Přebíjení 9mm luger
- sided
- Chip
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
Příspěvek#454 » úte 21. dub 2015, 05:20
Doporučuji dělat náboje co nejdelší - samozřejmě se zachováním funkce v zásobníku. Mám stejnou sestavu jako ty a dělám je dlouhé 29,3; žehlím a prach (BA9) v pohodě. Zbraň CZ75-SP01. Když, ale zkusím v hlavni maximální možnou délku náboje, tak a by se "zakousla" do drážek, (naříznu nábojnici a zasunu střelu - pak měřím), vychází to přes 30.
Má to vliv na přesnost.
Má to vliv na přesnost.
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
Příspěvek#456 » úte 21. dub 2015, 06:23
jojo, většinou to tak je, delší = přesnější. Střela je opřená o přechodový kužel a nedělá to bordel cestou než se zasekne do drážek. V pistoli je to samozřejmě poznat méně, ale je. Náboje pro přesnou puškovou střelbu (Benchrest) se do standardního zásobníku ani nevejdou a dělají se většinou přes míru CIP.
Pak je nutné hrát si s navážkou prachu a škrcením, tak aby to všechno sedlo. Doporučoval bych trošku přisypat, pokud budeš dělat delší náboje. Ale to je spíš na odzkoušení.
Pak je nutné hrát si s navážkou prachu a škrcením, tak aby to všechno sedlo. Doporučoval bych trošku přisypat, pokud budeš dělat delší náboje. Ale to je spíš na odzkoušení.
- OndrasFM
Příspěvek#457 » ned 3. kvě 2015, 16:58
Tak subjektivně mi délka 28,5 létaly s rozptylem o 5cm větší, než při délce 29,4 na vzdálenost do 20 m. Ale jak říkám, je to můj pocit, bez stolice, ve stoje, shadow. S navážkou jsem se zatím ustálil na 4,3gn, 124 gn FMJ Alsa, lehký krimp, vyžehlené, ba9. Rána příjemná, pistole snadno ovladatelná, pružiny všechny výměnné za slabší a buffer 3mm. 4gn už ožehávaly lehce nábojnici, v závislosti na škrcení a délce více či méně. 3,7 gn už byly okouřené dost. Ale rána jak z malorážky. Hradla nemám, zatím 

- Oilman
Příspěvek#458 » pon 4. kvě 2015, 07:42
Dělám náboje s délkou 29,3 - 29,4, 4,3 grs BA 032, 124 grs Limit Cu Zn 30. Střílím je jak z ČZ 75 TS, tak ze Scorpiona EVo 3. S Evo 3 s oporou na 50 m s kolimátorem Vortex Sparc 3 rozptyl tak 15 cm, s lepší optikou by to mohlo být i lepší. Z pistole na 25 m s obyčejnou stolicí Caldwell Handy Rest nejhůř za 9 se štelovacím hledím. Už jsem vyzkoušel hodně kombinací prachu a navážky, olovo i FMJ, tohle mi vychází zatím nejlíp.
- Xerxes
Příspěvek#459 » pon 4. kvě 2015, 08:36
O víkendu jsem udělal svoji první várku 50ti kusů těchto nábojů:
střela: 124grs Limit CuZn30
prach: D032
zápalka: selbel
navážka: 4grs
OAL: 29,5 mm
rána příjemná, nešpinily, přesnost ušla, jen z 50ks byly tři zádržky, 2x zbraň nepřebila a jednou se vzpříčil náboj. Chystám se na další dvě laborace a to: nechám stejnou navážku a půjdu dolů s OAL na 29,2 a pak navážka 4,3grs a OAL 29,4
střela: 124grs Limit CuZn30
prach: D032
zápalka: selbel
navážka: 4grs
OAL: 29,5 mm
rána příjemná, nešpinily, přesnost ušla, jen z 50ks byly tři zádržky, 2x zbraň nepřebila a jednou se vzpříčil náboj. Chystám se na další dvě laborace a to: nechám stejnou navážku a půjdu dolů s OAL na 29,2 a pak navážka 4,3grs a OAL 29,4
- OndrasFM
Příspěvek#461 » pon 4. kvě 2015, 22:33
Dobrý avatar
Všechny pružiny koupený v prodejně CZUB v Opletalce v Praze. Bicí sportovní, slabší a zkrácená, aby spolehlivě odpalovala, úderníková rovněž tak a naposledy vratná, 11lb zkrácená na 95mm. Všechny zkrácené, aby nebyly pochyby
Buffra taky tam koupené. V sadě 3x3mm a 2x1.5mm

- Serz
Příspěvek#462 » úte 5. kvě 2015, 10:22
Tak to je docela levne reseni. Ja pred casem narazil na stranky www.dpmsystems.cz (existuje i v domene sk). Firma nabizi alternativni vratne pruziny, ale cena 2 tisice (80 eur)... Jestlipak nekdo s ni ma zkusenosti? Nejvic by me zajimaly ve vztahu k 9L
- OndrasFM
Příspěvek#463 » úte 5. kvě 2015, 10:33
Četl jsem, že s DPM je pak rána měkká, příjemná, ale je to prý pomalé. Proto se tam taky dává i buffer, myslím k té zkrácené 11lb, aby se zkrátil chod závěru a byl celý cyklus svižnější. A navíc nemlátí závěr tolik do rámu. A jak jsi psal je to nejlevnější řešení, vyzkoušené a funkční 

- Serz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX