Řidič prostřílel jinému auto

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
LoganRaise
Příspěvky: 442

Příspěvek#61 » pát 17. led 2020, 11:58

Sám jsem to naštěstí nemohl posoudit, nikdy jsem s cisternou nehavaroval, ale hasiči mluvili o tom, že plasťáky vydrží minimálně to samé, co kovová cisterna.

Uživatelský avatar
Sud
Příspěvky: 795

Příspěvek#62 » pát 17. led 2020, 12:23




Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#63 » pát 17. led 2020, 13:54

Tomuhle idiotovi bych sebral ZP navždy (pokud tedy nebude navždy v base) a zakázal bych mu i vzduchovku.

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 987

Příspěvek#64 » pát 17. led 2020, 14:33

No jo, tak on si pořídí zbraň ilegálně a bude stejně nebezpečný...



MojeTikka
Příspěvky: 1549

Příspěvek#65 » pát 17. led 2020, 16:11

@paza: to je mozne, ale ZP mu do ruky nepatri, i kdyby na ta auta maval sekyrou. Co udela, az vyleze, je jina.



Phoenix
Příspěvky: 291

Příspěvek#66 » pát 17. led 2020, 16:15

Výborná hláška v úryvcích co psal Haitó je hláška, že se stále neví zda byla zbraň držena legálně či nelegálně proto ,že se v řece ještě nenašla :lol: :lol: :lol: :!: No pokud by byl legálním držitelem tak by mu ta legálně držená registrovaná ,,zahozená,,zbraň musela chybět :roll: :roll: :!: :mrgreen:



MojeTikka
Příspěvky: 1549

Příspěvek#67 » pát 17. led 2020, 16:17

Inu, je to neco za neco. Kdyz jsem si delal prvni ZP, tak sice nebyly zadne zkousky, ale zase si mne policajt prokadroval v cele ulici. Stacila jedna babka, ktera by rekla, ze si mysli, ze jsem magor a ZP bych nemel.

Dnesni system je globalne lepsi, o tom zadna. Ale holt i mistr tesar se nekdy utne a nebo nekomu hrabne az po letech. Statisticky jsou porad drzitele ZP prakticky nejslusnejsi lide. Zaplatpanbuh za to.

@Phoenix: bodejt, proc zbran hledat, staci prece si drzitele predvolat ke zbranove kontrole, on ji vylovi sam :)

Uživatelský avatar
tomasek
Příspěvky: 424

Příspěvek#68 » pát 17. led 2020, 16:31

podle Blesku
"..Zbraň v Otavě policisté našli v pátek..."



expres
Příspěvky: 604

Příspěvek#69 » sob 18. led 2020, 10:37

- policie pise ze ho "znala"
- nebyl jeste pravomocne odsouzen (ma asi skraloup co nedobehl do konce)
- ZP ma preci registrovanou zbran, at ji dotahne na kontrolu a jestli zacal soud v necem jinem, mel o ZP prijit ne?
- cisterna nevim zda vzplane, ale u boricu mytu jak zde nekdo driv psal probehl test strileni do nadrze. Neni pravda ze to nejde. Prave ze se jim jednou podarilo zapalit/vybouchnout jedno auto. Slo o to ze pri prorazeni nadrze kulka udelala jiskry pri "treni" o plech..Tak ze de to, ale asi smula
- nerez? co jsem nekolikrat vrtal tak jen trochu vetsi otacky kdy se zahraje a zakali. Pak uz tam skoro nejde vrtat na stejnym miste...misto 2min prace cca 45 min a nove ostre vrtaky snecim tempem.



haito
Příspěvky: 112

Příspěvek#70 » čtv 23. led 2020, 06:27

Jdou po mně ilumináti! Střelec z Písku měl na hlavě aluminiovou čepici
23. ledna 2020 12Premium
Michal V. vyběhl ze svého domu v Lipencích na okraji Prahy jen nalehko v mikině a teplácích, naskočil do svého bílého BMW a začal prchat. Bál se, že jej sledují, pronásledují a chtějí ho unést. Policisté nyní zkoumají, zda byl v době střelby při smyslech nebo střílel s halucinací. Případnému doživotnímu trestu by se tak mohl vyhnout.

Střelec měl na hlavě šedobílou zimní čepici vystlanou alobalem, aby jej nemohly zaměřit satelity, družice, kamery, v ruce nabitou pistoli. Aby jej nezaznamenaly kamery, sklopil stínítka proti slunci, třebaže bylo po šesté ráno, naprostá tma a mrzlo. Prokličkoval uličkami a dostal se na hlavní rychlostní silnici spojující Prahu s jižními Čechami. V půlce cesty se zděsil, že jej „únosci“ už dostihli. Vytáhl zbraň a začal po černém autě, které jej chtělo jen předjet, pálit z legální pistole.

Po pár kilometrech si totéž myslel u cisterny – že je to past, do které má nabourat. Opět do ní začal sázet jednu kulku za druhou. O žádné únosce samozřejmě nešlo, dva muži jedoucí na obchodní schůzku jej nikdy neviděli ani nepotkali, šofér cisterny mířil s benzinem a naftou na několik pump.

Policisté střelce nakonec dopadli v Písku, obvinili jej z dvojnásobného pokusu o vraždu i z obecného ohrožení a soud ho poslal do vazby. Vězení, kdy mu hrozí až doživotí, se však může vyhnout. Kriminalisté začali zkoumat, zdali byl v době činu příčetný, nebo se u něj rozjela nějaká duševní nemoc. Právě o tom mluví lidé blízcí rodině.

„Čtyři dny předtím jsme u něj zpozorovali změny v chování. Jako by se u něj rozjela nějaká duševní porucha. Bohužel jsme nestihli zareagovat,“ říká zdroj blízký rodině.

Michal V. začal mluvit o tom, že jej sledují, jdou po něm a chtějí jej zabít. Promlouval k Bohu a vyprávěl nesrozumitelné historky o tom, jak se celý svět proti němu spikl, a hlavně – jak po něm jdou.

Po střelbě – která velmi pravděpodobně byla následkem jeho halucinací – dojel do Písku, kde ještě z pistole střílel u lávky přes Otavu, do které pak zbraň zahodil. Právě tady, blízko zimního stadionu, jej zadrželi policisté.

„Působil dezorientovaně, zmateně. Žádný odpor nekladl, byl odevzdaný a jen se tak usmíval,“ řekl trenér píseckého hokeje Jan Kudrna, který střelcovo vozidlo objevil a zavolal policisty.

Středočeská policie, která případ vyšetřuje – protože střílet začal Michal V. po cestě ještě na území Středočeského kraje – potvrzuje, že si nechá zpracovat posudek jeho příčetnosti. „V rámci vyšetřování zažádají kriminalisté o odborné posudky z oboru psychiatrie a dalších,“ řekla včera MF DNES jejich mluvčí Vlasta Suchánková.

Stejně mluví i krajský státní zástupce Martin Suska, který případ dozoruje. „Vyšetření duševního stavu a přizvání znalce bývá v podobných případech standardní, v tomto případě byly i jisté znaky výstřednosti chování, které se mohly projevit,“ uvedl.

Řidiče podezřelého ze střelby na jiné auto zadrželi v Písku.
Kriminalisté také čekají na výsledky, zda byl v době činu pod vlivem alkoholu či drog.

Michal V., který byl v dětství adoptovaný, v minulosti podle přátel i spolužáků velmi často kouřil marihuanu, podle některých měl i jiné zkušenosti s drogami.

To je právě důvod, proč o něm policie mluví jako o člověku, který jí byl známý, navzdory tomu, že nikdy nebyl pravomocně odsouzen za žádný trestný čin.
Michal V., který měl od roku 2004 živnostenský list na kopírování zvukových a obrazových nosičů, začal různé konspirační teorie sdílet už před lety.

Například videa o tom, jak dálková letadla rozprašují soli páry a aluminiový prášek, a lidé proto trpí migrénou a depresemi. O chemtrail – jak se konspirační teorii o záměrném vypouštění chemikálií, virů a plísní říká – často psal i přátelům.

„Takhle je to normální, nebo jsme jen pokusní králíci všichni?“ sdílel a okomentoval v roce 2014 fotografii letadla, za kterým se kvůli promíchání chladného vzduchu s horkými spalinami leteckého benzinu utvořila tradiční bílá stopa.

Lidem v USA zase doporučoval, že by měli povstat a „svrhnout tyrany nad sebou“, nebo sdílel video „8 důkazů, že sestřelení MH-17 je podvod“. Jde o video plné konspirací, že boeing společnosti Malaysia Airlines 17. července 2014 nad Ukrajinou nesestřelila ruská raketa vystřelená separatisty z ruského kompletu BUK, což je oficiální závěr vyšetřování.

Příčetný, či nepříčetný
Podivné chování Michala V. po zadržení jej může paradoxně zachránit před vězením. Znalci teď budou muset zodpovědět hlavní otázku – zdali byl v době spáchání trestného činu příčetný, či nepříčetný. Tedy zda dokázal ovládat své jednání a uvědomoval si jeho nebezpečnost. Pokud jej znalci shledají nepříčetným, nemůže být podle trestního zákoníku za svůj čin zodpovědný, a tudíž ani souzen. Soud by mu následně mohl uložit jen ochranné léčení – ambulantní, nebo ústavní. Samozřejmě o zbrojní průkaz v každém případě přijde.

Při střelbě jako zázrakem nebyl nikdo zraněn ani nezemřel. Na osobní automobil vystřelil Michal za jízdy pětkrát, dvě střely prolétly čelním oknem, jedna dveřmi spolujezdce a jedna zadním bočním okénkem. Cisternu zasáhlo také několik střel, kolikrát Michal V. vystřelil, zatím není jasné. Ačkoliv od počátku na policii nevypovídal, policejní potápěči nalezli jeho pistoli. To bylo jediné – a přitom klíčové – co u výslechu řekl. Že zbraň, na které budou jeho otisky a kterou měl legálně, zahodil do vody.

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#71 » čtv 23. led 2020, 07:43

No pěkně...

Holt drogy jsou svinstvo no... Kdo ví, co mu mohly s mozkem udělat... Když jsem se bavil s jedním soudním znalcem, tak mi říkal, že třeba u LSD jeho požití spustí procesy v mozku a nelze vyloučit halucinace třeba i několik dnů po požití...

Uživatelský avatar
Sud
Příspěvky: 795

Příspěvek#72 » čtv 23. led 2020, 07:48

....v minulosti podle přátel i spolužáků velmi často kouřil marihuanu, podle některých měl i jiné zkušenosti s drogami.

To je právě důvod, proč o něm policie mluví jako o člověku, který jí byl známý, navzdory tomu, že nikdy nebyl pravomocně odsouzen za žádný trestný čin.


(1) Za spolehlivého podle tohoto zákona se nepovažuje ten,

a) jehož trestní stíhání pro úmyslný trestný čin bylo pravomocně podmíněně zastaveno nebo bylo pravomocně rozhodnuto o podmíněném odložení návrhu na potrestání, a dosud neuplynula zkušební doba nebo lhůta, v níž má být rozhodnuto, zda se osvědčil,

b) kdo prokazatelně nadměrně požívá alkoholické nápoje nebo prokazatelně požívá návykové látky11),


To asi není úplně dobře ne? Chápu to tak, že aby to bylo prokazatelné, nemusí být odsouzený. Když to přeženu, tak stačí, aby byl na záchytce častěji než doma.

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#73 » čtv 23. led 2020, 08:11

U tohohle případu bude problém v tom požívá (čili i při podání žádosti o ZP) a požíval kdysi v minulosti...

Uživatelský avatar
Arc
Příspěvky: 543

Příspěvek#74 » čtv 23. led 2020, 08:28

Myslíš, že s tým prestal? Málokto, kto je pravidelný kuřák to úplne vylúči, max tak obmedzí. Ak neprejde na niečo extra, toto vyzerá ako niečo psychotropné, také LSD je populárne...

Tiež tomu rozumiem tak, že párkrát záchytka stačí. Alebo aj reputácia na obecnom úrade a následné dotazovanie susedov by na to malo stačiť (štandrdné to nebýva, len ak je dôvod, a tu určite bol).

Na polícii bol známy, teda o tom vedeli, ale nedokázali mu nájsť paragraf prečo mu ZP nedať alebo vziať... Námatkový test na drogy v moči niekedy neskôr na "anonymný typ". THC sa dá zistiť pri pravidelnom a častom užívaní tuším až 2 týždne po užití, takže by ho s veľkou pravdepodobnosťou dostali, alebo len "náhodná" silniční kontrola zo 2x a niekedy by ho určite pozitívneho našli... Ale polícia očividne nekonala.

Ja viem, že by to bolo ohýbanie pravidiel zo strany polície a hraničilo by to s buzeráciou, ale zákon nemôže myslieť na všetko... Keď to niektorí "zlí" policajti občas a verím že len naozaj výnimočne robia aby si vyriešili s niekým účet alebo len tak pre radosť a problém z toho nebýva, mohol to nejaký "dobrý" policajt spraviť v záujme bezpečnosti...

Ak je to známy feťák, je pochybenie že vôbec ZP mal, alebo že polícia nekonala po tom ako ho dostal a že ho polícia následne neriešila. Keby chceli, spôsob by si našli.

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#75 » čtv 23. led 2020, 08:37

Nemyslím, že přestal, ale spíš jestli o tom orgáni měli info. Evidentně nějaké z minulosti měli, ale jaký byl současný stav...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů