ZMĚNY A ÚPRAVA LEGISLATIVY V ROCE 2016

Václav Juda

Příspěvek#1 » pon 7. pro 2015, 09:15

Dobrý den,
mám zájem si v nejbližší době složit zkoušky
na zbrojní průkaz skupiny C, popř. E.
Učím se pomocí aplikace Zbrojní průkaz, předpokládané složení zkoušky leden 2016.
Mohou mě začátkem ledna překvapit nějaké změny v legislativě?
Děkuji.

marinakus

Příspěvek#2 » pon 7. pro 2015, 09:23

já myslím, že minimálně do půlky příštího roku se nic dít v legislativě normální cestou nebude, takže tohoto bych se fakt nebál

fíša

Příspěvek#3 » pon 7. pro 2015, 21:23

Chovanec dnes řekl, že to snad nabude účiností až od roku 2017

sided
moderátor

Příspěvek#4 » stř 9. pro 2015, 10:34

Plky promazány, držte se tématu.

petmad

Příspěvek#5 » stř 9. pro 2015, 16:51

Kde je prosím novela zákona k dispozici? Na MV jsem našel jen tiskovou zprávu.

MM

Příspěvek#6 » stř 9. pro 2015, 17:01

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-119
Prepni si na aktualne znenie alebo pozri len zmenu.

EDIT - alebo : https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9W28KMD3

petmad

Příspěvek#7 » stř 9. pro 2015, 17:05

Díky!

petmad

Příspěvek#8 » úte 15. pro 2015, 14:16

Všiml jsem si, že v novém zákonu je všude škrtlá skupina F. Nevíte co to má znamenat? Jak to bude řešeno nově? A co ti, kteří už F mají?

Piggy

Příspěvek#9 » úte 15. pro 2015, 17:48

Nebude to skupina zbrojního průkazu, ale bude na to samostatný průkaz.
Myslím, že je to tak dobře, oprávnění bagristy se také neřeší další skupinou řidičáku. ;)

marinakus

Příspěvek#10 » úte 15. pro 2015, 17:53

zatím to vypadá tak, že kdo eFko má a alespoň nějak ho aktivně využívá by neměl mít problém se získáním průkazu pro pyrotechnický průzkum.... ale oficiálně jsem to zatím nikde napsané nenašel,
jinak je vůbec asi dost nešťastné, že civilní zákon o zbraních řeší i de facto vojenskou munici

bat

Příspěvek#11 » čtv 24. pro 2015, 14:52

Jak si prosím vykládáte paragraf 69 o nakládání se střelnými prachy ( ods.1 a 5)
Vrácení možnosti přechovávat 10 000 zápalek je super ještě tak vrátit 10kg prachu nebo aspoň 5 kg.

Zejména se mi nelíbí formulace o nabývání střelného prachu v ods.1 a nabývání dílů nábojů v ods.5
To jako budeme střely nábojnice a vše ostatní nakupovat na zbroják?

Wolverine

Příspěvek#12 » pon 4. led 2016, 16:42

Dobrý den, 11. ledna budu dělat zkoušku odborné způsobilosti a chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo z vás neví, jestli se bude něco v zákonech ohledně zbrojního průkazu měnit?
Ptám se z toho důvodu, že jsem si už několikrát na tomhle webu procházel všechny testové otázky, ale slyšel jsem například, že se má platnost průkazů snižovat z 10 na 5 let, což by se samozřejmě mělo promítnout i do otázek. Nikde jsem ale nebyl schopen najít, jestli se toto opravdu od nového roku změnilo a popřípadě jestli je takových změn víc, a taky jestli by se vůbec už stihly do toho testu promítnout.
Předem díky za odpověď

esorimer

Příspěvek#13 » pon 4. led 2016, 16:47

Nezměnilo.

mikky

Příspěvek#14 » stř 6. led 2016, 09:31

Zatím jsou jen navržené změny a teď se to válí někde ve sněmovně. Vzhledem ke způsobu schvalování zákonů bude minimálně do konce roku všechno při starém a zatim vůbec neni jistý, co a jak se vlastně změní - při kreativitě některých zákonodárců a tlaku z Brusele se může stát cokoliv...

RomanB74

Příspěvek#15 » stř 6. led 2016, 11:06

Celý proces se jmenuje "Novela zákona o zbraních" a je evidován pod značkou "Sněmovní tisk 677".
Aktuální stav projednávaného dokumentu lze sledovat zde: http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
Otevřením odkazu v označení Sněmovního tisku "677" si lze prohlédnout kompletní dokumentaci.
Vzhledem k tomu, kolik návrhů se nachází v nedokončeném stavu bych očekával ukončení procesu (nějakým způsobem) nejdříve za dva-tři roky. Uvědomte si, že poslední novela ZoZ začala platit někdy v červenci 2014. Parlament má mraky jiné práce, než se populisticky šťourat v nedávno dokončené práci - tedy pokud nepodlehnou silné "politicko-korektní" evropské lobby, čemu ve světle aktuálních událostí v EU a odvážnější rétoriky (nejen) našich politických reprezantů nevěřím.

Zpět na