Kevin nebo Ruger LCP II?



michal.mandak
Příspěvky: 5

Příspěvek#1 » stř 20. bře 2019, 21:32

Ahoj,

Prosím o radu. Nemůžu se rozhodnout jestli koupit Kevina nebo Ruger LCP II. Plánováno pro skryté nošení jako sebeobranná zbraň.

Kterou a hlavně proč?

Díky

Mandy



hugofalfar
Příspěvky: 317

Příspěvek#2 » stř 20. bře 2019, 22:09

Z toho lcp II jsem si střelil a je to docela příjemný střílení a na 10 m i celkem přesný. Z kevina jsem nestřílel, ale asi bych se bál, že si při obouručním úchopu ustřelím prst slabé ruky.



Bakly
Příspěvky: 51

Příspěvek#3 » stř 20. bře 2019, 22:53

Já mám zase zkušenost s Kevinem, ale s LCP ne. Na 10m není problém se držet v černém i při rychlé střelbě. Nosím jej na clipdrawu a těžko najdeš pro nošení nenápadnější zbraň.
Při střelbě ale nemůžeš používat fullsize úchop (což třeba na G26 jde). A taky je potřeba dávat pozor na výšku úchopu. Závěr umí při příliš vysokém úchopu hezky kousnout.



michal.mandak
Příspěvky: 5

Příspěvek#4 » stř 20. bře 2019, 23:25

No na netu je ten Ruger LCP II velmi chválen zejména s ohledem na přesnost střelby. Udělali prý u té II dvojky obrovský skok vpřed zejména u plynulosti chodu spouště. Dá se říct, že jsem na něj nenašel nic extra negativního. Ale jedná se zatím o vcelku novou zbraň, zatímco Kevin je již léty prověřený.

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#5 » stř 20. bře 2019, 23:38

Kevin je menší, LCP zase lehčí. Asi záleží jak máš velký ruce. Kevin je i v Makarovu a prošel tím vojenským testem, jak ho mrazej, pečou, tahaj bahnem a tak.



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#6 » čtv 21. bře 2019, 17:44

Z těchto dvou bych šel do LCP II.
Oproti LCP I má skutečně hladší chod spouště. Má střeleckou pohotovost po vystřelení posledního náboje a jinak zachovává všechny plusové vlastnosti LCP I (velikost, hmotnost, vcelku slušná ergonomie). Na LCP je také více příslušenství (hogue grip, laser/světlo).
Proti Kevinovi hovoří ty výfuky, má tudíž nižší energii střely. LCP má uzamykaný závěr do výhozího okénka.

Mám LCP první generace, ale po faceliftu (vyšší mířidla, lepší spoušť) a na skryté nošení to je super, pokud hraje hlavní roli velikost a hmotnost. Znamý má kevina a když jsem z něj střílel, musel jsem kontrolovat, že si neustřelím prst. To u LCP snad fyzicky nejde, takže člověk nemá obavu trénovat rychlé tasení a pudovou střelbu.



ren
Příspěvky: 497

Příspěvek#7 » čtv 21. bře 2019, 18:05

Omlouvám se za OT, téma je Kevin nebo Ruger LCP II, nedávno jsem řešil prcka na skryté nošení a vyhrál to Taurus PT-738. Četl jsem o nich hodně dobrého a hodně zlého, pak jsem našel jednoho jetého za dobrou cenu, požádal jsem o vyzkoušení na střelnici a to mě přesvědčilo. A skutečně dodnes bez jediné zádržky, no teda vystřeleno asi necelých 100 ks, ale za mě dobrý. Ono to moc na pravidelné střílení není, ale překvapivě přesný, cenově výhodný, spoušť dlooooouhá, ale čitelná, lehká a hladká.



xor
Příspěvky: 127

Příspěvek#8 » čtv 21. bře 2019, 22:15

Já mám pořád pochybnosti o spolehlivosti. Od počátku výroby až do dnes jsou na fórech diskuse o nebřebití. Třeba tohle čerstvý video https://www.youtube.com/watch?v=XubAlzzOVEk
a šup, má zádržku v 5:24. Nevidím problém s držením, takže buď je to super extrémně náchylné na držení (to v krizovce je nepoužtelné), nebo nezvládne vystřelit desítky nábojů v řadě kvůli nánosům prachu nebo je extrémně sensitivní na střelivo. Jenomže Kevin má hroznou spoušť a je těžší.



michal.mandak
Příspěvky: 5

Příspěvek#9 » čtv 21. bře 2019, 23:03

No v tom videu řekl, že vystřelil 100 nábojů a měl jen jednu zádržku. A i on mluvil o dobré spolehlivosti...



Slepejš
Příspěvky: 16

Příspěvek#10 » čtv 21. bře 2019, 23:07

Přesně mezi těmito dvěma jsem se rozhodoval, pak jsem si na předváděčce vystřelil z lcp II a vůbec se mi to nelíbilo. Nepřesné a divně to kopalo, pořádně se to nedalo držet, že trénovat bych s tím nechtěl. Leda jako nouzovka, kterou fakt nechci použít. A radost bych z toho "mít ji" neměl. Vedle ležel ruger lc9, držení i přesnost nebe a dudy. U mě to nakonec vyhrál. Do kapsy se vejde. Mezi půlky ho teda neschováš jako lcp II :) ale jinak je to taky prcek. Mojí prioritou byla co nejmenší velikost kvůli skrytému nošení v práci, ale po vyzkoušení jsem šel přecijen do kompromisu. Jestli jsem OT, tak se omlouvám, kevina jsem nepotkal a pak už jsem po něm ani nepátral.



michal.mandak
Příspěvky: 5

Příspěvek#11 » čtv 21. bře 2019, 23:18

No je mi jasný, že to bude kopat. Ale vzhledem k účelu (sebeobrana) mi jde spíš o co největší kompaktnost, protože nepředpokládám, že budu v nouzi potřebovat víc než třeba 3 výstřely. No a na střelnici holt bude platit to okřídlené přísloví o cvičišti a bojišti.

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#12 » pát 22. bře 2019, 07:57

Než LCPII, tak raději glocka 42, 43



michal.mandak
Příspěvky: 5

Příspěvek#13 » pát 22. bře 2019, 08:02

Proč? Je už zase o dost větší a těžší...

Uživatelský avatar
Miata
Příspěvky: 201

Příspěvek#14 » pát 22. bře 2019, 09:00

Řešil jsem před pár lety stejné dilema Kevin/LCP (v tu dobu 1. gen).
Nakonec vyhrálo LCP - líp se drží, je lehký, spolehlivý, díky svému rozšíření se na něj dají sehnat vhodná pouzdra pro různé nošení
Že nemá vojskové zkoušky? ...nepředpokládám, že se s ním budu v mrazu válet ve vrstvě bahna.
A střelecká pohotovost u LCP I ? ...do válečné zóny, kde musím rychle přebíjet si určitě vezmu jinou zbraň :lol: , takže to, že po vystřílení celého zásobníku (v normálních českých podmínkách prakticky nereálné) nezůstane závěr vzadu považuji vlastně za výhodu - protivník neví, že už nemám čím střílet :o

Střílí z něho i má dražší polovička a bez problémů (hlavně trénink - vytasit, poslat 3 rány na 5-10 metrů; ale i mířenku na 20m)
Vystříleno kolem 1500 a nikdy žádná závada.

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#15 » pát 22. bře 2019, 10:13

Miata píše:...nepředpokládám, že se s ním budu v mrazu válet ve vrstvě bahna...
Považoval bych to za zkoušku spolehlivosti. Rozšířenej je docela dost, jenom pod názvem "Micro Desert Eagle". Enerie na ústí je 206 J, S&B Browning, ruský makarovy na tom budou lépe.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů