3 technicke dotazy



dex9k
Příspěvky: 21

Příspěvek#1 » ned 8. dub 2012, 10:01

1. musi byt na nakupnim povoleni uvedeny vsechny udaje o zbrani nebo staci treba jen "samonabijeci pistole" ? (propripad ze treba jeste nejsem rozhodnuty jestli G17 nebo P99), slysel jsem uz vic nazoru a nevim ktery je spravny
2. nevite jestli policejni oddeleni zbrane a strelivo funguje i o svatcih ? (konkretne zitra 9.4.)
3. je nekde v zakone uvedeno ze se strelivo nesmi posilat postou ? je to mozna hloupy dotaz, ale kdyz nekdo bydli na jednom konci Cr a na druhem nekdo prodava naboje za velice peknou cenu tak se takoveto hloupe dotazy muzou objevit :D



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#2 » ned 8. dub 2012, 10:21

Ad1: par.12 odst.3 b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé,

Ad2: Zjistit na stránkách příslušného oddělení,

Ad3: Zřejmě podmínky pošty (zřejmě nebezpečné předměty).



mobil-man
Příspěvky: 844

Příspěvek#3 » ned 8. dub 2012, 10:24

1) staci pistole samonabijeci. PCR se snazi z vas dostat co nejvic udaju, ale kdyz reknete, ze jeste nevite, ale bude to pistole samonabijeci, tak nemuzou nic rict.
2) neverim tomu, na 99 % bude zavreno, ale zkusil bych si to overit pres telefon
3) strelivo je de facto jako zbran, takze ho muze drzet a nosit pouze opravneny clovek, tj. se ZP nebo licenci.
Jak toto zarucite pri postovni preprave? Jak zarucite, ze clovek, kteremu posilate strelivo vlastni ZP? Pokud to udelate, dopustite se minimalne prestupku, ve vetsim mnozstvi pak i mozneho trestneho cinu nedovoleneho ozbrojovani.

edit: kolega me predbehl, ale tak mazat to uz nebudu:)

Uživatelský avatar
IvosC
Příspěvky: 255

Příspěvek#4 » ned 8. dub 2012, 10:30

Ad 1. Jak na kterém oddělení, na každém k tomu přistupují trochu jinak. Podle § 12 Odst. 3 písm. b) je to napsané tak, že to "jsou-li žadateli známé" lze aplikovat buď na celou větu, nebo jen na "ráže a výrobní číslo zbraně". V Liberci, pod který spadám, si to pokud vím vysvětlují tím druhým, pro nás méně výhodným způsobem ...
Ad 2. O žádném takovém nevím a vzhledem k tomu, že je to státní instituce, silně pochybuji, že by takové vůbec bylo.
Ad 3. A ZP, případně i PZ (podle skupiny ZP) prodejci dle § 12 Odst. 2 ukážeš jak?

PS: Dohledával jsem si přesná čísla paragrafů ...

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » ned 8. dub 2012, 11:10

1) Stačí číst:
Nákup nebo prodej palné zbraně - Zbraně kategorie B - zbraně podléhající povolení píše:Na formuláři se žádostí škrtněte ta povolení, o která nežádáte a vyplňte vaše osobní údaje dle popisků. V sekci "Údaje o zbrani" stačí vyplnit pouze kolonku "Druh" (např. pistole samonabíjecí či puška samonabíjecí atd.), pokud vám další údaje nejsou známé - tedy například když se pro značku/model chcete rozhodnout až po ozkoušení v obchodě nebo prostě jen chcete mít v záloze "nákupku", kdyby se náhodou objevila výhodná koupě.


2) :lol: (promiň :oops: ;) Mám rád optimisty ;) )
Počkej do středy. Samozřejmě můžeš zkusit zavolat, ale státní správa se obvykle nepřetrhne. Přinejlepším by mohli mít otevřeno jiný pracovní den, aby se to vynahradilo (ale pochybuju), o svátcích tam určitě nebudou.

3) Teoreticky je možné zbraň i střelivo "poslat", ovšem toto může vykonat pouze k tomu oprávněná osoba (která mimo jiné zajistí, že zboží bude vydáno pouze k tomu oprávněné osobě), tj. s odpovídající zbrojní licencí. Možná, že takové zásilkové služby u nás fungují, ale nevím o nich. Česká pošta to celkem jistě není.
Nejlepší je zkusit se zeptat, jestli by ti to třeba někdo ze střeleckých kolegů nepřivezl, např. na nějaký závod poblíž tvého bydliště.



dex9k
Příspěvky: 21

Příspěvek#6 » ned 8. dub 2012, 11:48

ok diky za odpovedi fakt mi to pomohlo, jeste me napadla jedna otazka, na ubytovne kde travim 5 dnu v tydnu je zakazano mit ZBRAN, samozrejme to nijak neporusuji ale napadlo me co kdybych tam mel TELO a ZAVER ODDELENE ? dopoustel bych se nejakeho prestupku nebo tak neceho ?

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » ned 8. dub 2012, 12:39

I když tam (legálně drženou) zbraň mít budeš, nedopouštíš se žádného přestupku na úseku zbraní a střeliva.
Porušuješ však smlouvu, kterou máš s ubytovnou pravděpodobně uzavřenou. Když budeš mít zbraň rozloženou, je to slovíčkaření, ale jednoznačně je to jednání proti ustanovení řádu ubytovny (respektive smyslu toho ustanovení o zákazu zbraní). Co bude následovat, když ti to zjistí, je bezpochyby uvedeno přímo v tom řádu.



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#8 » ned 8. dub 2012, 13:30

Se mi to nějak nepodařilo najít, ale i zbrojní zákon snad někde říká, že na pozemku (v objektu) jiného majitele musíš mít jeho souhlas. Jelikož jsem to nenašel, nevím, jestli jde jen o nošení nebo i držení. Jukněte na to někdo, pls... Ale už se to tu taky diskutovalo.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » ned 8. dub 2012, 13:38

Nevím, jak vypadá smlouva s ubytovnou, ale předpokládám, že ubytovaný je tam v pozici nájemce, tudíž stačí jeho vlastní souhlas (pokud se bavíme o držení).
V režimu nošení je to bezpředmětné.



dex9k
Příspěvky: 21

Příspěvek#10 » ned 8. dub 2012, 15:13

me jde spis o to jestli je samotny zaver nebo samotne telo povazovano za zbran

Uživatelský avatar
sekernik
Příspěvky: 57

Příspěvek#11 » ned 8. dub 2012, 16:19

Stačí si přečíst aktuální znění zákona o zbraních 119/2002 Sb., kde v §3 je napsáno toto: (2) Zbraněmi zařazenými do kategorií A až D se rozumí též hlavní části zbraní, kterých jsou nebo mají být jejich součástí.
Závěr a tělo jsou "hlavní částí zbraně", takže už si asi sám odpovíš na svojí otázku.



dex9k
Příspěvky: 21

Příspěvek#12 » ned 8. dub 2012, 16:31

jj diky, zakonom vetsinou sice moc nerozumim ale tohle chapu az az :D



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#13 » ned 8. dub 2012, 16:33

Číst, číst a zase číst... ;-)

Uživatelský avatar
dejment
Příspěvky: 111

Příspěvek#14 » ned 8. dub 2012, 19:07

No, s tím posíláním poštou bych byl malinko skeptiktější, vloni jsem byl v obchodě se zbraněmi, a zrovna tam pošťák přivezl balíky a rachtalo to v nich, jako náboje 7,62x39 a v přesně takovejch škatulích jsem totiž takové střelivo koupil, ale u jiného prodejceho. Tady bych spíše viděl jinou věc, a to jak dokázat, že jsem majitelem ZP a že to opravdu převezme osoba se ZP, protože pokud se pošťák dozvoní, tak to nechá komukoli kdo otevře.
Jinak určitě bude na obvodním oddělení policie zavřeno, je přeci státní svátek.
A ohledně nákupka, tak to už sem tady někde skenoval, takže jsem měl uvedeno jen samonabíjecí pistole, ale může nastat i situace, kdy člověk ještě neví, že chce pistoli, nebo revolver, tak určitě ani to tam být nemusí. Asi bych si v tomto případku požádal o povolení nakoupit " krátkou kulovou zbraň kategorie B ".
Ale nevim, jestli to umožňuje naše legislativa, zas tak kovanej nejsem.



Carloss
Příspěvky: 2919

Příspěvek#15 » ned 8. dub 2012, 19:24

Zásilka může být i "do vlastních rukou".

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů