zbrojní průkaz sk E+D příprava na zkoušky

tojvonen

Příspěvek#1 » čtv 3. bře 2011, 14:05

Dobrý den, připravuji se na zkoušku odbor. způsobilosti, zbrojní průkaz sk E+D
Teoretickou přípravu mám asi zvládnutou, přečetl a naučil jsem se všechny vyhlášky vše o zbraních a právních ustanovení.
Bohužel nikdo ze známých nemá zbraň, proto jsem se chtěl zeptat, zda tu není někdo z okolí Brandýsa nad Labem se zbraní CZ 75, nebo podobným modelem, který by mi názorně předvedl rozborku a sborku a bezpečnou manipulaci se zbraní tak jak ji vyžaduje zkušební komisař ?
Děkuji za Vaše odpovědi
Tomáš Vondráček
Brandýs nad Labem
Mob. 733 652 417

Proden

Příspěvek#2 » čtv 3. bře 2011, 14:11

Do práglu je to z brandejsa coby kamenem dohodil, zkuste oslovit zdejší dobrovolníky:
http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz ... ke-zauceni

Patrik
moderátor

Příspěvek#3 » čtv 3. bře 2011, 15:16

Manipulace se zbraní je dobře popsána zde :http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/manipulace-se-zbranemi

Nicméně, možnost si to osahat je nad veškerou teorii a člověk nebude až tak nervózní.

Filda

Příspěvek#4 » pát 4. bře 2011, 22:56

Tojvonen:
Zdravím...já jsem z Mělníka a celkem bych se rád s vámi "svezl".Taky bych měl zájem o praktický ukázky a uvítal bych i nějaký střelby na střelnici.Mohli bychom se podělit o náklady s tím spojené.
Poptám se lidí se ZP v mém okolí.

jhora

Příspěvek#5 » sob 5. bře 2011, 00:28

Pokud by to bylo v Praze, tak bych se taky nebránil. Především potřebuju vědět jak se rozebírá kulovnice (malorážka) a brokovnice a samozřejmě si bouchnout. Mám v plánu A+B+E...

tojvonen

Příspěvek#6 » sob 5. bře 2011, 10:02

OK :) , zatím jsem nikoho nesehnal, zkusím poslat mejla střelcům tady z fóra, a oslovit bratrova známého, tak sem pak napíšu jak sem dopadl.
To Filda a Jhora : jestli někoho seženu tak Vám pošlu SZ

sairon

Příspěvek#7 » čtv 10. bře 2011, 01:00

Já byl domluvený s Pavlem Táborským (Táboráček), který se tu na webu nabízí, zašli jsme do Avimu, něco mi pověděl, vyzkoušel jsem si rozborku/sborku, zastřílel jsem si z CZ75 a z opakovací brokovnice (jako člověk brokovnicí nedotčený, abych věděl, co od zbraní tohoto kalibru čekat). Celkově mi jeho přístup vyhovoval, ještě jsem se s ním nezávazně domlouval na tom, že zajdeme na Magnum (kde budu mít na začátku dubna zkoušku) zastřílet z malorážky a tak nějak to před zkouškou vše zopáknout, tak pokud by se někdo chtěl přidat, ať mi napíše zprávu a nějak to zkusíme dohodnout společně.

jomekabi

Příspěvek#8 » čtv 10. bře 2011, 01:35

tojvonen
Sice tohle neni primo k veci, ale i tak: Kdyz uz si delas E a D, pozadej si taky o A a B. Poctem bodu jsou mene narocne, takze kdyz udelas E a D, automaticky je udelas taky, a nikdy nevis, kdy se Ti budou hodit. Kdyz si o ne budes chtit rozsirit zbrojak pozdeji, znamena to novou zkousku.

jhora

Příspěvek#9 » čtv 10. bře 2011, 17:00

Stojí skupina D udělaná jen tak projistotu za ty častější zdravotní prohlídky? Aby se to nakonec zbytečně neprodražilo...

sairon

Příspěvek#10 » čtv 10. bře 2011, 17:18

Já měl taky v plánu ABDE, ale bylo mi doporučeno (a i sám jsem nakonec usoudil, že je to rozumnější), že se mám na D vyprdnout. Pokud bych šel pracovat někam, kde k práci potřebuji zbraň, dodělám si příšlušnou skupinu později - v případě neúspěchu u zkoušky původní ZP zůstává. Nehledě na to, že striktní komisař může o uchazeče o D očekávat vyšší nároky, i když to je trochu subjektivní a může to samé očekávat i u uchazeče o E, že... Ale za cenu častějších prohlídek u lékaře to je "pro strýčka příhodu" asi zbytečné...

Zpět na