Co vzít do Německa

Co jinam nepatří...


BB
Příspěvky: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » čtv 4. srp 2016, 10:33

Mám novou nepříjemnou zkušenost z německého campu, kdy se nás v noci pokusili okrást 2 lumpové. Naštěstí utekli než jsem stihl vylézt ze spacáku. Nicméně když by neutekli, mohl jsem stát sám v noci proti dvěma útočníkům jen v trenkách.
Jsem si vědom, že v De je zákaz zbraní, nicméně za týden tam jedu zas a tento nepoměr sil bych nerad opakoval.
Určitě neuvažuji brát pistoli, ale jakou máte zkušenost se shovívavostí německých policajtů, když u Vás najdou třeba pepřák, nebo teleskop? Případně jaký je problém pro cizince si opatřit ten jejich malý zbroják na plynovku? (nechci plynovku, ale pokud by to bylo jediné řešení..)
Nebo někdo jiný návrh, názor, zkušenost? Uvažoval jsem že začnu s dětma hrát třeba baseball :) , ale pálka se do dveří k řidiči blbě vleze :)

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#2 » čtv 4. srp 2016, 10:43

teleskop rozhodně ne

http://www.policie.cz/clanek/zbrane-zak ... mecku.aspx

a vyhnul bych se i zprofanované basebalové pálce.

Nářadí nikdo nezakázal ;) , několikabuřtová Maglite, teleskopická Gola ráčna, jednoduchý klíč na kola apod. umí také dost....
Naposledy upravil(a) Petzold dne čtv 4. srp 2016, 10:53, celkem upraveno 1 x.



janpolasek
Příspěvky: 120

Příspěvek#3 » čtv 4. srp 2016, 10:45

můj názor je ten, že pravděpodobnost, že tě bude na ulici prohledávat policie je malá, a být s holýma rukama je dost blbé. teleskop i nůž prostě do zahraničí vozím sebou. samozřejmě tak, aby to nebylo vidět, k tomu je potřeba se chovat tak, aby policie neměla žádný důvod prohledávat zrovna vás. v autě se dá při zastavení hlídkou leccos schovat, akorát člověk musí být dopředu připravený, co kam. možná se to někomu nemusí líbit, ale to je asi tak všechno. vlastní bezpečí a má rodina je mně přednější, než nějaké idiotské nařízení lidí, kteří žijí odtržení od reality.



Xerxes
Příspěvky: 484
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » čtv 4. srp 2016, 10:51

Z vlastní zkušenosti Vím, že německá policie shovívavostí neoplývá. Zvlášť ne k cizincům z východu (včetně Čechů). Pepřák mít můžeš, ale pouze ten, který je německými úřady označený jako obranný proti zvířatům. Jeho použití proti lidem je v německu trstné, mimo případů NO.
edit: teleskop bych rozhodně netahal. Při silniční kontrole ti na něj můžou přijít a seš v háji. To radši nožík s čepelí do 8,5cm délky ;-)



janpolasek
Příspěvky: 120

Příspěvek#5 » čtv 4. srp 2016, 11:04

Nůž mám hlavně pro všeobecné použití. Bránit se s nožem je dobré možná tak proti neozbrojenému útočníkovi, ale bitku na nože , to bych fakt zažít nechtěl. Pepřáku já moc nevěřím. Prostě tam, kde není možné mít pistoli, tak teleskop to jistí. I kdyby nic nic jiného, tak se s tím dá dobře držet útočník od těla.



donovanstangiano
Příspěvky: 164

Příspěvek#6 » čtv 4. srp 2016, 11:12

Zažil jsem 2x za Rozvadovem kompletní prohlídku auta tak, že našli i věci, o kterých jsem vůbec nevěděl...
Teleskop bych nechal doma na 100% Kolega za něj dostal 500Eur pokutu a měl poměrně potíže vůbec odjet.
Podotýkám, že ani já, kolega ani auto vzhledem nijak pozornost nepřitahujeme.

Vzal mych montpáku a píšťalku.



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#7 » čtv 4. srp 2016, 11:30

Malý zbroják (kleiner Waffenschein) v Německu nevystavují na počkání a už vůbec ne turistům. I k jeho získání je totiž třeba prokázat spolehlivost (Zuverlässigkeit) a způsobilost (Eignung). Pokud bys bral tu baseball pálku, tak určitě přibal také míček a pokud možno opotřebovanou lapací rukavici. Pak můžeš celkem hodnověrně tvrdit, že ve volném čase trénuješ baseball a tu pálku rozhodně nemáš na obranu. Dlouhý (kuchyňský) nůž mít můžeš, ale musí být přepravován v pevném uzavřeném obalu, ideálně uzamčený kufřík a musíš být schopen prokázat, že jej potřebuješ na vaření, na čištění ulovených ryb apod. Teleskop a spol. (tonfa, nunčaku,..) jsou mimo domov a vlastní pozemek zakázané a jak už někdo psal, kromě toho, že je policie odebere, ještě dostaneš pokutu.
Já bych asi doporučil kvalitní polní lopatku, protože pokud stanuješ, tak snadno prokážeš, že ji potřebuješ na hloubení stružek proti vodě po obvodu stanu. A taková kvalitní polní lopatka je docela mocná zbraň.



Xerxes
Příspěvky: 484
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 4. srp 2016, 12:24

No, polní lopatka je asi vítěz a IMHO docela elegantní řešení pro tazatelovu situaci. Jinak můžu potvrdit co píše donovanstangiano. I dálniční policisté umějí být hodně důkladní (a tím teď fakt nemyslím Kobru 11 :-D)



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#9 » čtv 4. srp 2016, 13:08

hackerjack píše:Teleskop a spol. (tonfa, nunčaku,..) jsou mimo domov a vlastní pozemek zakázané

Výše uvedené mě zaujalo - to jako že to můžeš mít u sebe doma, ale nespíš to převážet? A pokud ano, tak jak to proboha dostaneš z krámu domů?
Jinak bych k pocitu sucha a bezpečí bral do stanu z auta montpáku.

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#10 » čtv 4. srp 2016, 13:18

Kolega v práci mě tvrdil, že nesmíš mít ani nůž, který sice splňuje délku 8,5, ale má na bocích ty výstupky pro vysunutí jednou rukou, taktéž nesmí mít v tomto místě očko (otvor), který slouží k tomu samému.
Asi 10 let zpátky nás s kamaradem stavěli. On měl teleskop a já měl ve schránce na dně pohazene asi 4 náboje do plynovky, na které jsem už zapomněl. Byli jsme tenkrát dva mladý cucáci ve favoritu. Prohledali nás důkladně, že už jen anální prohlídka chyběla :-D Auto pomalu do šroubků, ale naštěstí jen zabavili a pustili.



Piggy
Příspěvky: 1865

Příspěvek#11 » čtv 4. srp 2016, 13:39

mikymoto: už jsem to kdesi psal, ale nevím na kterém fóru - halt demence postupuje :(
V r. 1977 jsem na stáži v Itálii vlezl do nožířství a zíral na tisíce těch typických italských vyhazováků ve velikostech od 5 do 50 cm. :D
Když jsem si jeden vybral, prodavač mi ho zabalil do půlhektaru jakéhosi polokartonu a omotal kilometrem lepicí pásky, načež mě zapřísahal, abych to vybalil nejlépe až doma v tom policejním státě. :shock:
Mmch. jsem si odtud přivezl také značkový potápěčský nůž s 18cm čepelí a u toho žádné prostocviky neprobíhaly. :?



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#12 » čtv 4. srp 2016, 14:35

No, já jsem to nevhodně zjednodušil, za to se omlouvám. Zkusím být přesnější - teleskopický obušek a tonfa jsou v Německu klasifikovány jako zbraně, které je možné legálně koupit a vlastnit, ale nesmí se nosit na veřejnosti. Tyto zbraně je možné, podobně jako např. pistole, transportovat v uzavřeném kontejneru (Behaeltnis).
Nunčaku je dle WaffenGesetz klasifikováno jako zakázaná zbraň, protože podle zákonodárce lze s nunčaku škrtit. Nesmí se tedy vlastnit.



janpolasek
Příspěvky: 120

Příspěvek#13 » čtv 4. srp 2016, 15:04

lehce OT: na základě čeho je německá policie oprávněna důkladně prohledávat auto? u nás jsem teda nic podobného nezažil, a to jezdím denně. Za poslední dva roky mně policajti u nás určitě nezastavovali, za rok najedu min 30000. Za to mně nedávno zastavovali v rakousku kvůli drobnému překročení rychlosti. bylo to vyřízené za 2 minuty, podal jsem z okna ridičák, zaplatil 20 euro, poliš vypsal papír a hned jsme jeli. žádná kontrola ani nic podobného

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#14 » čtv 4. srp 2016, 15:54

janpolasek píše:můj názor je ten, že pravděpodobnost, že tě bude na ulici prohledávat policie je malá, a být s holýma rukama je dost blbé. teleskop i nůž prostě do zahraničí vozím sebou. samozřejmě tak, aby to nebylo vidět, k tomu je potřeba se chovat tak, aby policie neměla žádný důvod prohledávat zrovna vás. v autě se dá při zastavení hlídkou leccos schovat, akorát člověk musí být dopředu připravený, co kam. možná se to někomu nemusí líbit, ale to je asi tak všechno. vlastní bezpečí a má rodina je mně přednější, než nějaké idiotské nařízení lidí, kteří žijí odtržení od reality.



Tohle je fakt rada nad zlato, je vidět že Tě ještě německý policajti nešácli :roll: . S tímhle přístupem si koleduješ tak akorát o zatčení, zabavení věcí amastnou pokutu. Když teda natrefíš na schovívavou hlídku.



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#15 » čtv 4. srp 2016, 17:10

janpolasek píše:lehce OT: na základě čeho je německá policie oprávněna důkladně prohledávat auto? u nás jsem teda nic podobného nezažil, a to jezdím denně. Za poslední dva roky mně policajti u nás určitě nezastavovali, za rok najedu min 30000. Za to mně nedávno zastavovali v rakousku kvůli drobnému překročení rychlosti. bylo to vyřízené za 2 minuty, podal jsem z okna ridičák, zaplatil 20 euro, poliš vypsal papír a hned jsme jeli. žádná kontrola ani nic podobného


Standardně smí německá policie žádat doklady, mohou tě nutit vystoupit z auta (aby se přesvědčili o motorických schopnostech) a také smějí nahlédnout do kufru, zvláště s ohledem na kontrolu povinného vybavení. Prohledávat smějí pouze v případě, že mají podezření, tzv. "Anfangsverdacht", tedy například když se podle nich chováš nestandardně a oni tak nabudou přesvědčení, třeba že jsi pod drogami nebo že něco v autě ukrýváš. Samozřejmě, že je to docela "gumový" paragraf.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů