Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#1336 » ned 11. zář 2016, 19:33

Irish_terrier: hmm, ti dik teda :), premyslim, ze si udelam radeji svetlo venku u/nad trezoru nez abych to riskoval uvnitr.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#1337 » ned 11. zář 2016, 19:36

OK, to chápu. Tak mám holt štěstí na lokaci trezoru. A s hledáním věcí uvnitř jsem zatím problém neměl i když je trezor zevnitř i zvenku černej jak bota. Většina krabiček k nábojům je nějak barevná a pistole mám vyrovnané hned za dveřmi, náboje až za nimi, takže není problém s hledáním (zatím).

Uživatelský avatar
Octopuss
Příspěvky: 295

Příspěvek#1338 » ned 11. zář 2016, 19:46

mikymoto píše:
Octopuss píše:A vůbec, co je ti do toho?

Aha, takže já se normálně zeptám a je to hned bráno jako provokace. Výborně, tleskám. To že neporadím a položím dotaz je zakázáno? A jak je tedy možné na fóru něco zjistit, když mají všichni jen odpovídat a nikdo se nesmí ptát?

Prostě už jsem alergickej na lidi, co se ptají "proč?", když otázka zní "co?". Ono to člověka po čase začne srát, a z nějakýho nepochopitelnýho důvodu je to nějakej českej internetovej folklór.



kolemjdoucí
Příspěvky: 810

Příspěvek#1339 » pon 12. zář 2016, 06:28

Irish_terrier, kk> dobrá poznámka. Potom, co jsem viděl, jak dokážou rozpálit dětskou hračku dvě tužkové baterie, bych si do trezoru nic nedal. Konečně, ta svítilna může klidně "stát na obvyklém místě", ne?



Irish_terrier
Příspěvky: 91

Příspěvek#1340 » pon 12. zář 2016, 09:15

Já mám trezor také dost zastrčený v nice , nad ním jsou police a vedle něj kufry s vercajkem. Mám ho v RD v domácí kanceláři jako OSVČ. Ale ve dne mi tam jde světlo od okna a když svítím hlavním světlem, tak také bez velkého problému.
Pro nouzové případy, nebo když nemohu nalézt nějakou drobnost, mám na polici nad ním položenou LED baterku, kterou si pak posvítím kam potřebuju. Podle mne je tohle dokonce praktičtější, než nějaké svítidlo pevně připevněné přímo v trezoru. To by mi stejně neposvítilo úplně všude, natož pod polici ...

A baterka mi poslouží nejen v trezoru, když náhodou hledám třeba pod stolem nějakou upadlou zakutálenou drobnost ...



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#1341 » pon 12. zář 2016, 18:13

Schránku na náboje ve zbraňové skříni určitě nelze označit za výbušné prostředí - to by tam musela být ještě netěsná nádobka s benzínem, PB láhev nebo něco podobného (proto to také není dovoleno skladovat společně). Nicméně je víc než rozumné vyvarovat se všeho, co by mohlo způsobit zvýšení teploty v daném místě.

Podle mého názoru (a berte to jako názor člověka, který se této problematice věnoval pouze 1x v životě) by mělo stačit dát světlo mimo schránku pro náboje, tj. aspoň do prostoru pro zbraně. Zbraním případné teplo nevadí a plech dělící náboje od zbraní (ocel >= 2 mm) teplo spolehlivě rozptýlí tak, že při použití svítidla na 2-4 AA baterie se nebezpečná teplota k samotným nábojům nedostane. Ještě o něco chytřejší pak bude dát svítidlo úplně mimo zbraňovou skříň, např. do "šatníku", kde je ukrytá.

Kdyby se někdo zajímal o problematiku elektroniky ve skutečně výbušném prostředí (těkavé látky, výbušné plyny), bude mít docela hodně práce. A na nějaké světýlko z LIDLu může zapomenout, to je opravdu jiná liga a sem to asi nepatří.



AgN75cZ
Příspěvky: 65

Příspěvek#1342 » pon 12. zář 2016, 20:32

Tak já to světlo umístil nad trezor právě pro osvětlení dveří a ovládací klávesnici. Je totiž uschován ve skříni. Chtěl jsem tím zajistit optimální použití v případě potřeby otevřít trezor i v noci bez nutnosti svítit hlavním světlem. Do trezoru vidím i bez světla, ale v noci jej osvětluje i dovnitř.

Odesláno z mého YOGA Tablet 2-830F pomocí Tapatalk



4R
Příspěvky: 91

Příspěvek#1343 » stř 14. zář 2016, 15:45

Já mám v trezoru tmu jak v hrobě, takže chodím víceméně poslepu, ale když jde o nějakou drobnost, co nemůžu najít, tak jsem vymyslel řešení pomocí primitivního světýlka (Lidl či ikea), které se zapíná zmacknutim sklicka a přilepil jsem na něj malý kus suchého zipu. Druhý kus suchace je na vnitřní straně dveří, takže když potřebuju, jen ho "strhnu" ze dveří, posvitim a zase priplacnu na dveře.
Byť elektronice nerozumím, tak mi nepřipadá, že by to s tím Lidlem mělo být tak horky. To už by byvalo muselo vyhořet od kdovijakych svetylek půl republiky.

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 988

Příspěvek#1344 » stř 14. zář 2016, 19:29

Pokud se neudělá na baterii zkrat, tak nic nevyhoří, k tomu není žádný důvod. Pokud by světýlko bylo napájeno akumulátorky, tak je to při zkratu opravdu nebezpečné, alkalická baterie je méně riziková a nealkalická baterie neudělá prakticky nic nebezpečného. Že by u běžně prodávaných světýlek (například světýlek z Lidlu, ale obdobně asi i jiných) došlo jen tak z ničehž nic ke zkratu se asi nestane, to vnitřní provedení je docela slušné.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#1345 » stř 14. zář 2016, 20:56

Tvrdý zkrat baterie je jen jedna z více možných příčin, stejný důraz se klade na poruchu uvnitř vlastního obvodu, jednak z důvodu poruch technologických (to je to vnitřní provedení), jednak z důvodu poruch součástek (do těch nikdo nevidí). Existuje na to zkušební postup, kdy se některé součástky nahradí zkratem a jiné se odpojí (podle role, kterou v obvodu mají). Zkoumá se tím de facto nejhorší možná porucha, která může nastat (tj. taková, která s nejvyšší pravděpodobností nikdy nenastane).

Opakuji, že pro domácnost se tento postup vůbec nepoužívá, platí např. pro výdejní stojany LPG, plnicí stanice ředidel, vagóny na LTO a jiné podobné libůstky. Uvedl jsem to pouze pro ilustraci toho, že existují elektrická zařízení různých úrovní spolehlivosti, přičemž zmíněná svítidla do nábytku jsou ten pověstný low-end. To neznamená, že bych si je nikdy nekoupil a ani netvrdím, že od nich někdo musí vyhořet. Pouze je dám pryč od nábojů - do nábytku, kde je jejich místo.

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#1346 » čtv 15. zář 2016, 08:33

Upřímně mi připadá že se bavíte o úplný kravině (bezpečnost levných číňanských světýlek) proti tématu vláknu :-D

Zeptám se na něco jiného. Doposud trezor nemám. Mám jen jednu pistol zatím. Na mém "seznamu přání" jsou ale zatím celkem ještě další tři pistole, puška a brokovnice. Kdy si splním komplet seznam, jestli do roka nebo nikdy, nevím. Takže zatím nemám ani jasno jaký trezor pořídit a už vůbec ne, jak ho do domácnosti zapasovat. A to mě zajímá!
Jak máte ty trezory zapasované v domácnosti?? Asi Vám nestojí uprostřed prázdné místnosti. Máte jej obložen nábytkem, nábytkovou stěnou, jde vidět nebo je přes něj nějaké dveře od skříně aby trezor sám nebyl hned vidět? Máte jej zabudován ve zdi pod obrazem atd...?



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#1347 » čtv 15. zář 2016, 09:09

Neřeknu. Prozrazujeme víc, než je nutné - vedle modelu zbraně taky typ trezoru, jeho ukotvení, kam chodíme střílet, odkud jsme. A teď ještě umístění či maskování trezoru.. Nejsme poradna pro lapky! (Prosím neber to osobně.)

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 988

Příspěvek#1348 » čtv 15. zář 2016, 09:33

Přesně tak, bavení se o světýlkách v trezoru a o jejich případné rizikovosti není žádná kravina, naopak je to k tématu a je to někdy důležité někdy až nezbytné. Rozhodně není dobré mít trezor na zbraně, kde nevidím kde co je a budu poslepu šátrat a v případě nouze zmatkovat! A jak správně píše hackerjack je naopak kravina udávat jakékoli taktické údaje o sobě nebo o potencálních možnostech uložení zbraní, to je soukromá věc každého a mělo by to být TOP SECRET!!!

Uživatelský avatar
Marcurba
Příspěvky: 406

Příspěvek#1349 » čtv 15. zář 2016, 09:40

Werewolf já ti klidně odpovím...trezor nemám, ale řeším podobnou věc...koupi dlouhé rozhodně nevylučuju a proto pořídím něco většího, uchycení bude určitě ke stěně, do podlahy vrtat nebudu, bude v menší místnosti, bydlím v bytě, stěny tak široké nemám, abych schovával někde za zrcadlem a taktické zrcadlo se mi moc kupovat nechce... :)



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#1350 » čtv 15. zář 2016, 09:44

Werewolf:
Tak hlavní je kompatabilní manželka/partnerka, spolubydlící. Pak je řešitelné vše.
Minisejfík jako ZSL17 se v pohodě vejde do knihovny s neprůhlednými dveřmi, připevněn ke skříni i dozadu ke zdi.
Minimalistíický sejf pro 3 dlouhé se vejde do kouta za záclony/vedle skříně (kotvený do podlahy a do zdi).
Rozumný trezor (160cm výška, 65 cm šířka, 40 hloubka) se vejde do vestavěné skříně (opět jedině kotvený). Vše jsou to dostatečně skrytá uložení...
Pokud bydlíš v baráku, pak se dá využít nějaká nika a zabudovat sejf do zdi (třeba vedle komína udělat předzdívku).

Všechny terzory i sejfy jsou nanic, pokud tam může být zloděj dlouho, tj. samozřejmostí je alarm s přípojením na PCO... aneb ochranka do 15 minut na místě. To by měl vydržet i ten dobře přidělaný základní sejf s 15RU.
Mít vlastní zonu na trezor je také dobré, tj. bez odstřežení trezoru to udělá poplach i když tam poleze někdo z lidí v domě/bytě.

Nevycházím jen ze svých zkušeností/instalací, 15 let dělám alarmy..

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů