registrace zbraně



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#46 » pát 18. led 2019, 12:38

cipis: a ty kvůli nevrácení toho papíru budeš 2 dny stanovat před PČR a držet hladovku? A poté "hora porodí myš" a na tom konkrétním úřadu už to nikdy neudělají... A hnedle to bude v tomto státě líp fungovat.
Uvědomme si, že v oblasti legálního držení zbraní víc policajtů je na naší straně a uvítá ozbrojené spoluobčany schopné sebeobrany (jeden mi řekl, že aspoň by neměli někteří méně přizpůsobiví spoluobčané nápady vyskakovat z tmavých koutů s bitkárským nožíkem na nic netušící řádné občany).
A po mně nechtěli ani vrátit NP ani ukázat smlouvu o nabytí zbraně. Takže tady asi řešíš ne moc obvyklou věc, která se děje spíš lokálně.
Já mám zkušenost, že mi nabídli, jestli si to použité NP chci nechat a nebo rovnou skartovat. A na co bych to skladoval. Stačí mi těch jiných, obyčejných papírů, co musím kvůli úřadům skladovat 10 a více let...

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#47 » pát 18. led 2019, 13:04

to cipis:

Jo, ty si trvej na čem chceš, ale já s lidmi raději vycházím po dobrém a nedělám drama z pitomostí.

Pokud Ti vrátí ten papír a řekne Ti: "Na správní rozhodnutí máme 30 dní ..." tak kdo pak bude vítěz ???



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#48 » pát 18. led 2019, 14:22

Samozřejmě na svém trvám. A díky tomu, že nejsem blbá ovce, co si nechá občas nakecat hovadiny, tak máme na Brně datovky a platbu na účet a většinu věcí na počkání a slušné jednání. Vše už po dobrém, ikdyž to prvně muselo jít přes ministerstvo a taky si párkrát za "doměnu" počkat těch 30 dnů. Ale stálo to za to a teď je to vše, jak má být.
Nejsou to pitomosti, možná občas drobnosti, ale právě těmito drobnostmi to začíná. Teď uhneš před drobností či pitomostí, zítra uhneš takhle a pozítří třeba už ani nebudeš mít kam uhnout. Začíná to naprosto nesmyslným odebráním povolení (historický přežitek z dob před CRZ), škrtáním v žádostech, "zaručenými" informacemi, že to a to nejde a podobně. A končit to bude čím?
Lezením do prdele nic nezlepšíte, jen ten stav utužíte. A holt občas je třeba na oltář pokroku a posunu dobrým směrem vyčkat těch zákonných lhůt. Já toho nelituji, že jsem si to vyžral, protože z toho máme teď užitek všichni. Holt je občas potřeba ty úředníky dokopat k tomu, aby dělali to, co mají a ne po svém.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#49 » sob 19. led 2019, 17:36

A k čemu mám vlastně dokopávat lidi, co mi vycházejí vstříc a třeba zde diskutované registrace zbraní dělají na počkání ??



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#50 » ned 20. led 2019, 00:04

Aby dělali svou práci, jak mají, a nevymýšleli a nepožadovali věci, co nemají a defacto nesmí chtít.
Registrace zbraně na počkání má být samozřejmost, ne nějaké vyjití vstříc.



Caroprd111
Příspěvky: 313

Příspěvek#51 » ned 20. led 2019, 15:17

S 30 dny máte pravdu, ale zároveň tam je spojení bez zbytečného odkladu. Tak mi vysvětlete, jak si oduvodni, že všichni ostatní dostali povolení hned a vy za 30 dní? To bych si moc přál, kdyby mi někdy rovnou do záznamu řekli, že to kvůli tomu bude trvat 30 dní. NP jim tam nemáte zpátky vůbec nosit a je to.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#52 » ned 20. led 2019, 15:42

Hele, zatím jediný doklad, který jsem dostal na počkání a za prakticky symbolický poplatek, je průkaz zbraně.

Zkuste tenhle postup, že to chcete na počkání, třeba u pasu a nebo nové občanky. I když u pasu ho expres dostat můžete, jen za úplně jiný poplatek :-D

Uživatelský avatar
Misak.kadlec
Příspěvky: 156

Příspěvek#53 » ned 20. led 2019, 19:08

Kolombo průkaz zbraně je stejně slizitej doklad jako techničák od auta, přeci není problém v tom vydat ho hned. Pokud vím drahoty s tím dělá akorát Praha, nechápu proč podle mně si tím akorát pridelavaj práci protože takhle jim tam ty lidi musej dvakrát, kdyby jim to dali hned maj od nich pokoj a v čekárně půlku lidí.



pista1
Příspěvky: 109

Příspěvek#54 » ned 20. led 2019, 21:56

To máš jak kde, u nás na všechno: "Za týden" (zbroják za měsíc)
Vedlejši okres: Ráno si podáš žádost o nákupko a když to stihneš tak odpoledne můžeš jít střílet s novým průkazem zbraně.

Nákupko chtějí zpět, ale jen aby na něj dopsali výrobní číslo zakoupené zbraně, dali štempl a vrátili vám ho.



cipis
Příspěvky: 2076

Příspěvek#55 » pon 21. led 2019, 09:44

Ty brďo, to je samé lepší :D Podle čeho proboha zasahují do vydaného správního rozhodnutí?
Tak tuhle lidovou tvořivost jsem ještě neslyšel, paráda, to by za chvíli mohl člověk vydat knížku, co kde zvládnou vymyslet.
Chápu, že jim někteří dáte kopii z barevné kopírky, abyste měli klid (a oni to stejně nepoznají), ale i tak ... Ještěže mám datovku a takové pičov*ny k tomu pdfku nezvládli vymyslet ...



no107064
Příspěvky: 6

Příspěvek#56 » pon 15. črc 2019, 11:36

Zdravím, jen teď si prohlížím průkazy zbraní, tak mám takovej dotaz, při obou registracích zbraní, jsem zaškrtl, že budou i pro osobní obranu. Jak pistole tak samonabíjecí puška, ale v průkazech od zbraní, to nikde není uvedeno, tak se radši chci pro jistotu zeptat, jestli se to do PZ neuvádí a tudíž to je jen u nich v registru?

Jestli nenastala nějaká situace, kdy jsem sice mohl odevzdat papír s povolením ke koupi zbraně, kde jsem to uvedl, ale oni mi to povolení třeba dali, ale třeba to, že zamítli, nebo neuvedli z jiného důvodu a neinformovali mě a já si toho nevšiml.

Uživatelský avatar
vosicz
Příspěvky: 132

Příspěvek#57 » pon 15. črc 2019, 12:11

Minimálně rok se to tam už neuvádí ;)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů