ARMA ZEKA



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#1 » ned 19. kvě 2019, 18:14


Uživatelský avatar
tomasek
Příspěvky: 424

Příspěvek#2 » pon 20. kvě 2019, 10:23

Ahoj,
jen doplním odkaz na video od výrobce
https://www.youtube.com/watch?v=lZqEx5o7EiM



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#3 » pon 20. kvě 2019, 10:57

mě zajímá jestli s tím někdo už střílel a jestli je ta pistole natolik super, že si za neznámej výrobek dá cenu vyšší než za shadow 2

https://www.kerberostrade.cz/katalog/pi ... 9mm-luger/
https://www.kerberostrade.cz/katalog/pi ... 9mm-luger/



Asghaad
Příspěvky: 366

Příspěvek#4 » pon 20. kvě 2019, 11:36

- prvni edice kopie CZ -75, spolehlivost a tolerance neznama

-zamerene na "sportovni strelbu" pricemz konstrukce neni plne ocelova ale kombinace ocel hlinik ...

- opracovani blokoidni hranate, nepriliz profesionalne pusobici - tzn tohle je styl "garazova dilna"

- typ hlavne "kvalitni" nepusobi zrovna dobre, pokud by byla za studena kovana bylo by urcite uvedeno

- zaver je MASIVNI ... hlavni vyhodou CZ75 a klonu je mala hmotnost zaveru v kombinaci s obracenymy drazkami snizujici osu hlavne a tim zdvih, tenhle pokus ocividne na toto kasle kvuli nutnosti pouzit jednodussi a na opracovani mene narocne zamikani do vyhozniho okenka misto klasickeho 75koveho zamku ...


verdikt : tohle muze za cenu vyssi nez 12k koupit fakt jenom magor ... uz od pohledu tuhle amaterinu Shadow 2ka prekona jak v ergonomii, presnosti, funkcnosti ZIVOTNOSTI ale hlavne v streleckych vlastnostech ...



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#5 » úte 21. kvě 2019, 11:36

Asghaad: podle toho co píšeš jsi ji měl asi v ruce, jaké byly dojmy ze zpracování? Střílel jsi z ní?



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#6 » úte 21. kvě 2019, 12:50

Působí to na mne stejným dojmem.
a) není to primárně zbrojařská firma, což nemusí být na škodu ale...
b) Co přináší zbraň nového? Proč by ji měl člověk zvolit místo zavedených. Čím chtějí konkurovat - podle specs tak maximálně podporou a jakous "modularitou" i když výměnný tray to asi nemá.
c) pojistka proboha proč?

Taky mi nedochází důvod použití slitinového rámu.
Ale přeju jim, každá firma co vyrabí kvéry dobrá.

Asghaad: K tomu masivnímu závěru - tím asi výrobce myslel že je závěr obráběný z jednoho kusu a ne ohlý kus tlustého plechu (jako třeba SIG) Tohle by mělo vyjadřovat slovo masivní, ale spíš je to tu jen marketingová blbost.
Hlaveň - dost pochybuju že ji celou vyrábějí oni, ale kovaná hlaveň se nutně nemusí rovnat "lepší hlaveň" Technika je to dobrá hlavně pro pistole a pro masovou výrobu.
Uzamčení...nevidím moc rozdíl v metodě uzamčení...do okna je pro mne přijatelné a úplně v pohodě...jestli je to pro sport nevýhoda nevím.



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#7 » úte 21. kvě 2019, 17:27

Dost dobře nechápu tak rychlý odsudek. Nikdo ji naživo neviděl, nikdo z ní nestrilel, ale všichni ví že je špatně to opslehla cz 75 co navíc nestrili.
Design je čistě osobní věc, někomu se může líbit, důležitější je pro mě jestli to je přesné, jak schová při výstřelu atd... Jaká bude ergonomie, má mýt výměně hřbety. I
Jen ke kvalitě předchozího hodnocení...
Nevím z čeho vycházíme, ale krom inspirace v základní podobě s třeba cz 75 TS mi přijde konstrukce dost svebytna-jiny typ uzamčení (dnes asi nejpoužívanější, nikdo ho předpokládám nezpochybuje), jina rozborka.
Navíc jestli se dobře dívám tak konstrukce rámu je dost originální ocelové vedení v hliníkovém rámu...
Neříkám že to bude zázrak, ale když se podívám na první hodnocení Lauga a poslední když si z toho mohl konečně někdo vystřelit tak bych u Army byl ve svých hodnoceních střízlivý a dal jí šanci se ukázat.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#8 » úte 21. kvě 2019, 20:40

Asghaad píše:- zaver je MASIVNI ... hlavni vyhodou CZ75 a klonu je mala hmotnost zaveru v kombinaci s obracenymy drazkami snizujici osu hlavne a tim zdvih, tenhle pokus ocividne na toto kasle kvuli nutnosti pouzit jednodussi a na opracovani mene narocne zamikani do vyhozniho okenka misto klasickeho 75koveho zamku ...

Kdy už tento blud umře??? CZ nemají nijak lehký závěr ani osu hlavně. Výsledkem vnitřních drážek je ten, že není závěr pořádně za co chytit. Závodní CZ75 TS má hmotnost závěru 392g, hmotnost závěru 9mm 1911 je 385g a rozhodně nemůžu říct, že by se TSko chovalo líp při střelbě. Už z podstaty věci je co se týče polohy osy hlavně úplně jedno, jaké drážky má závěr/rám.
EDTI: Kde se vzal další blud, že je to okopírovaná CZ? Měl někdo z vás aspoň v ruce ZVS, ze kterého tenhle kvér vychází? Dyť je to funkče i konstrukčně úplně jiný kvér.
To že je cena přestřelená vzhledem ke konkurenci je věc celkem jasná.



antonspelec
Příspěvky: 1182

Příspěvek#9 » stř 22. kvě 2019, 11:33

Honzajan píše:Závodní CZ75 TS má hmotnost závěru 392g, hmotnost závěru 9mm 1911 je 385g a rozhodně nemůžu říct, že by se TSko chovalo líp při střelbě.

Tak s tim si z vlastni zkusenosti dovolim nesouhlasit-TSko mam, 1911 v 9mm jsem strilel ze dvou ruznych kusu a chovani pri strelbe ani jedna z nich rozhodne lepsi nez TSko nemela.

Jinak cena za tuhle zbran mi prijde mirne receno mimo teda



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#10 » stř 22. kvě 2019, 12:21

Proč hned tolik odsuzujících komentářů? Problém trhu se zbraněmi je ten, že je X zavedených a vyzkoušených zbrojovek a jakákoliv nová firma se bude těžko prosazovat, pokud nepřijde fakt s něčím revolučním (jako třeba Laugo), protože vesměs se jen kopírují 3-4 úspěšné konstrukce. Na druhou stranu je dobře, že takové pokusy na trhu jsou, už z toho důvodu, že vývoj neustrne a sem tam z toho množství vyloupne něco fakt zajímavého, co má potenciál. Ale na jeden úspěšný projekt bude třeba sto naprosto neúspěšných. S tím je třeba počítat, takže proč rovnou zatracovat? Buď prostě zaujme/nezaujme, když zaujme, tak si strelím, když i tak se mi líbí koupím, když nezaujme, tak neřeším a vemu to, co je mi sympatické. Nikdo mě toto kupovat nenutí. :) PS: Myslím to obecně, nevztahuje se jen k pistoli, co se řeší.



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#11 » stř 22. kvě 2019, 12:38

Střelec: Já třeba nic nezatracuju - jen mi prostě u sportovní pistole přijde divné, proč používat neocelový rám a proč někdo na SA/DA pistoli cpe manuální pojistku. To mohli rovnou udělat SA. Ale chápu zbraňový trh je konzervativní. Jen mě prostě zajímalo jestli je na tom vidíte něco, co je konkurenční výhoda oproti zbytku, protože cenou to evidentně konkurovat nechce.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#12 » stř 22. kvě 2019, 13:30

antonspelec píše:
Honzajan píše:Závodní CZ75 TS má hmotnost závěru 392g, hmotnost závěru 9mm 1911 je 385g a rozhodně nemůžu říct, že by se TSko chovalo líp při střelbě.

Tak s tim si z vlastni zkusenosti dovolim nesouhlasit-TSko mam, 1911 v 9mm jsem strilel ze dvou ruznych kusu a chovani pri strelbe ani jedna z nich rozhodne lepsi nez TSko nemela.

Jinak cena za tuhle zbran mi prijde mirne receno mimo teda

A porovnaval jsi jabka s jabkama? Tj 1911 s railem az po konec zaveru jako je tsko ;) ?

Dragunov:
Reknu ti tajemstvi. Spoustovy mechanismus urcuje mimo jine i to, v jake kategorii ipsc muzes strilet. Jelikoz tohle zrejme nevis, tak nemuzes ani pochopit, proc je tam pojistka. Pojistka je tam protoze vetsina deckokeru vypousti na bezp.ozub a v ipsc se startuje s kohoutem uplne dole.



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#13 » stř 22. kvě 2019, 14:40

Honzajan: O tomhle pravidle vím a pravda by mě zajímalo proč je tam to pravidlo vypuštění až úplně dolů. (klidně sz ať tu neplevelím vlákno) Připadá mi to jako notně debilní pravidlo. Stále ale na co pojistku - předpokládám že je to jako 75 čili buďto první DA ať už je kohout na ozubu nebo uplně dole. A nebo cocked and locked. A když tedy musím startovat s kohoutem dole je mi pojistka na hovno. A když můžu startovat cocked and locked proč mít SA/DA pistoli?



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#14 » stř 22. kvě 2019, 17:32

Prezradim ti dalsie tajomstvo. Ja si na poistku pokladam palec silnej ruky :-D ...a strielam PRD. Mimo to sa daju napriklad CZ75, SP-01, S2 pomerne jednoducho upravit na SA a pouzit v STD. Ale keby nemali poistku, bol by to asi problem.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#15 » čtv 23. kvě 2019, 17:22

Debilni pravidlo to neni. Debilni by bylo, kdyby se mohlo startovat s kohoutem na ozubu. Jak ho chces definovat? Kdyz je kohout na ozubu, ma mensi odpor i drahu. Jedine az dolu je spravedlive reseni pro vsechny typy pistoli. Na pritomnost pojistky asi dal nebudu reagovat.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů