Čištění nábojnic - vibrační pračka aj. způsoby

Zulda

Příspěvek#166 » čtv 23. čer 2016, 15:20

peggy píše:Tím, že se v nich může zadírat svinstvo ze sesbíraných nábojnic (písek). V reálu to ale není až tak divoké.
...

Dík za info, na přebíjení se teprve chystám, tak čtu a čtu a čerpám informace a zkušenosti :)

mar.tan

Příspěvek#167 » pon 27. čer 2016, 08:22

Zdravím, na mokro všichni čistí v pračce, ale zkoušel to někdo narvat do myčky? Asi bez leštidla...

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

Zulda

Příspěvek#168 » pon 27. čer 2016, 08:30

Tam se to nemele, jak v pračce, to by se asi moc nevyčistily.

zdenys73

Příspěvek#169 » pon 4. črc 2016, 07:35

Ještě otázka - co používate jako separátor vypraných nábojnic od čistidla ?

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#170 » pon 4. črc 2016, 07:59

Já používám separátor od Frankfordu. Koupil jsem ho v sadě s pračkou a je to dobrá věc.... do kýble se po praní pak všechno uklidí...
http://cs.strobl.cz/images/product/791/l1.jpg

tomas fuk

Příspěvek#171 » pon 4. črc 2016, 11:10

Ja jako separator pouzivam ochrannou mriz ventilatoru. Takoveho toho stojanoveho, otocneno, co se pouziva treba v kancelarich. Ma to kulaty miskovity tvar, prumeru cca 60-70 cm. Takze vemu klasickou pradelni misu, na ni polozim ten kryt ventilatoru, do nej vysypu obsah pracky a protrepu, promicham a hotovo.

mihlit

Příspěvek#172 » pon 4. črc 2016, 11:16

Nábojnice separuji přímo v pračce domácí výroby. Je to malý barel uvnitř kterého je vnitřní válec (s přidělanými lopatkami).V tom se perou nábojnice na mokro s nerezem. V tom válci je pár podélných otvorů cca 4 mm. Přes ten válec je vložen druhý bez otvorů, který ty otvory kryje. Takže vyperu, vyleju vodu, vyndám vnější válec. Zase na chvíli zapnu a je vyseparováno.

pelanj

Příspěvek#173 » pon 4. črc 2016, 12:26

Foto, prosím:)

mihlit

Příspěvek#174 » pon 4. črc 2016, 14:37

Je to rozebíratelné obtížně (pod podložkami je místo gumy těsnění silikonový tmel). Takže rozebírat na fotky to teď nebudu. Podívám se, jestli bude něco poznat z fotky a případně něco dokreslím v malování.

Georg

Příspěvek#175 » pon 4. črc 2016, 18:09

gabcik1 píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký způsob byste doporučili pro "mokré" praní nábojnic, když uvažuju pro a proti jednotlivých variant.

1. Před praním nábojnice odzápalkovat.
- Ničení formátovací / vypichovací matrice
+ Čisté lůžko zápalky

2. Odzápalkovat až po vyprání.
- Špinavé lůžko zápalky.
+ Šetrnější k matrici

3. Praní na dvakrát. Vyprat (předprat) odzápalkovat a vyprat znovu.
- časově náročnější
+ Čisté lůžko zápalky, Šetrnější k matrici

Volil bych 3. postup, ale nevím jestli to není zbytečné. Zajímalo by mě, jestli se matrice může poškodit, když se předtím nábojnice neperou.

Díky ;)

Tak záleží na tom, kolik času do toho chceš investovat. Já osobně peru 2x. Sbírám jak z betonu, tak i z trávy a některé tam ležely i pár dní, takže bývají jak od prachu, tak i blátíčka. Proto je doma ve vodě s jarem a pár kapkami odrezovače opláchnu. Nahážu je do staré ruční hliníkové pračky, několikrát zatočím a hotovo. Zbavím tak nábojnice prachu a písku a tím si šetřím matrice. Pak odzápalkuji a znovu vyperu. Opět voda, trošku Jaru, pár kapek odrezovače a hotovo. Nijak velké investice, akorát to stojí trošku víc času :D

honzazd

Příspěvek#176 » stř 6. črc 2016, 09:41

ahoj. Já jsem vyrobil toto https://www.youtube.com/watch?v=VZfGAtUukik původně to měl bejt motorek z větráku ale ve sběráku byl dřív ten digestoř a na oddělení média používám starý zavařovací hrnec a perlinku na fasádu ale teď tady čtu ten kryt větráku a to bude určitě lepší takže hurá do sběráku :lol:

ineyaa

Příspěvek#177 » ned 10. črc 2016, 16:46

mar.tan píše:Zdravím, na mokro všichni čistí v pračce, ale zkoušel to někdo narvat do myčky? Asi bez leštidla...

Dnes som skúsil prací prášok do myčky (Clever) v plastovej flaši a výsledkom boli zhnednuté nábojnice, ako dôvod tipujem "bělící látky na báze kyslíku". Po pár minútach v kyseline citrónovej sa vrátili do normálu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Octopuss

Příspěvek#178 » čtv 14. črc 2016, 14:25

Tak jsem koupil vibrátor od Frankfordu. Čekal jsem podle fotek nějakou obří krávu, ale je to překvapivě malý.
Podle návodu jsem tam nasypal zhruba třičtvrtě pytle přibalený kukuřice, cvrndnul trochu nějakýho prevítu z přibalený lahvičky (asi bonusový minibalení leštidla, předpokládám), a za chvíli přisypal krabici .45. 500ks zřejmě bylo moc, tak jsem postupně ubíral odhadem tak na 300, kdy se to teprve začlo mlít trochu jako jsem viděl na videích, což je zřejmě správně.
Po necelých dvou hodinách jsou nábojnice zvenku relativně čistý, ale vevnitř pořád docela tlustý vrstvy hnusu. O kapacitě se nic nepíše, takže se asi předpokládá použití selskýho rozumu.
Asi to nechám jet takový čtyři hodiny, a uvidím, jestli je čištění dvakrát lepší :)

Prozatím to vypadá na dobrou koupi. Jen škoda, že kabel je strašně krátkej, a nemá to vypínač.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#179 » čtv 14. črc 2016, 16:05

Mam úplně tu samou sestavu a spokojenost. Peru cca 4 hodiny. I potomhle case jsou nabojnice zevnitř trochu špinavé,ale to uz neřeším...
Jen dej bacha,abys tam nedal lestidlo a hned potom nabojnice. Musí se to chvili mlit bez toho,jinak ti lestidlo ty nabojnice ucpe...

Octopuss

Příspěvek#180 » čtv 14. črc 2016, 16:12

No jo, pár minut jsem to nechal mlít, ale akorát to v kukuřici udělalo žmolky, který se nerozpadají, takže trochu pochybuju o smyslu :)
Co do toho případně mám lejt, a jak často (jak moc)?

Zpět na