Nová česká pistole Antreg

Uživatelský avatar
Albert
Příspěvky: 1011

Příspěvek#16 » pát 9. srp 2019, 17:14

No s tím kalením mi to nějak moc do hlavy nejde. Nějak mi napasuje proč by výrobce pistole požadoval u rámu a závěru větší tvrdost (a zároveň křehkost ???)… ale budiž, třeba se jedná pouze o nějaké povrchové kalení ohledně ochrany proti poškrábání :?: …. Jinak pouze z obrázků na první pohled několik plusů:
Checkerink jednoznačně super a palec nahoru (Shadow 1 ho nemá, respektive má ale na hovn…)
Přední drážky na závěru - palec nahoru !!!! Jsou tam kde mají být a je jich tam "rači" více než méně. V CZUB to pochopily až u Shadow 2.
Vypouštění zásobníku ala Shadow 2... Taky dobrý.
Hlaveň Lothar Walther... sice jsem neměl nikdy tu čest ale co jsem slyšel tak jsou "prej" skutečně lepší než standart.
Zásobníky... předpokládám že to jsou stejný šuplíky jako v Shadow, takže kdo jich má doma hromadu (jako já :lol: ) neřeší dodatečný nákup.
Mínusy:
Určitě pojistka :roll: tohle je fakt nejdebilnější pojistka co existuje... Ještě že je na trhu výběr jiných použitelných pojistek dostatek a samozřejmě nejlépe plochá... a propo... Je to teda SA/DA nebo ne ? Nevíte někdo ? Mate mě na fotkách jazýček spouště SA.


Jinak moje hodnocení a názor (pouze z obrázků a nemála informací):
Tuhle firmu neznám ale přijde mi sympatické že někdo vezme dobře zavedenou pistoli a pokusí se ji vyrobit jinak, takříkajíc pro náročnějšího zákazníka který si to může dovolit. Tak jako to kdysi udělal Sphinx. Jestliže jsou rámy a závěry vyráběny z nějakých lepších materiálů + třískově obráběny a jestli jsou výrobní tolerance na vysoké úrovni tak potom chápu i cenu a přijde mi opodstatněná a rači ji zaplatím za Antreg než za Shadow 2 Orange ;) … Další věci co tam vidím je kohout a mířidla od Zendla, za mě dobrý... Střenky taky fpoho…

Přijde mi i sympatický to jak tady někdo zmiňoval že při objednávce se sepisují požadavky zákazníka. Což je super !!! Ještě nikdy jsem si nekoupil pistoli tak jak jsi ji představuji, páč nikdy takovou nikde neměli :lol: … Rozuměj: vždycky jsem tam něco měnil (střenky, pojistky, pružiny apod).

Nezbývá než firmě popřát aby se jim dařilo a aby se jednou stali třeba tím čím svého času byl Sphinx nebo i lépe ;)



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » pát 9. srp 2019, 17:41

Já byl u nich a viděl celou výrobu i kompletáž. Je suprové, že si opravdu 99% věcí dělají sami. Co je ještě víc super, že reagují dobře na výtky a návrhy. Mě se třeba nelíbila pojistra u ARS a chtěl jsem 45° a během 14 dnů byla na světě a lze si tam vybrat. Stejně tak ta natahovací páka. Jinde by objednali nějakou vyzkoušenou, tady si ji navrhnou, otestují a vyrobí vlastní. Technologii na to mají. Třeba pažby používají zatím typu magpul, ale už jsem viděl jejich vlastní návrh .

Ohledně materiálových a technologických postupů nemůžu dále sloužit to je spíš dotaz přímo na výrobce, nicméně evidentně to funguje. Výrobce aut se taky nedotazuju proč kalí tam to atd. ale pokud má někdo zájem, tak oni to rádi vysvětlí.

Sám sem na FB někomu sliboval, že zjistím v jakých ozbrojených složkách zbraně jsou. Vím, že testovali proti HK a antreg to prý vyhrál, ale celé testy byly v režimu utajení. Kde jak co, už jsem dále nepátral. Vím, že nýní jde další zásilka někam do světa a můžu se znova zeptat jaké složky a kdo ty zbraně používá.

Zbraně je buĎ SA, nebo na přání SA/DA. Dá se vybrat.



RK
Příspěvky: 60

Příspěvek#18 » pát 9. srp 2019, 18:23

Tie maloražky sa mi páčia . Len nie sú obojstranne a to je u mna veľké mínus . A to uloženie kolimatora ach jaj .



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#19 » pon 12. srp 2019, 00:06

Albert píše:Fakt je to kalený ??? Nějak mi to nedává smysl...


No ono asi by bylo lépe napsat "tepelně zpracováno" Ale nevím proč se tím někdo chlubí. Je to jako psát že vyrábíš nože a že je kalíš,popouštíš a brousíš...no ne asi, kdo by to čekal, že. Zpracování oceli nemá jen jednu z variant zakalit nebo popustit. Ono se dělá tak nějak oboje na tom stejném kuse. A to pravé umění nastavá když se to umí dobře. Ano kdyby se to jen silně prokalilo bylo by to křehké.

K tomu že dělají rámy z oceli - pevnostně to ani tak nemá význam, ale u sportovní pistole, kde je jaksi hmotnost spíš plus nevidím důvod používat cokoliv jiného. Titan by to taky vydržel, ale k čemu?
To že je to frézované, třískově obráběné ještě neznamená, že je to nutně lepší (jakoukoliv technologii mužeš dělat jak dobře tak nahovno) - taky se mi to líbí víc, ale stačí se podívat jak to třeba dělají v Sig Saueru ti - mají závěry ohýbané. Ono to taky není zase tak jednoduché. Stejně jako lití. Proč se to nedělá víc? 1)Drahá technologie a složité postupy, chce li to člověk dělat dobře (frézované AK uměli sověti sami, ale udělat ho z plechu, jo na to už potřebovali Němce) 2) Civilní trh se zbraněmi je děsne konzervativní - MIM díly každého straší, elektricky odpalované náboje se nechytili, 1911 je modla atp.)

Ale to jen tak bokem jinak jim samozřejmě fandím a rád věřím, že to dělají dobře.



Honzajan
Příspěvky: 1039

Příspěvek#20 » pon 12. srp 2019, 06:27

Proc se nekdo chvali tim, ze frezuje komplet zbran z kovaneho polotovaru? Protoze vysledek je objektivne lepsi vyrobek nez odlevany a dofrezovany vyrobek.
Sig ohybal plech na zaveru nekdy v dobe krale Klacka, pak s tim prestal, protoze to nebylo dobre reseni, jen levne reseni.
A elektricke odpalovani se nechytl proto, ze ve vyrobcich, kde bylo uvedeno a pouzivano, neprinaselo zadny vyznamny pozitivni efekt pro zakaznika(lovecka puska), jen vyssi naklady. MIM dily v prumeru odchazi proste driv nez vyrobene klasickou cestou, opet je to habadura na zakaznika, jak si vyrobce snizuje naklady. Takze tolik ke konzervatorismu trhu. Lidi se jen proste nechteji nechat odrbat.



MRBLUE
Příspěvky: 927

Příspěvek#21 » pon 12. srp 2019, 15:53

V ponuke na 9x19 pistol nieje moznost vyberu SA a DA/SA, ale len SA. Kedze sa tym padom (vzhladom na kaliber 9x19/40SW) jedna o zbran pre STD, nebolo by zle keby vyrobca ponukal aj lievik. Inak to vyzera slusne a ani cena nieje nejak premrstena na maloseriovu vyrobu.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » pon 12. srp 2019, 16:43

Možnost SA nebo SA/DA tam je. Nemají to na eshopu úplně dobře udělané, ale v tom A4 objednávkovým papíru ta možnost je.



Dragunov
Příspěvky: 395

Příspěvek#23 » pon 12. srp 2019, 17:56

Honzajan: Bylo to spíš o chlubení tepelným zpracováním, šlo mi o princip že i moje pistole je z půlky frézovaná a i ta CZ je frézovaná. Korth se tím asi taky nebude chlubit.
O tom jak je odlitý výrobek horší, těžko spekulovat..já bych na Rugera nebyl tak zlej. (myšleno revolvery). Třeba u nožů už moc neplatí že by to kování byla nutnost. Taková prášková metalurgie umí hodně dobrý věci. Ale to je jiné odvětví s jinými požadavky.
sorry za OT



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#24 » pon 12. srp 2019, 19:08

Jestliže jsou rámy a závěry vyráběny z nějakých lepších materiálů + třískově obráběny a jestli jsou výrobní tolerance na vysoké úrovni tak potom chápu i cenu a přijde mi opodstatněná a rači ji zaplatím za Antreg než za Shadow 2 Orange ;)


Je zajímavé vidět, že někdo zaplatí 50k za neznámý Antreg, místo za ověřený S2 Orange. ;) Kterou pak z těch dvou prosím vlastníš a nebo jsi je na živo aspoň porovnal?

Uživatelský avatar
Albert
Příspěvky: 1011

Příspěvek#25 » pon 12. srp 2019, 19:21

To je prosté.... Když jsem kupoval CZ 75 TS Orange tak jsem počítal rozdíl v ceně oproti standardnímu TéEsku a ten rozdíl jsem tam našel. Stejně tak vlastním Shadow Orange a cenový rozdíl taky najdu oproti standardnímu Shadow. Ale mezi Shadow 2 a Shadow 2 Orange rozdíl 22 tisíc za Bushing nevidím, nemůžu si pomoct. Já netvrdím že Shadow 2 Orange je špatná zbraň, naopak si myslím že je skvělá ale oproti o 22k levnějšímu standardnímu provedení tam ten rozdíl nevidím.



Střelec
Příspěvky: 1648

Příspěvek#26 » pon 12. srp 2019, 20:34

To máš asi pravdu, na S2 si CZUB narazila hodně. Samotného by mě zajímalo, kolik si účtuje za úpravu Rezek.
Nicméně já zase nevidím přidanou hodnotu u zbraně, která není prakticky vyzkoušena. Třeba se pletu, je super, ale prostě dokud nebude ověřena trhem, tak budu skeptický. Stejně tak, jak jsem zmínil u jejich pístových AR. Zjevně berou jako konkurenci HK, která na rozdíl od těchto je "bojově" ověřena a přitom cenově níž. U Antregu se dozvíme, že jejich pušky sice používají ozbrojené složky, ale které? Ani na jejich firemním FB jsem nedostal odpověď. Ověřenost HK je myslím bez debat.

Uživatelský avatar
Albert
Příspěvky: 1011

Příspěvek#27 » pon 12. srp 2019, 22:29

Takže si asi rozumíme ;) … Samozřejmě že když teď budu mít volných 50 kulí tak si nepoběžím hned pro Antreg páč se mi líbí na fotce a ta omáčka kolem... a bylo to samozřejmě myšleno tak že jestli tam je kvalita kterou výrobce "marketinguje" tak by ta cena odpovídala... Před pár dny jsem vůbec netušil že nějaký Antreg existuje ale jestliže po nějakém čase potkám s touhle pistolí někoho na střelnici nebo na závodech a bude s ní mít objektivně dobré zkušenosti, tak mě to třeba nahlodá (?).. :) Stejně tak jako to bylo celkem nedávno s Alienem. Taky nejdřív byli k dispozici pouze útržkovité informace, fámy a hejno marketingových řečiček. Uplynul nějaký čas, informací je více, měl jsem to párkrát v ruce, viděl jsem to v akci na závodech atd...



PatrikM
Příspěvky: 24

Příspěvek#28 » úte 17. pro 2019, 09:05

Nasel se nakonec nekdo kdo si SNINE poridil? A jake jsou zkusenosti?



Béďa
Příspěvky: 817

Příspěvek#29 » pon 1. čer 2020, 14:07

Zkušenosti by mě taky zajímaly. Dělá/bude se dělat i verze Optic Ready?

Uživatelský avatar
tomasek
Příspěvky: 424

Příspěvek#30 » úte 29. zář 2020, 09:51

Ahoj, tady je video z UK, kdy má pistoli Antreg zenit 22lr
"upravenou" pro legální sportovní střelbu
Zlatá ČR
https://www.youtube.com/watch?v=cQF950BkaI0

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů