Neadekvátní přístup ze strany PČR se zbraní v ruce?

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy


kubass_hk9
Příspěvky: 458

Příspěvek#1 » čtv 5. říj 2017, 16:04

Titulek je naprosto zavádějící, jak je u podobných zpráv zvykem, ale to nechme tentokrát stranou... Událost už mi přijde dost za hranou a zajímalo by mě, co objektivně dané situaci předcházelo včetně výpovědi dotyčných policistů...

http://www.denik.cz/regiony/jedine-bliknuti-vozu-a-tajni-policiste-skoro-strileli-20171005.html

Uživatelský avatar
Branibor
Příspěvky: 128

Příspěvek#2 » čtv 5. říj 2017, 16:19

A to je ten problém s neoznačenými vozy a laxními postihy za neoprávněnou instalaci majáků, kde si kdejakej blbeček může dát majáky a pak jak víš, že je to Policie? Kdyby byl někdo paranoidní hovado se zbraní, tak moh po těch dvou volech z mercedesu začít ještě střílet.



Had666
Příspěvky: 95

Příspěvek#3 » čtv 5. říj 2017, 16:57




Slezman
Příspěvky: 352

Příspěvek#4 » čtv 5. říj 2017, 17:02

Já vám nevím, já bych počkal na komentář pana Švamberka, ten ví, co je pro nás dobré.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#5 » čtv 5. říj 2017, 17:06

Pokud se PČR neoprostí od agresivních hovad, tak se nemůže divit, že nemá respekt veřejnosti.

Ku*va, ty ku*da nevíš, na koho blikáš (jestli jsem dobře slyšel) opravdu není oslovení dle předpisů. Dle toho videa si dovoluji říct, že minimálně jeden z těch policistů je sám ku*va a ku*da a měl by v této chvíli být již bývalým policistou. Ten druhý mu alespoň vyká, ale taky to nebylo úplně košer.

A doufám, že policisté, kteří sem chodí, chování svých kolegů nahlas odsoudí.



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#6 » čtv 5. říj 2017, 17:30

Pro bohy stare i nové, to bych si raději ukousnul jazyk....:-)



zedik
Příspěvky: 121

Příspěvek#7 » čtv 5. říj 2017, 17:55

no mě hlavně trochu zaráží,že z civilního auta vystoupí dva chlapi v civilu s pistolí v ruce bez jakékoliv identifikace a řidiče osloví kurva ty kundo..už ten okamžik kdy frajer vystupuje s pistolí v ruce,je podle mě hodně hodně za hranou.osobně stát se to mě spíš čekám nějaký rusáky s načerno nainstalovaným majákem(protože ten má dneska v autě kdekdo) a nemyslím si,že kdyby někdo vytáhl na obranu musí bejt nutně paranoidní - v tomto případě by mě zajímalo na základě čeho bylo nutný na řidiče nastoupit s pistolí v ruce



Had666
Příspěvky: 95

Příspěvek#8 » čtv 5. říj 2017, 18:21

Řekl bych že na základě přílišného sledování amerických filmů. Je to jak vystřižené z americké honičky chorobného ujizdece. Vůbec ale vůbec bych nechtěl být na sedadle vozidla s kamerou.



Ringit
Příspěvky: 39

Příspěvek#9 » čtv 5. říj 2017, 18:25

Souhlasím, k pistoli není vůbec důvod. A opravdu to evokuje spíš nějakého "mafiána". Navíc na nějakém serveru jsem četl, že na lince 112 mu řekli, ať nezastavuje, že RZ není v evidenci aut PČR. Jak řekl právník autora videa, že kdyby byl jeho klient držitel ZP a použil zbraň, tak adekvátně, s tím souhlasím. A nemyslím si, že jsem paranoidní. Ten člověk jediné co věděl bylo, že auto není PČR a že na něj běží chlap se zbraní v ruce.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#10 » čtv 5. říj 2017, 18:28

Jsem zvědavý jak to generální inspekce a případně soud posoudí. Třeba to dopadne jako precedens že z auta se může vylezat s bouchačkou v ruce pokud současně opakuješ slova "kurva kundo" :-D :-D

Bylo by dobré ten případ sledovat.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4571

Příspěvek#11 » čtv 5. říj 2017, 18:30

zedik : Tak třeba na základě toho, že auto může být použito jako zbraň a řidič se ho může pokusit přejet. Na nikoho nemířil, zbraň měl pouze u sebe. Pak byla ovšem taktika příchodu k vozidlu dost podivná. Jestli se identifikovali slovně za jízdy jako policie není slyšet, pouze je slyšet hovor z auta s kamerou. Ale vzhledem k halekání "Tak mi ukaž průkaz" je to pravděpodobné. Jestliže řidič argumentuje tím, že nevěděl, že se jedná o policii. oni už nevěděli vůbec s kým mají tu čest. Předpokládám, že incident vznikl na základě toho riskantního předjetí přes čáru v omezeném sektoru. Nic z toho ovšem neomlouvá další vystoupení policistů a jejich nevhodné chování. Dokonce ani to, s jakým materiálem kolikrát přichází do styku.



zedik
Příspěvky: 121

Příspěvek#12 » čtv 5. říj 2017, 19:15

marinakus: stejně tak na základě toho,že ho zablokuje civilní auto s lidma v civilu o kterém mu operátor na tel. řekl,že nepatří policii a z kterého vystupuje osoba držící pistoli a vytahujícího ho z vozu bejt pán nosič třeba taky tasit..navíc když po nich chtěl opakovaně služební průkaz pro kterej šli až když jim řekl o kameře



zoro
Příspěvky: 18

Příspěvek#13 » čtv 5. říj 2017, 19:24

paranoidní byli ti dva debilové s odznakem policie kteří si myslí že jsou pupkem světa , ještě ,že jich doufám není víc



janpolasek
Příspěvky: 120

Příspěvek#14 » čtv 5. říj 2017, 19:27

Vubec bych se nedivil, kdyby ridic toho policajta prejel...

Uživatelský avatar
gogan
Příspěvky: 978

Příspěvek#15 » čtv 5. říj 2017, 19:29

Fakt mě překvapuje kvalifikace "zbraň měl pouze u sebe". Ne zbraň měl v ruce a střelba z ní by byla otázkou sekundy. Neukázali průkaz (chtěl to po nich už při komunikaci přes okno za jízdy), neměli uniformu, z čeho má člověk poznat že se jedná o policii? (údajně si je i negativně lustroval přes telefon)
Podle toho, že sprosté nadávání bylo v češtině? To má být reakce profesionálů s psychotesty na (možná) dopravní přestupek? Mohl je považovat za bandity, přinekmenším stejně oprávněně, jak ten jogurt co zastřelil policajta ze zásahovky přes dveře. Vytáhnout zbraň není sranda a platí to i pro policisty.
Ti kořeni z Mercedesu mu evidentně jen chtěli ukázat jak mají velké ptáky, dali mu "pár výchovných" a ani protokol o zásahu, přes žádost řidiče nesepsali.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů