Novela evropske smernice o zbranich
- tuton
Příspěvek#1636 » čtv 2. úno 2017, 22:03
Datum ucinnosti nastava 20 dnu od zverejneni schvalene smernice v nejakem evropskem vestniku. Na vyroci okupace, plenarni zasedani EP je planovano na 14. 3., to schvali EP, 3 - 4 tydny na to to formalne schvali Rada, to jsme nekdy v dubnu, zacatkem kvetna to vyjde a koncem kvetna to vstupuje v ucinnost. A to bude to rozhodne datum pro urceni grandfatheringu.
- MM
Příspěvek#1637 » čtv 2. úno 2017, 22:04
... Smernica nadobudne platnosť schválením Európskym parlamentom a Radou a účinnosť na dvadsiaty deň od jej publikovania vo vestníku EU ...
Ergo ak sa nemylim polovica marca + 20 dni. Este by mi mali dorazit nejake zle zasobniky co su na ceste
.
EDIT: Tuton bol rychlejsi a spravnejsi
Ergo ak sa nemylim polovica marca + 20 dni. Este by mi mali dorazit nejake zle zasobniky co su na ceste

EDIT: Tuton bol rychlejsi a spravnejsi
- tomas fuk
- MM
Příspěvek#1640 » čtv 2. úno 2017, 22:13
Sorry ale pride mi to je nezmysel. To je ako keby sa ta pytala na to ake tam budes predpazbie pripadne nahodenu optiku ... Zasobniky este stale nie su hlavna cast zbrane a mozem si ich volne kupovat na vagony - a prajem prijemnu zabavu napr. pri dohladavani vsetkych tych co som niekomu dotiahol cez Rakusko z Nemecka pretoze ja si o tom evidenciu rozhodne nevediem - nie som povinny.
- tomas fuk
Příspěvek#1641 » čtv 2. úno 2017, 22:28
MM:
Ty, to budes muset vysvetlit te policistce. V te dobe, kdy se me na to ptala se jeste o nejakem omezovani kapacity zasobniku ani nemluvilo. Ale proc se na to ptala? Ze by uz tehdy na zabranovem oddeleni neco vedeli? Tezko rict, byly by to jen dohady. Kazdopadne hned, jak zjistila, ze zadam o nakupni povoleni pro "pusku samonabijeci", tak bleskove polozila otazku, jakou kapacitu bude mit zasobnik. Zaskocila me, nevedel jsem, co odpovedet a v hlave mi problesklo, ze je to prece jedno, vzdyt tam muzu dat od 10 az po bubnovy zasobnik, ktery muze mit kapacitu 100 naboju. Znovu se zeptala: "Tak jaky tam bude zasobnik?" Moje odpoved, ze 30 ran a co bylo dal uz jsem tu napsal, takze se nebudu opakovat.
Ty, to budes muset vysvetlit te policistce. V te dobe, kdy se me na to ptala se jeste o nejakem omezovani kapacity zasobniku ani nemluvilo. Ale proc se na to ptala? Ze by uz tehdy na zabranovem oddeleni neco vedeli? Tezko rict, byly by to jen dohady. Kazdopadne hned, jak zjistila, ze zadam o nakupni povoleni pro "pusku samonabijeci", tak bleskove polozila otazku, jakou kapacitu bude mit zasobnik. Zaskocila me, nevedel jsem, co odpovedet a v hlave mi problesklo, ze je to prece jedno, vzdyt tam muzu dat od 10 az po bubnovy zasobnik, ktery muze mit kapacitu 100 naboju. Znovu se zeptala: "Tak jaky tam bude zasobnik?" Moje odpoved, ze 30 ran a co bylo dal uz jsem tu napsal, takze se nebudu opakovat.
- MM
Příspěvek#1643 » čtv 2. úno 2017, 22:40
Fakt netusim, zajtra idem registrovat poslednu "zlu" zbran co som dnes kupil natruc direktive - mozem sa skusit spytat ale pride mi to fakt miestny folklor vyskytujuci sa u vas. Koli tej drbnutej direktive som pustil do sveta par veci, odlozil nakup novej pakovky a revoveru a v decembri bral NP na "puska samonabijeci" (sport + ochrana ZZM). Nikto tam nic so zasobnikmi neriesil. Kazdopadne to nic nemeni na tom ze kto sa chce spolahnut na grandfathering tak by mal kopnut do vrtule - termin je spomenuty hore. Ja som dneskom ukoncil nakup.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
- tomas fuk
Příspěvek#1646 » pát 3. úno 2017, 00:02
Nikoho nestrasim. A nevymyslim si, jak naznacujes! Pisu, co se mi stalo pri zadosti o nakupku na AR-15 v breznu 2016. Kdybys pozorne cetl, tak sam nevim, co tim sledovala, proc se mne na to zeptala, proc to nekam zapisovala a jeste ta jeji poznamka "No super"!
Jaky to bude mit ve finale nasledek nevim. Treba byla jen zvedava.
Jaky to bude mit ve finale nasledek nevim. Treba byla jen zvedava.
- Piggy
Příspěvek#1649 » pát 3. úno 2017, 08:23
Obávám se, že se mýlíš a je to správní úkon.mar00 píše:Ustanovení o odebírání oprávnění je vlastně ustanovením o trestu.
Jeví se mi to dost jasné: "další osoba" = "jiná než starý držitel"tuton píše:spojeni "dalsim osobam". Jelikoz je to v tomto odstavci poprve, kdy jsou zminovany nejake osoby, neni jasne kdo se mini tim "dalsim".
- tuton
Příspěvek#1650 » pát 3. úno 2017, 08:31
Piggy: Tak se tomu da samozrejme rozumet, ale v dalsi casti ustanoveni se pise, ze tato osoba ma byt drzitelem vyjimky podle dodatku ke smernici a tato vyjimka neni nijak specifikovana. Grandfathering je tedy takovou vyjimkou stejne jako "sportovni vyjimka". A pak ja se mam jako nekdo jiny vuci kamaradovi ze strelnice - stareho drzitele - a obracene. Podstatne je, jestli to tak lze chapat. Pokud ano, melo by se toho vyuzit.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí