CZ 75 Tactical Sports



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#136 » čtv 13. pro 2018, 07:06

Orange ma taky plastovou spoust, je stejne siroky jako normalni ts,jen mas vyssi uchop. Zachyt zaveru je delany na ovladani slabou rukou, takze jeho dosah neres. Kdyby mel byt ovladany silnou rukou, bude tam ten z SH2\hlinikoveho kompaktu. Miridla jsou tqm tqkove, protoze to preferuje 89,6% zavodnich strelcu-nerozptylovat se hledim pri strelbe.
Akdyz to tak ctu, tak takoveho zakaznika jako ty, by si pral kazdy. Konec ironie.



Rum-cajs
Příspěvky: 46

Příspěvek#137 » čtv 13. pro 2018, 08:35

Antonspelec> jsem te tam vcera videl, jen jsem jsem se mihnul pro nejaky pouzdro, ale vsiml jsem si hlavne toho cerno-cervenyho TS ma pultu, vizualne moc pekna hracka. Ale k TS, mam std s drevenyma strenkama od leta, takze zkusenosti nic moc, nicmene hledi - poprve mi prislo, ze vyrez je jak macocha, ale cim dal lepsi. Me to prijde dobry pro rychly zapichnuti. A vypada to furt “stejne” za ruznyho svetla. Uchop nema cenu komentovat, me to co mam vyhovuje, a stejne se mi nejlip drzi G17 ze vseho co jsem mel v ruce, proste subjektivni. Spoust mi prijde ok i plastova. Odpor je tak maly, ze nema sanci se deformovat, spis jde o pocit.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#138 » čtv 13. pro 2018, 15:17

to Honzajan: Ale TS Orange tam fyzicky nemaji. Ten jejich konfigurator ma upraveny ram do podoby, ze se blizi TS Orange, ale stejne to neni. No vidis, zachyt zaveru tak mozna delany je, ale ja mam tak dlouhy palec silne ruky, ze na nej casto dosahnu i jim.
V poradku, jen klidne ironizuj, mne to neva - Glocka jsem kupoval z police, V-ARku taky...nebyl duvod se bat a resit nejaky potencialni problemy...tady to je bohuzel jinak

to Rum-cajs: Tak tos byl Ty, kdo mi posunoval penezenku po stole :lol: ? Jako jo, je to hezkej kus zeleza. Nicmene ja jsem zatizenej na modrou barvu a tak jsem se samozrejme ptal, zda by bylo mozno vymenit strenky a trychtir za modre-nebylo, proste to prodavaji tak, jak to je.
Co znamena std?
To hledi a muska - vzhledem k moji dioptricky vade mi to, co tam je, proste nevyhovuje. A kdyz strili do tmaveho pozadi-typicky cerna v terci, tak to je uplne v haji. Proto potrebuju neco jako je fotka uplne vpravo na tomhle odkazu:

http://mpicz.com/sortiment/ruger/pistole/sr1911-detail

S tou spousti mas pravdu.



Rum-cajs
Příspěvky: 46

Příspěvek#139 » čtv 13. pro 2018, 16:17

To bych si nedovolil, sahat na cizi srajtofli, zvlast v obchode se zbranema :-) to byl jinej lapka.
Std jako standardni, ne Orange, vlastne nemam zadny upravy.
Dioptrickou vadu je mi tezko soudit, ja jen vidim blbe na blizko, primerene veku, a kupodivu, kdyz si vezmu jen ochrany brejle, bez optiky, tak mi to siroky vybrani v hledi docela vyhovuje. Nejak tam ta moucha vzdycky vyplave.
Na Glockovi mam standardni hledi a svetlovodnou mouchu, na tmavou strelnici ok, venku nekdy moucha zari jak zarovka, nekdy vypada jako by tam vlakno nebylo. Tohle bohuzel asi vyzaduje cestu pokusu a omylu



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#140 » čtv 13. pro 2018, 22:46

Aha, OK. Takze strilis tak, jak prisla z krabice?

No ja sem kratkozrakej a jeste mam zvlastni formu astigmatismu, takze nejen, ze blbe vidim na dalku, ale jeste taky rozmazane, a to zejmena v pripade malych svetelnych zdroju. Cili pro mne jsou idealni miridla bud to, co je defaulne na Glocku nebo ty vyse uvedene Novak.



pskorec
Příspěvky: 86

Příspěvek#141 » ned 16. pro 2018, 19:32

Mám ČZ75 TS od srpna, zatím nastříleno tak 1000-1500ks zatím bez závady. V balení jsem měl dva náhradní záchyty závěru a jeden vytahovač.
Moje jediná úprava je vyměněné hledí za stavitelné LPA z eshopu CZUB.
Zkoušel jsem různé střelivo, Nontoxy, přebíjený, 115grs, 124grs různý značky. Všechno létalo přesně.
Chtěl jsem vyměnit spoušť a střenky, ale nakonec jsem se naučil střílet se zbraní tak jak je a vyhovuje mi to. Jen si jí vždycky musím dobře srovnat v ruce.
Odpor na spoušti mám snad 0.5kg. Podle správce střelnice který mi to měřil bych s tímhle nemohl na soutěž.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#142 » ned 16. pro 2018, 20:43

Diky za sdileni zkusenosti. Tech 0,5 kg na spousti mas z krabice, nebo si to jeste ladil?



pskorec
Příspěvky: 86

Příspěvek#143 » ned 16. pro 2018, 21:52

Neladil jsem, tak jsem to koupil. Kupoval jsem novou. Odpor je skoro tak slabý jako odpor vratné pružiny při namáčknutí mrtvého chodu spouště. Vyzkoušej na prodejně, já vybíral mezi Shadow 2 a TS. TS mělo výrazně nižší odpor spouště a to mě při rozhodování nasměrovalo k TS. Navíc byla asi o 5000kč levnější.
Když teď jdu střílet z jiné zbraně, připadá mi při první ráně že mám zataženou pojistku. :D



selag
Příspěvky: 276
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#144 » pon 17. pro 2018, 12:37

Jen pro představu... TS postavené puškařem v březnu 2014. Stejné jako Konfigurator, jen líp zpracované a za míň peněz. Pokud někdo nespěchá, tahle je cesta.......
CZ 75 TS.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#145 » pon 17. pro 2018, 12:44

No není to 100% cesta, je to na "obyčejném" TS rámu a ten má jinou ergonomii i jinak rozloženou váhu než konfigurátor..



selag
Příspěvky: 276
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#146 » pon 17. pro 2018, 12:48

To máš pravdu, ale na druhé straně byla výhoda (klasika u CZ) v tehdejší době výběr z více kusů a pak následné doladění, včetně zvětšení odporu na spoušti. U Konfiguratoru mi hodili jeden na pult a ber, nebo....... ještě máme růžového :-) A to už teda na mě bylo opravdu moc :-)



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#147 » pon 17. pro 2018, 13:18

Je to jak pise McFly, hlavni rozdil je nejspise v tom vybrani ramu pod lucikem a pod kohoutem...a pak je taky zakladni TSko kapku lehci na predek, diky tomu vybrani.

Jinak jsem zkusil poptat nekolik ruzne zminovanych (nejen v tomto vlakne) puskaru prave kvuli vyberu a poladeni zakladniho TS. Spojit se mi nakonec podarilo pouze s jednim z nich a ten mi rekl, ze v soucasne dobe zakladni TSka v Brodu na vyber temer nejsou (krom tech na export, ke kterym se nedostane) a tudiz mi pomoci nemuze. Pry mozna na jare 2019. V podnikovce jich vsak nekolik maji a u ostatnich prodejcu vetsinou tak po jednom kuse...kvalita je samozrejme otazkou.

Pak je tady moznost vyse zminovaneho konfiguratoru v podnikovce - cena 33-34k, uz presne nevim.

No a jeste jsem narazil na web Robina Seba, ktery tam ma dve udajne ladene TS:

https://seboweapons.com/cs/cz-zbrane/84 ... akote.html

https://seboweapons.com/cs/cz-zbrane/83 ... akote.html

Otazka je, zda jsou zbrane skutecne nejak ladene a dopasovavane ci, zda maji pouze doplnky uvedene v popisu pod nimi?

    Stavitelné hledí a světlovodná muška
    hliníkové střenky
    hliníkový navaděč zásobníku
    hliníková jednočinná spoušť
    leštěná hlaveň
    SA sportovní kohout
    jemná bodová spoušť
    cerakote rám
    železné vedení hlavně

Mate nekdo nejake zkusenosti? At uz s temito udajne ladenymi zbrane, tak s Robinem Sebem obecne?

No a pak je tu jeste TS Orange, ktere by se po sleve cenove pomalu blizilo tem TSkum od Robina Seba ci konfiguratoru. Ale to jsem nikdy nedrzel v ruce a v podnikovce neni.

Rozhodne to nechci uspechat, protoze tech moznosti kudy jit je vice...

Zcela jsem zavrhl nabidky na STI (ceny dvoj az troj nasobne). A sice jsem poptal cenik Tanfoglia, ale tou cestou se mi taky jit nechce.



pskorec
Příspěvky: 86

Příspěvek#148 » pon 17. pro 2018, 17:12

Asi máte trošku vyšší nároky na zbraň. Já mám obyčejné TS a na moje střílení úplně postačuje.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#149 » pon 17. pro 2018, 17:47

To o tom přece vůbec není. Mě prostě obyč TS s původníma dřevěnejma střenkama nesedí do ruky a je mi skoro nepříjemné. S hliníkovýma je to najednou o kus lepší a s konfigurátor rámem skoro dokonalý..A věř že i pro IPSC "spodinu" :) jako já co končí v tak polovině tabulky když se daří není důvod se trápit něčím co nesedí dobře.
Jako bych nosil menší boty a tvrdil že na moje chození to stačí. :lol:
Ta změna v konfigurátoru a obyč je prostě výrazná a pro někoho může být rozdílem mezi TS ano či ne.

PS: to není o ceně či nárocích, pokud Tobě sedí základ jako p..el na hrnec tak jsi vlastně ušetřil a můžeš být naprosto spokojenej. :)



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#150 » pon 17. pro 2018, 17:58

Mel jste nekdo moznost porovnat konfigurator a TS Orange? Je ram rozdil jen checkeringu a te operce na palec u Orange, nebo i v necem jinem?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů