platit někdy v červenci 2014. Parlament má mraky jiné práce, než se populisticky šťourat v nedávno dokončené práci - tedy pokud nepodlehnou silné "politicko-korektní" evropské lobby, čemu ve světle aktuálních událostí v EU a odvážnější rétoriky (nejen) našich politických reprezantů nevěřím.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí