CZ 75 B New Edition



ravo001
Příspěvky: 162

Příspěvek#16 » úte 14. úno 2017, 19:46

Mám osobní zkušenost s oběma (vlastním klasickou černou 75B) a mám přímé porovnání (kolega má NewEdit a možná se nechá přemluvit k prodeji ;-) ).

Funkčně je to naprosto stejný jako klasická CZ75B, takže použití tam kde by se použila normální černá 75B, to si musí každý zvážit sám.

Oproti klasice je NÁDHERÁ (kombinace matně pískovaných a broušených ploch vypadá mnohem líp než klasický lesklý nerez a o galaxii dál než černěná 75B), má tritiový mířidla a niklovaný zásobníky mnohem líp kloužou v šachtě.

Pro mě to je "zatím" ideální zbraň na nošení, nemám problém se svou korpulentní postavou nosit celokovový fullsize. Má tritia které jsou sice mohutnější (nevhodné na sportovní střelbu) ale za zhoršených světelných podmínek pecka (odstřílel jsem s ní i s klasikou noční LOS a mnohem lepší). Případné škrábance nebudou tolik vidět jako na leštěném nerezu a nebude rezivět při celodenním nošení v létě ve vnitřním propoceným pouzdře - což bohužel moje černěná 75B dělá, na škrábancích mám večer lišku kterou musím otřít :-(

Takže pokud je někdo pevně přesvědčený že chce CZ75B a bude mu vyhovovat, tak toto je varianta která je navíc krásná a o kapku funkčnější. Pokud si ale není jistý, tak je to možná zbytečný rozmar.
Já sám v sobě řeším dilema, jestli vzít NewEdit a mít ji na všechno (jak nosit 24/7, tak i střílet LOSy) nebo se vydat cestou sportovního speciálu (Shadow2) a nějákýho prcka na nošení (Glock26/42)



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#17 » úte 14. úno 2017, 21:21

ravo001 píše:Já sám v sobě řeším dilema, jestli vzít NewEdit a mít ji na všechno (jak nosit 24/7, tak i střílet LOSy) nebo se vydat cestou sportovního speciálu (Shadow2) a nějákýho prcka na nošení (Glock26/42)

Já osobně to oddělím. Ale jsem sušinka, takže pro mně G19 na všechno možný...ale na nošení něco maličkýho...buď Walther PPK...a nebo když mně to nepustí, tak Glock 30S :mrgreen:

Jinak kdybych si měl koupit nějakou CZ 75, tak bych vybíral podle vzhledu a klasického provedení, takže by to byla jasně New Edition...základní verze je unylá...a na nějaký ty jejich novinky jako pomerančovej Shadow a další vyfikundace, to mně neužije...a kor při té jejich váze



ravo001
Příspěvky: 162

Příspěvek#18 » stř 15. úno 2017, 09:08

Jediný co by mě asi na nové NewEdit štvalo je cena (22tis)... je docela hodně vzdálena klasické černé (15,8tis) a je jen o litr levnější než základní Shadow1 (23tis).
Já vím že se se nedá srovávat s klasickým Shadowem, zaměření těch pistolí je jiné. Nicméně tritia navíc mi pořád nevyvažují ten velký nárůst ceny - každý si musí zvážit jeslti mu to za to stojí, přecejenom je to pořád "jen" klasická CZ75B



Donic
Příspěvky: 23

Příspěvek#19 » stř 15. úno 2017, 15:01

kurvajz píše:Samozřejmě pokud je pro Tebe její pořizovací cena nevýznamnou položkou, zapomeň všechno, co jsem napsal ;-)


No právě že zase až tak ne...ale asi dokázal bych to dát časem dohromady. Každopádně napsal jsi to velmi hezky a po jistých = zřejmě i vlastních zkušenostech. Beru to. Ovšem nejhorší na tom je, že se mi designově hrozně líbí, ze všech asi nejvíce :thumbup:

P.S. Ta New Edition se bude zřejmě těžko shánět z "druhé ruky", že?



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#20 » stř 15. úno 2017, 15:30

Mě od ní někdo odrazoval, že ten matný povrch se lehce poškrábe. Taky se mi moc líbí, ale praktičnost nakonec zvítězila nad krásou (G17:)

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#21 » stř 15. úno 2017, 15:45

Dneska jsem jí okukoval na Leiku v Plzni. Mám klasiku 75ku a tahle new edition se mi strašně líbí. Ale jak psal kolega v předchozím příspěvku pokud budu kupovat něco nového tak G43. Prostě něco malého na nošení.. Ale ten design 75new edition je fakt moc hezkej!

Uživatelský avatar
Roadrunner
Příspěvky: 33

Příspěvek#22 » stř 15. úno 2017, 19:01

Já ji prodal, ale čistě jen z finančních důvodů. Dodnes toho lituji. Už jen proto, že zpracování bylo na míle vzdáleno klasické produkci. Ale až přijde na řadu nový full size, tak vím, že jde jako nová zpět domů



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#23 » stř 15. úno 2017, 20:32

Donic píše:
kurvajz píše:Samozřejmě pokud je pro Tebe její pořizovací cena nevýznamnou položkou, zapomeň všechno, co jsem napsal ;-)


No právě že zase až tak ne...ale asi dokázal bych to dát časem dohromady. Každopádně napsal jsi to velmi hezky a po jistých = zřejmě i vlastních zkušenostech. Beru to. Ovšem nejhorší na tom je, že se mi designově hrozně líbí, ze všech asi nejvíce :thumbup:

P.S. Ta New Edition se bude zřejmě těžko shánět z "druhé ruky", že?

Za poslední cca 4 roky jsem ji viděl prodávat jetou jenom jednou...oproti stovkám klasických CZ 75. Podle mně totiž ten, kdo si ji koupí, tak si ji koupí právě kvůli tomu, že se mu moc líbí a pak ji nepustí tak snadno, jako běžnou CZ 75.

Souhlasím s Tebou, podle mně to je taky designově a provedením nejhezčí pistole z uherskobrodský produkce 8-)



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#24 » stř 15. úno 2017, 20:39

pelanj píše:Mě od ní někdo odrazoval, že ten matný povrch se lehce poškrábe. Taky se mi moc líbí, ale praktičnost nakonec zvítězila nad krásou (G17:)

Tak to není. Alespoň tedy podle mojí zkušenosti je to tak, že lehce se poškrábe leštěný chromovaný povrch, tzn. úplně nejvíce to provedení CZ 75 STAINLESS. Na tom je vidět každá vlásečnice, odřeninka, prostě všechno...a postupem času se z toho stává takovej ocucanej bonbón...o tom, že je ten povrch ulepenej od otisku prstů ani nemluvě.

Oproti tomu NEW EDITION je pískovaná a broušená a tenhle povrch právě není náchylnej na vlásečnice a lehké škrábance. Samozřejmě, že když jí štrejchneš zásobníkem nebo nábojnicí, tak to vidět bude...nebo když s ní někde třískneš...ale při běžném zacházení je naopak "trvalnivější" než modely s leštěným povrchem.

No a mít ji proti sobě s G17, to mi přijde jako nebe a dudy teda :mrgreen:



vlno
Příspěvky: 114

Příspěvek#25 » stř 15. úno 2017, 22:11

máj ji a potvrzuju, že ji mám hlavně protože se mi moooc líbí.
cca. 2 roky jsem s ní normálně střílel na střelnici (pár tis. ran), občas nějaká soutěž,mířenka i akční, občas i nosil, povrchovka stále jak nová.
Po tisici ranách jsem nechal poladit spoušť (1,5kg v SA), ta tovární byla fakt drhnoucí a teď je to paráda, srovnatelná s Shadow1 který jsem taky zakoupil, takže teď hlavně leží v trazoru a občas na střelnici. Nastřílím s ní podobně jako se Shadowem. Když se objevil SH2, tak jsem uvažoval, že ji prodám, naštěstí jsem nepotkal vážného zájemce a už mě to přešlo, neprodám ji a do SH2 zatím nejdu. Prostě když je jednou doma, tak tam asi i zůstane, fakt je, že když ji vezmu na střelnici, tak se každý rád koukne, ošahá, případně i bouchne, moc jich na střelnici člověk nevidí., tak asi tak... ;)



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#26 » stř 15. úno 2017, 22:15

Tak sem šoupni nějaký foto, ať kolega vidí, jak vypadá po nějaký době používání :-)



vlno
Příspěvky: 114

Příspěvek#27 » stř 15. úno 2017, 22:20

nafotím a dodám... :)



vlno
Příspěvky: 114

Příspěvek#28 » sob 18. úno 2017, 17:04

pár fotek ze dneška, snad to tam nahraju... :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#29 » sob 18. úno 2017, 21:42

To je fakt velká krása! A ten stav povrchovky jasně demonstruje, jak je tohle provedený odolný...máš ji dva roky...několik tisíc ran a vypadá furt jak nová...u černěné by byly vidět odřeniny minimálně kolem pojistky, vypouštění závěru a místa na spodku závěru, kde klouže do rámu (jak jsou tam čísla zbraně).

Pažbičky jsou dřevěné, nebo je to plast? Měl jsem zato, že se prodává s gumovýma...?



vlno
Příspěvky: 114

Příspěvek#30 » sob 18. úno 2017, 21:51

Pažbičky originál, takto jsem to koupil a jsou dřevěné.
"Nevýhoda" toho nerezu proti černé je, že je to potřeba poctivě čistit, je na tom hrozně vidět špína, hlavně vevnitř po střelbě :D ;)
... ale proto ty hračky taky máme, abychom se s nima mohli mazlit... :lol:

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: TomasL a 8 hostů