druhy střeliva dle kategorie ZP?

Luky22

Příspěvek#61 » čtv 2. črc 2015, 10:13

Já jednoznačně vím, že mi stačí E. Sbírat nic nehodlám, sportovní střelba mě nebere, střílet na zvířata se mi ekluje, povolání už žádné vykonávat nebudu. Ale já jsem důchodce, čekatel na kremaci. :D

Rough boy

Příspěvek#62 » čtv 2. črc 2015, 10:20

Promiň , Luky, teď se Tě nechci nějak dotknout, ale tohle je učebnicový případ člověka, "kterému stačí E" ale před chvílí ho ještě žralo, že nemůže synovi koupit střelivo, poněvaš můžeš kupovat jen do pětašťoury.
Ale jak píšu, tímhle Tě nechci napadat, věřím, že Tě to ani moc nemrzí a to Éčko Ti fakt stačí. Ale vezmi si někoho, koho to bude za pár let štvát...

Luky22

Příspěvek#63 » čtv 2. črc 2015, 11:48

To je asi jediná trochu nepříjemná věc. Ale řešitelná. Syn si nakoupí sám, až ke mně přijede. Stačí se domluvit s prodejcem, aby si mohl včelky vyzvednout mimo prodejní dobu a po cestě na střelnici se u něj zastavit. ;)

Rough boy

Příspěvek#64 » čtv 2. črc 2015, 11:54

Jasně, takhle jsem to myslel. Prostě je to věc, kterou třeba Ty v poho vyřešíš. Ale někdy to může být dost svazující. Ostatně o tom je toto vlákno.

audis

Příspěvek#65 » čtv 9. črc 2015, 09:01

děkuji všem za rady! Zvolím ABCE.

Rough boy

Příspěvek#66 » čtv 9. črc 2015, 09:10

Totéž jsem udělal i já. Od Déčka mě odradil fakt, že by moje praktická doktorka chtěla psychotesty, které se mi nechtělo platit. Dále i fakt, že bych musel 2x tak často k doktorce, což pro mne znamená další zbytečný výdaj a zbytečné běhání k doktorce a na PČR. A nakonec i to, že si zbraní vydělávat nechci a nebudu.

audis

Příspěvek#67 » čtv 9. črc 2015, 09:17

to je docela důležitý postřeh. díky.

marinakus

Příspěvek#68 » čtv 9. črc 2015, 12:20

Rough Boy : Na D chtěla psychotesty a na ostatní skupiny ZP ne? Dost zajímavý postoj. Zajímal by mě její důvod.

I.C.E

Příspěvek#69 » čtv 9. črc 2015, 12:55

Já mám všechny skupiny ABCDE a na psychotesty mě nikdo neposílal a závodního lékaře taky nemám. Zkoušku jsem dělal v prosinci 2014 a ŽP mi dali v lednu 2015

Blacky

Příspěvek#70 » čtv 9. črc 2015, 12:56

Jen počkej :) Nee v poho, vse je v klidu jen to D holt castejsi doktor.

mikymoto

Příspěvek#71 » čtv 9. črc 2015, 13:20

I.C.E píše: a ŽP mi dali v lednu 2015

a to ŽP je životní pojištění? Ale na to přeci psychotesty dělat nemusíš ne? :D

Rough boy

Příspěvek#72 » čtv 9. črc 2015, 13:41

marinakus: Taky nechápu, ale nějaký důvod to asi má. Holt každý doktor se kryje jinak a jak nejlíp umí. Což stejně neznamená, že to jednou za Uherský Brod nevyjde... :|

marinakus

Příspěvek#73 » čtv 9. črc 2015, 13:58

Rough Boy : je ale přece celkem jedno na kterou skupinu zbraň držíš - ikdyž nebudeš oprávněn ji nosit, jako magorovi ti to asi bude dost jedno, proto nechápu ten její postoj. Navíc E ji nezajímalo - asi by se měla někde zeptat k čemu jednotlivé skupiny ZP vlastně opravňují když už chce takto rozlišovat

Rough boy

Příspěvek#74 » čtv 9. črc 2015, 14:53

No, fakt ten důvod neznám. S tím Éčkem máš pravdu.

Marcurba

Příspěvek#75 » čtv 9. črc 2015, 15:27

cipis píše:A náboje - v případě NO je úplně jedno, co tam budeš mít naládováno, klidně výbušné atd. Ale jen a pouze v případě uznané NO (čin jinak blablabla). Ale jestli tě někde načapají, že máš náboje, co jsou A, tak průser ...

Opravdu? Tak pokud se nepletu, tak na A náboje potřebuješ povolení k nákupu od PČR stejně jako na jakoukoli jinou A výbavu - pokud nemáš, nedovolené ozbrojování. V případě NO budou posuzovat právě tu NO - pokud je všechno v pořádku, tak asi OK, ale předpokládám, že se pak budou zabývat i tím, kdes ty dum-dumy vzal, jestli bylo povolení, kdo je prodal a pod. No a na náboje A povolení dostaneš taky jenom těžko 8-)

Skupina A za mě naprosto k ničemu, pokud opravdu neplánuju nějaké investiční nákupy zbraní - a to už je možná lepší udělat si zbrojní licenci :)

Zpět na