CZ 75 Compact

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#46 » stř 15. srp 2018, 13:27

Bofors píše:Nevhodná . . . . Na opravdu dobré výsledky na střelnici to není a na nošení taky ne.

Pro toho, kdo neumí střílet, nebo komu nepadne zbraň do ruky (a tudíž se mu s ní špatně střílí) nepomůže sebelepší zbraň. A jsou i tací, kteří nosí i tzv. "fullsize", takže se jedná pouze o jeden subjtivní názor.
Bofors2 píše:Kompakt v oceli prostě nedává smysl . . . . Ocelový kompakt není opravdu dobrý na nic.

Bohužel toto napíše jen ten, kdo nemá s kompaktními pistolemi "v oceli" žádnou, nebo minimální zkušenost. Osobně mám kompaktní pistoli ("v oceli") a už několikrát v minulosti dokázala, že je schopna přestřílet i tzv. "fullsize".
Bofors píše:. . . . Kdo nosí tak stejně skončí u něčeho typu glock 43 a kdo chce nastřílet tak něco typu shadow 2. . . .

Nevidím důvod, proč by kdo nosí, měl nakonec skončit u něčeho z "PET lahví" (nadsázka :D ). Zrovna toto je už subkompakt. Sice velmi vhodný na nošení, ale střelba z něj je . . . (každý si doplní dle svého dojmu a zkušeností).

CZ 75 kompakt je pistole jako každá jiná. Tzn., že má své specifické "mouchy" jako jiné typy a každému sedne jinak. Já osobně si ji vybral na osobní ochranu, ale nakonec to vyhrála jiná, také celoocelová kompaktní zbraň. CZ 75 kompakt je sice univerzální zbraň (nošení i závody), ale bohužel s určitými kompromisy. Na nošení jsou samozřejmě i daleko lehčí pistolky a na sportovní mířenou střelbu jsou také jiné speciály, ale člověk musí vědět co od zbraně očekává. Nebo zkoušet co mu sedne.
Režimu SA/DA bych se v (nejen) tomto kompaktu rozhodně nebál. Takové "kolo" je také archaismus, ale stále se používá a režim SA/DA má takovou spoustu příznivců, že se to výrobcům stále vyplatí vyrábět i v dnešní době.
Branibor píše:Pro ty holky je to vazne trochu boj, obtahnout zaver u cz 75. Ten zaver je totiz dost nizkej a spatne se drzi. Jinak ta pistole ma vic chybek. Treba v zimnich rukavicich . . . . .

No závěr je tužší, s tím souhlasím. Ne každý má na to se s ním "prát", zvláště holky. Ale rozhodně bych za chybu u CZ 75 kompakt nepovažoval střelbu v rukavicích, protože toto se ti může stát s jakoukoliv jinou pistolí (ideální pro střelbu i v zimních rukavicích je Čs. signální pistole vz. 44 - vlastním ji, proto ji zmiňuji :lol: ). Není to toliko o pistoli, ale o rukavicích :)

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2966

Příspěvek#47 » stř 15. srp 2018, 22:02

Bofors píše:
. . . . Kdo nosí tak stejně skončí u něčeho typu glock 43 a kdo chce nastřílet tak něco typu shadow 2. . . .

Vždyt to je pravda!! Mám konkurenci G43 (XD-S a uvědomuju si, že kdybych uměl, nastřílel bych velmi dobře. A kdybych měl CZ75 TS (pro neznalé velká pistile s krátkou a velmi lehkou spuští), nastřílel bych výborně, nebo super výborně. XD-S mám, druhou jsem zkusil, soustřel 5x lepší). Já jsem s tou bipolaritou srozuměn a jsem spokojen. Tak to prostě je na této planetě. žádná věda.



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#48 » čtv 16. srp 2018, 12:54

Já nesouhlasím.
Prostě a jednoduše čím těžší zbraň (v rámci stejné kostrukce) tím prostě se to bude chovat líp při střelbě. Nevidím to u kompactu jako blbost. Jasně pokud chci střílet super přesně a "hitler style" jednou rukou tak si koupím něco k tomu určené.

Ale protože považuju pistoli za obranný nástroj stačí mi, když to prostě narvu "nějak na střed" do 15 metrů max. Neříkám že to nemůže být zábava, kumšt a tak střílet jinak, ale pro mě je důležitější umět spíš tasit rychle a přimeřeně přesně trefit cíl případně víc cílů. Co nejrychleji. Jestli má chlap v hrudíku 3 střely centimetr od sebe nebo 5 je docela jedno.

Zbraň velikosti G19 tohle prostě zvládne všechno s přehledem a bez utrpení ze subcompactu (věřím že aktivnějším treninkem a rukama jak svěrák se to zlepší) Ale proč se zbytečně trápit? Pokud v pohodě unosím compactový plasťák, na co pořizovat subcompact. Kdyby existovalo něco co je stejně velké ale v celooceli bral bych to hned. Ovšem kolik mě to bude stát?



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#49 » čtv 16. srp 2018, 13:32

A já si myslím, že CZ 75 není špatná. Mně sice nevyhovovala, takže mám něco jiného, ale kdyby byla špatná, tak neviditelná ruka trhu by ji dávno zrušila z výroby... Každý má holt chuť na něco jiného, líbí se mu něco jiného. Pokud to ale budu nosit, tak s tím musím střílet. Pokud na střelnici budu s něčím a potom budu nosit něco jiného, podle mého názoru to není dobrá kombinace pro osobní ochranu. Na zbraň musí být člověk zvyklý. Podotýkám, že jde o můj názor, který nikomu nevnucuji.
Jo a CZ75 D se slitinovým rámem není až tak moc těžší než můj plasťák. Mně u CZ75 nevyhovovala spoušť a nechtěl jsem kladivo...



Bofors
Příspěvky: 30

Příspěvek#50 » čtv 16. srp 2018, 14:42

Nevím co je Hitler style ale pro obranou střelbu odpovídající přesnosti perfektně vyhovuje plastový rám. Ocel je pak jen zbytečné těžítko.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#51 » čtv 16. srp 2018, 14:52

Tvrdit to jako všeobecnou pravdu je blbost, protože se to nedá říct jen tak obecně. Toto můžeš tvrdit jen jako svůj subjektivní názor. Ten samozřejmě může zastávat i více lidí. Ale protože každý jsme jiný, spoustu lidem vyhovuje i ocelový kompakt :D



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#52 » čtv 16. srp 2018, 15:48

Bofors: V podstatě taková ta klasika kdy držíš pistoli v jedné natažené ruce a tváříš se u toho jako snob/německý důstojník pohrdající okolním světem :D :D.
Jeden člověk mi dokonce tvrdil že je to přesnější protože máš větší vzdálenost od oka. :D

To určitě vyhovuje, ale podobně jako u malého revolveru. Z čeho radši střílet .357? Z celoocelového nebo ze slitinového s titanovým válcem?
Stejně jako se pořád najdou lidi co na obranu nosí 1911 ať už fullsize nebo commander. A 1911 jsou většinou celoocel ne? A předpokládám, že se z toho bude střílet líp jak z plastu. O kolik líp a jak velký je to kompromis je na vkusu každého. Pro mě je zatím kompromis typu G43 nepřijatelný, kdyby byl G43 celoocelový možná by se zněj střílelo líp.

Uživatelský avatar
Miata
Příspěvky: 201

Příspěvek#53 » pát 17. srp 2018, 08:01

Téma plast/ocel popř. ČZ/Glock je nekonečné...
chtěl jako primární pistoli kompakt ČZ 75 P-01. Tak jsem si ji koupil...a jako záložní zbraň mám plastový subkompakt ;)
Trénuji s oběma (v poměru 70/30) abych byl schopen je obě použit.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » pát 17. srp 2018, 10:03

Ukončete dohady proč je co pro koho a za jakých podmínek lepší a vraťte se k tématu, výběr krátké se řeší jinde.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#55 » ned 19. srp 2018, 10:08

Indian píše:A já si myslím, že CZ 75 není špatná. Mně sice nevyhovovala, takže mám něco jiného, ale kdyby byla špatná, tak neviditelná ruka trhu by ji dávno zrušila z výroby...


To je přesně to, co se ale už stalo. Dřív se vyráběl kompakt v oceli, v hliníku a ve sportovním provedení Shadow line. No a co z toho vydrželo na trhu do dneška?
Jak už bylo psáno rozumnými lidmi, tak ocelový kompakt nemá smysl, proto ho neviditelná ruka trhu odstranila. Sportovní kompakt taky neměl smysl, páč je taky pryč. Jediné, co zbylo je hliníkový kompakt, kterému ani zbrojovka nevěří, proto nasadila cenu 18,5tis. Kdo tu zbraň někdy měl v ruce a vedle toho položil cokoliv ze stejné kategorie(zbraň na nošení), tak je mu jasné, že ta cenovka je neobhajitelná. Pak si stačí vystřelit a rázem je celá ta zbraň neobhajitelná za jakoukoliv cenu. Ať už se tu bavíme o chování při střelbě, natahování závěru až přes šířku zbraně.
To mluvím jako bývalý majitel kompaktu v hliníku. Není důvod si lhát do kapsy. Účelem odborného fóra by mělo být rozšiřování osvěty a ne bludů, co tu napsal např. Georg. Bohužel někdo nedokáže pobrat to, že když někoho přestřílím, tak přestřílím člověka a ne zbraň, se kterou střílí. Nebavím se tu o subjektivním "mě vyhovuje", ale o objektivních faktech.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#56 » ned 19. srp 2018, 13:26

Škoda že bývalý majitel kompaktu v hliníku plete hrušky s bramborama.
Při znalosti historie výroby (není třeba znát ji úplně do podrobna) je též potřeba si uvědomit kdy byla pistole CZ 75 kompakt vyráběna. Ocelový, ne hliník.



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#57 » ned 19. srp 2018, 13:44

Rozumni lide (ti co zdielaju moj nazor) :-)
Kedze je celosvetovy trend plastove telo+DAO spust, tak vacsina vyrobcov v DA/SA redukuje pocet modelov. U CZ v podstate Compact,Semicompact nahradza model P-07 v klasike a p-10 v DAO. Ale neznamena to ze su to zle zbrane, akurat trh zavelil. A ze je vyroba plast/dao pistoli lacnejsia a jednoduchsia asi netreba zdoraznovat. Preto tento trend podporuju aj vyrobcovia.

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#58 » ned 19. srp 2018, 14:57

Souhlas. To je přesné vysvětlení toho, proč se už CZ 75 kompakt (a nejen konkrétně tato zbraň) nevyrábí.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#59 » ned 19. srp 2018, 16:51

Ano, ocelovy kompakt byl vyraben v letech, kdy vice nez 10 let ukazovala konkurence, ze plast funguje. Lide si nekupuji zbrane, ktere jsou modni. Kupuji zbrane, ktere funguji lip nez jine. Takze bych tomu, ze kompakt pomalu ale jiste zanika, nedaval podton trendu\mody. No a semikompakt bych sem vubec netahal, timto modelem vedeni czub ukazalo, ze absolutne nerozumi tomu, co delaji. Jesteze maji cz-usa, aby jim nekdo ukazal, jak se veci delaji.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#60 » ned 19. srp 2018, 16:54

Prestante mi pomlouvat compacta. Trend netrend, plastak mi domu nesmi

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů