Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

kralik

Příspěvek#301 » pát 24. úno 2012, 11:40

tedy ta vrata se daji sehnat daleko levneji.... a atest samozrejmne maji.....

praalien

Příspěvek#302 » stř 29. úno 2012, 19:59

Bohuliby píše:Praalien : Tak ty tresorové dveře od AP Arch s.r.o. jsou fakt super. Kontaktoval jsem prodejce, cena je 190.000 + 50.000 Kč za montáž / asi bychom je neodnesli /, to vše ještě + 20 % DPH. Já už jsem začal šetřit, ale nemají chybu !!! Do Ježíška je daleko.

u věci co stojí takový prachy se dá velmy dobře smlouvat o ceně . nejlepší argument je levnější konkurence často pak jdou pod cenu konkurence a ušetřit takovejch 10-20% ze 190 000 už ta ty 2-3 e-maily stojí

Carloss

Příspěvek#303 » stř 29. úno 2012, 20:06

Argument o levnější konkurenci bych nedoporučoval. Snadno se vrátí odpověď typu: Tak si to kupte u konkurence.

Bohuliby

Příspěvek#304 » stř 29. úno 2012, 23:47

Jsou pěkné, ale ta cena je hrozná, dají se pořídit jiné v řádu pouze desítek tisíc + alarm k tomu.

Patrik
moderátor

Příspěvek#305 » pon 12. bře 2012, 03:27

Jen taková zajímavost:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kralik

Příspěvek#306 » pon 12. bře 2012, 20:09

zde o "dost" levnejsi...
http://www.jinova.cz/nove-trezory/trezorove-dvere

a nasel jsem i o kousek levnejsi.. samozrejmne se vsemi certifikaty

kralik

Příspěvek#307 » pon 12. bře 2012, 20:14

hájenka

Příspěvek#308 » pon 2. dub 2012, 17:00

Zdar kolegové ve zbrani,
snad mám ve věci už dost jasno, ale pro jistotu se zeptám, abych si to ověřil. Zbraně budou brzy více než dvě, více jak deset jich na 99% neplánuju. Uskladnění bude v panelákovém bytě.
1x krátká, potom brokovnice, kulovnice a nejspíš i dlouhá malorážka...
Takže "trezoroplechová" skříň s certifikátem, něco v tomto stylu: http://mail.wico.cz/index.php?id=77
Podle certifikátu, který mají vystavený na netu by to mělo být OK...
http://mail.wico.cz/UserFiles/Image/Cer ... _72DPI.jpg

Diskuse typu co to vydrží, nebo ne, nemá smysl. Jde o to dostát liteře zákona...
Jsem na správné cestě...? Zabezpečení s certifikátem za nejlepší cenu...?

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#309 » pon 2. dub 2012, 17:33

Já bych když tak už doporučoval ten větší typ - WSA 7 (pro 7 zbraní) Tento model vlastním a i ten se mi zdá dost malý :D Když sem do něj dal 7 zbraní (se vzduchovkami a pod.) tak nastával problém s otloukáním zbraní o zbraně.
Vypolstrování hran trezoru kobercem bylo to první, co jsem udělal, protože při zandavání/vyndavání jsem často zavadil o "futra" trezoru a vždy do stejného místa na pažbě, takže časem by se do ní vysekala díra.
Jinak ten dodávaný držák by stálo za to poupravit, protože to je jen ošklivá profilovaná plastová pěna. Představoval bych si něco ze dřeva, ale to až bude čas.
Zatím jsem ten původní držák jen seřízl, protože zbraně byly moc nalepený na dveřích.
Jestli to vyhovuje zákonu, to ať posoudí znalejší, protože nedávno jsem četl diskuzi že skříň i s certifikátem není dostatečná. (možná se mýlím)

Reyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#310 » ned 8. dub 2012, 10:55

Chci se zeptat, musí být zbraň uložená v místě bydliště vlastníka? Nebo jestli je možnost přechovávat trezor se zbraní např. v rodinném domě, kde žije babička a děda (samozřejmě s jejich souhlasem, a ani jeden z nich není držitel ZP).

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#311 » ned 8. dub 2012, 11:25

Legislativa to neřeší. Čistě teoreticky můžeš mít zbraně, kde chceš, pokud budou zabezpečeny dle vyhlášky. I na více místech (početní limity se pak vztahují na každý objekt zvlášť).

AEndy

Příspěvek#312 » sob 28. dub 2012, 17:44

...dá se tomuhle říct "zabezpečení"...? :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

IvosC

Příspěvek#313 » sob 28. dub 2012, 20:05

Ano, to nejlepší ... jen zákon to (jako obvykle) takto nevidí ;-)

AEndy

Příspěvek#314 » sob 28. dub 2012, 20:55

Zákon proti tomu dle mýho nic nemá. Terárium je z jistých důvodů zamykací (mám dvě děti a ta potvůrka je "trochu" jedovatá) a zbraň je zajištěna proti zneužití :D do dvou zbraní a 500ks střeliva nemusí bejt sklípkan homologovanej.
Ne, je to samozřejmě "vtípek", ale holou rukou by tam sáhnul jen šílenec. Nebo někdo kdo věří, že ta potvůrka není nebezpečná.

maja

Příspěvek#315 » sob 28. dub 2012, 22:37

Aha, vtip. Takže sklípkan má homologaci... :lol:

Zpět na