Kevin nebo Ruger LCP II?

Uživatelský avatar
Rick Grimes
Příspěvky: 217

Příspěvek#16 » pát 22. bře 2019, 18:39

Za tento předchozí příspěvek jsem dostal od moderátora napomenutí za OT. Prosím o vysvětlení proč je to OT.



kiv61
Příspěvky: 578

Příspěvek#17 » ned 24. bře 2019, 00:08

Za mne Kevin.
Stojí nový méně než polovinu Rugera LCP II , je menší, konstrukčně jednodušší a dá se nosit i v kapse košile místo krabky cigaret ..

Uživatelský avatar
CzechJoker
Příspěvky: 855

Příspěvek#18 » ned 24. bře 2019, 08:47

Ruger LCP II je o 15 mm delší, než Kevin. Jinak je užší, nižší a lehčí.



Bakly
Příspěvky: 51

Příspěvek#19 » ned 24. bře 2019, 10:53

Ale zrovna délka je nejdůležitější - navíc ty ostatní parametry jsou jiné o 1-3mm. Centimetr a půl už je docela rozdíl

Uživatelský avatar
tomoking
Příspěvky: 227

Příspěvek#20 » ned 24. bře 2019, 14:06

Mam LCP asi 8 let , vystreleno sice jen cca 500 ran ale bez jedine zadrzky .... na noseni idealni
Miridla jsou velmi decentni ale na tech 5 metru stejne miris prstem ;-)



hametik
Příspěvky: 3

Příspěvek#21 » ned 25. srp 2019, 22:02

LCP dvojku jsem jenom sušil v prodejně. Má oproti jedničce opravdu lepší spoušť a miřidla. LCP mám od samého počátku, kdy se u nás začal prodávat. Nosím ho prakticky denně a střílím s ním docela pravidelně, tedy už pěkných pár set nábojů, které si hlavně přebíjím. Papá spolehlivě jak přebíjené, tak originální SB pouze z Black mambama má problém ale to mají snad všechny malé pistolky v 9 Br. Z Kevina jsem si také párkrát vystřelil. Naprosto spolehlivá zbraň a dle mne v ideální obranné ráži 9Makarov. Takže bych se asi rozhodoval podle vkusu a podle toho kolik mám na to peněz. V obojím případě ideální zbraně na skryté nošení 365 dní v roce.

Uživatelský avatar
g.man
Příspěvky: 2

Příspěvek#22 » pon 9. zář 2019, 12:36

Mám stejné dilema co vybrat, konkrétně zvažuji Kevin v Makarovu, či LCP II. Mluvil jsem se dvěma nejmenovanými prodejci. Jeden doporučil jednoznačně Kevina, protože je kvalitnější a díly či servis bez problému + delší životnost.
Druhý rozhodně LCP, protože Kevin je stará konstrukce, už to nikdo nechce, má odfuky a tedy menší výkon a zastavovací schopnost.
Na netu jsem pohledal údaje o výkonu Kevina a dost se různí. Vychází mi to, u 9C, zhruba na 129 - 206 J, což je rozpětí jako blázen a nevím, čemu věřit. Někteří poukazují na slabší spolehlivost u LCP, což považuji za zásadní nedostatek.
Kdysi jsem zkoušel průbojnost do telefonních seznamů, bohužel je to hodně dlouho a nemohu už nic najít. Nemáte náhodou někdo konkrétní data ze soukromých zkoušek těchto dvou zbraní? Je mi milejší zkouška průbojnosti od uživatele, než nějaké vypočtené hodnoty či samochvála výrobce.
Tento typ zbraně chci na denní nošení, střílet budu zanedbatelně (prosím nepište, že bych měl abych...).
Za každé info předem děkuji.



Radhagupta
Příspěvky: 117

Příspěvek#23 » pon 9. zář 2019, 13:38

Před pár lety jsem řešil podobné dilema. Nakonec vyhrál Kevin v ráži 9mm Makarov, neb to je "upgrade" 9mm Br. a měl by mít díky ocelovým výztužím delší životnost (potvrzeno mailem ze ZVI). Mám k němu z různých diskusí vytaháno dost informací do textovýho souboru (*.odt). Jestli chceš, můžu mailem poslat. Jinak dosavadní zkušenost výborná, skladná, spolehlivá, hodně přesná (kolega závodní střelec si ji hodně chválil, ale prý kope jak splašená herka :).
Jedinou nevýhodou je tlačítko vypouštění zásobníku, které je hodně malé a zásobník sám nevyjede z šachty (gravitací) jak tomu je běžně u velkých pistolí. Myslel jsem, že se to ochodí, ale zatím nic moc (je pravdou, že s ním střílím málo - 1x/2měsíce).
Pokud by ti nevyhovoval úchop, dá se koupit zvětšující botka, která hodně pomáhá (o 100%! fakt supr, aniž by extra snižovala nositelnost). Pouzdro mám vnitřní kydexové, mnohdy zapomínám, že ho mám u sebe (zvlášť v autě).
Nejlepší pro rozhodnutí je, si obě (ideálně při jedné návštěvě) vyzkoušet na střelnici.
Jo a k výkonu náboje tu dám dva argumenty: https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtop ... 15#p131387 a zde již několikrát zmiňované https://www.youtube.com/watch?v=nycYxb-zNwc&t=96s&hd=1
Za mě: když už se musí střílet, je nejdůležitější se především přesně trefit



xor
Příspěvky: 127

Příspěvek#24 » pon 9. zář 2019, 21:17

Jestli nevadí krátká rukojeť Kevina, tak by mohlo být řešení Beretta Pico. Taky se na ní vejde jeden a půl prstu, ale prý je spolehlivější než LCP2, tolik nekope, protože má osu hlavně hodně vysoko a tak se spíš zvedá. Na spoušť u třetí generace taky píšou celkem chválu. Má je slovenský BW Arms, takže na rozdíl od českých zlatokopů je za rozumné peníze. Já nakonec nejdu do žádné z nich, u všech je příliš mnoho kompromisů.



jirkab64
Příspěvky: 9

Příspěvek#25 » úte 10. zář 2019, 11:10

Mám Kevina v 9Br. od roku 2000, no a nedám na něj dopustit. Je fakt, že na střelnici trénuji s jinou zbraní, kterou jezdím i na závody a s Kevinem dám jen 1x za rok tak 10 až 30 ran, abych viděl, že je OK. Jak je psáno kope jak stará kobyla :) prst od něho trochu bolí,,, nicméně bych na každodenní nošení po městě za nic jiného nevyměnil. Vypouštění zásobníku neřeším, nosím jen jeden a vždy nadrcnuto. Přesnost bych taky neřešil, je to zbraň pro strýčka příhodu s použitím do 3 metrů (nicméně přesná na větší vzdálenost je při pomalém spuštění, ale to asi v sebeobraně nebude).
LCP2 nemám zkušenost. Já věřím Kevinovi :) (Ve městě). Do lesa nosím Glock a nebo revolver v 357.

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » úte 10. zář 2019, 11:47

Mám 3 roky LCP 1 generace. Naprosto lehoucka a spolehliva. Vystrileno cca 400-500 ran bez zavady.. Vim že to není moc, ale není to pistolka na běžné střílení na střelnici. Je celá podřízena velikosti a váze. Střelba je z ní vyloženě nepříjemná ale trefovat se na 10m není problém a pudovka na pár metrů už vůbec ne. Abych to shrnul, od záložní pistole kde chci co nejmenší rozměry a váhu nečekám komfort. Za mě splňuje co splňovat má - malá, lehká, spolehlivá a bez zbytečných pojistek.

Uživatelský avatar
g.man
Příspěvky: 2

Příspěvek#27 » stř 11. zář 2019, 09:12

Díky všem za názory. I na základě poslaného článku od Radhagupty, jemuž tímto velmi děkuji, jsem se nakonec rozhodl pro Kevina v Makarovu, konkrétně provedení z chromovaným závěrem z důvodu větší odolnosti proti korozi, rezu a povrchové oxidaci kovu :lol: .
Uvedu důvody, proč jsem se tak rozhodl a které pro mne byly relevantní. Netvrdím, že se nemohu mýlit a že to někdo nemůže vidět zcela odlišně.

LCP + bez odfuků, tedy větší výkon v 9C, menší hmotnost.
LCP - několik zmínek na netu o ne zcela 100% spolehlivosti a kvalitě u LCP I, pouze 1 zásobník, nejistota rychlého servisu, pocitově jen nezbytné minimum materiálu, částečně předepnutý úderník, asi bych měl trochu obavy mít neustále v komoře (vím, spíš pocit, asi nedůvodné, ale cítím to tak), nemožnost odpálit selhač druhým stiskem (já vím, rozdílné názory).

Kevin + v Makarovu trošku větší výkon (dle info ze ZVI u SB cca 30J navíc), vojskové zkoušky, delší životnost, snad 100% spolehlivost, kratší délka (vleze se do kapsy u košile), čisté DAO, tedy nadrcnu a zapomenu.
Kevin - ztráta výkonu ofuky, těžší o 100g, občas praskající či uvolňující se dřevěné pažbičky (beru plast, takže toto je mi jedno).

No a podvědomí či intuice, či jak to nazveme, mě prostě táhne ke Kevinovi.
.



rumburak18
Příspěvky: 1650

Příspěvek#28 » stř 11. zář 2019, 09:22

Co se týče Kevina, zatím mohu poskytnout spolehlivost u svého kusu - používám tovární SB 9 mm Br. C. a z 300 ran byly 2 závady (jednou pouze otisk na zápalce, při druhé nepřebil). Závady proběhly při střelbě jednou rukou (jednou to byla levá, podruhé pravá).



tatra21
Příspěvky: 344

Příspěvek#29 » stř 11. zář 2019, 11:09

nevíte někdo zda jsou (Kevin, LCP) někde na střelnici v Praze na vyzkoušení ?



JoeBiden
Příspěvky: 77

Příspěvek#30 » stř 11. zář 2019, 16:43

LCP II je pro nízký odpor spouště holý nesmysl. Jde o kapesní pistoli a tam si i s kapesním pouzdrem každý doslova prosí o průstřel těla. Ruger šel z extrému (původní edice LCP I) do extrému. Kevin se zase hůř tahá z kapsy. Za mě bych šel do kapesního revolveru, kde váha válce dobře stabilizuje zbraň (v zimě do budny/kabátu).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: RedAce a 14 hostů