CZ 75 SP-01 Shadow



Raasi
Příspěvky: 51

Příspěvek#31 » pon 28. led 2013, 21:14

Podle mě to, za ty peníze stojí. Fotky udělám jak budu doma a nahodím je sem. Je tam i leštěná hlaveň - to standardní shadow nemá. Jak jsem chodí dost stuha, ale ještě není pořádně zaběhlá... Jinak cena... Díly vyjdou dráž a to střenky a bodky jsou v super barvě, která je jinak nedostupná.



René
Příspěvky: 20

Příspěvek#32 » úte 29. led 2013, 07:15

Zdrávím Vás, pokud mohu, vyjádřím zde svůj názor na dané téma. CZ 75 Shadow Orange 2012 mám taky od listopadu a je velmi dobrá na CZ. Vyměnil jsem ji za CZ 75 TS a je lepší alespoň v mých rukách. Měl jsem a mám více zbraní a tato je nejlepší CZ co jsem měl. Myslím, že investice navíc oproti standartu se vyplatí.



karelsk
Příspěvky: 6

Příspěvek#33 » pát 1. úno 2013, 14:23

Tak jsem se rozhodl a koupil jsem CZ 75 Shadow Orange 2012 .
Snad to byla dobrá volba no uvidíme časem.
Jen proč je ktomu tak velký kufr?

Uživatelský avatar
ilicz
Příspěvky: 537
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#34 » pát 1. úno 2013, 15:01

Četls co k tomu všechno je? Buď rád, že to není vozejk! :)



Pete
Příspěvky: 63

Příspěvek#35 » pát 1. úno 2013, 16:42

2 karelsk:
Verim, ze budes spokojenej. Ja ji mam od rijna. Vystrileno 1800 (1300 tovarni + 500 prebijene) a bez jedine zavady (tuk tuk na drevo :-)).



Radomir
Příspěvky: 53

Příspěvek#36 » pát 1. úno 2013, 23:29

Muzete mi nekdo jako zacatecnikovi vysvetlit jak u orange poznam silu pruziny a kdy jakou zvolit? Jaka je zivotnost pruziny? A totez u bici pruziny?



karelsk
Příspěvky: 6

Příspěvek#37 » pát 8. úno 2013, 19:34

Dnes vystříleno 100 ran a můžu říct vše bez sebemenších problémů.Příjemné držení i střelba.Snad to tak pujde dál.



Morboj
Příspěvky: 30

Příspěvek#38 » ned 10. bře 2013, 18:09

Taky jsem spekuloval nad verzí 2012, ale nakonec jsem zakoupil standard + ocelovou vodicí tyčku -cca 300kc a sadu bufferů - cca 80kc. Spoušť si určitě jednou nechám doladit a přikoupím kohout, ale až časem a podle svých představ, stejně tak střenky. Mířidla mi vyhovují. Myslím že to nakonec přece jenom vyjde dráž a orange by se vyplatil, ale rozhodně bych až tak nevěřil tomu "ručnímu slícování". Stand. verze se údajně dělá stejně, jde nejspíš o reklamní tah.



Raasi
Příspěvky: 51

Příspěvek#39 » čtv 2. kvě 2013, 21:51

Nemate nekdo na shadoe tyto strenky http://www.klinsky.cz/stranky/10175_2.php, je klinský 75 sport...

Uživatelský avatar
Doolittle
Příspěvky: 79

Příspěvek#40 » pát 5. črc 2013, 18:48

Jen se pochlubím :) Před týdnem jsem se stal také majitelem oranžového shadowa a jsem nadšený. Zakoupeno v Rakovníku u pana Procházky, jako moje první zbraň. Čekal jsem dýl a rozhodoval se, ale myslím, že to nebyl přešlap ani náhodou a pana Procházku jako prodejce mohu jen doporučit a určitě jsme se neviděli naposledy :D



Tomaso
Příspěvky: 2

Příspěvek#41 » pon 26. srp 2013, 18:41

Tak je to tady, konečně jsem si splnil sen a koupil novou SP 01 Shadow.
Stála 22990 Kč s třemi zásobníky v plastovém kufříku. Včera jsem absolvoval své první střelby s SPečkem a na svojí malou zkušenost jsem po prvních 50 ranách(nakonec jich bylo 150) se začal držet v černém poli v klasickém pistolovém terči na 25m. Chod spouště jemný a předvídavý. Testoval jsem původní gumové pažbičky a zatím půjčené duralové. Výsledek hlavně díky mé menší ruce byl lepší s duralovými pažbičkami.
Tak střelbě zdar a SPčku zvlášť
Tom



Hydrant
Příspěvky: 4

Příspěvek#42 » stř 25. zář 2013, 12:03

Ahoj, taky jsem koupilShadow a jsem s ní spokojen, jen bych se chtěl poradit, kolík u vratné pružiny je lepší kovový nebo plastový?



Hydrant
Příspěvky: 4

Příspěvek#43 » stř 25. zář 2013, 12:42

a ještě jeden dotaz, poraďte mě nějaký dobrý střelecký obchod v královehradeckém kraji, sháním nějaké dobré rukavice



upbraider
Příspěvky: 16

Příspěvek#44 » stř 25. zář 2013, 18:55

Prosím nečtěte, pokud nemáte čas a náladu, přijdete zbytečně o dvě minuty života.

Ani nevím jak začít. Možná krátkým poděkováním autorům, za tyto stránky, díky kterým jsem čerstvým držitelem ZP, co zvažuje nákup své první pistole.

Jelikož nechci nosit a špetka nacionalismu v krvi koluje, jsou zraky upnuty k Uherskému Brodu a i protože všude na fórech čtu jen a jen chválu na nejvyšší model CZ 75....CZ 75 SP-01 Shadow Orange, byla/je právě tato adeptem ke koupi č.1

Včera jsem se vydal do podnikové prodejny ČZUB v Praze Opletalově ulici a nechal si Orange ukázat. Předesílám, že jako začátečník neumím určitě správně docenit kvality zbraně a pistole víceméně hodnotím stylem líbí-nelíbí, dle prvního dojmu. A tu je právě zakopán pes. Představoval jsem si...ani nevím...něco echt, něco, co se mi bude líbit tak, že si to vezmu k sobě na hraní do postele, ve volný chvíli se budu kochat mechanickou dokonalostí, asi tak jako když se člověk dívá na strojek manuálních Omeg nebo otcův Smith 686 v limitce pro Frankonii. Prostě "hezký" věci, co pohladí po duši. Bouchačka, alespoň ta první, se mi prostě musí líbit.

Nechal jsem si ukázat 4 modely. CZ 75 new edition, CZ 75 stainless, CZ 97 a Shadow Orange. Prodavač jen pokýval hlavou a řekl, že mám bouchačku každej pes jiná ves, že tyto spolu nemaj navzájem vůbec nic společného a nerozumí, jak jsem k tomuhle výběru vůbec došel. (nevím, co by řekl při kombinaci dejme tomu CZ 97, CZ 92, Plasťák, Rami...tedy tak jak si představuju rozdílný "třídy" ve zbraních já)

No nic...zpátky k mému amatérskému hodnocení formou láska na první pohled... na CZ 97 se vrklaly alu střenky, pan prodavač vysvětlil, že nejsou utažené, že je mají jen narafičené pro lidi s malou rukou, jako jsem já a kterým normální střenky na 97 přijdou tlusté, Spoušť mi přišla vsazená křivě a celkově taková ani hranatá ani zaoblená. Pistole se mi nicméně docela dobře seděla v ruce a určitě si ji na střelnici jednou aspoň půjčím. Pětasedmdesátku znám ze zkoušek, kde jsme měli nehorázný odrbance, jak jinak...tak hrozně jetý, že jsem si celou dobu představoval, jak nádherně asi musí vypadat nová číza v luxusním stainless kabátě popřípadě ozdobném frézováním ala Dan Wesson new edition verze. Leč...taky docela zklamání. Amíky používaný obrat "overall fit and finish" mi přišel nesrovnatelně horší než u Rugera SR 1911, na kterýho jsem se šel juknout k Brýmové (inspirace JohnyJak). Obě 75tky mi přišly nemastný neslaný, bojím se říct až skoro nedodělaný. "Ozdobný" frézování nesouměrný, křivě vsazený bicí kohout, pětasedma se mi dobře drží, ale že by tyto luxusnější provedení vzbuzovaly emoce oproti klasice výrazně hezčím vzhledem bohužel nemůžu říct. No a nakonec Shadow, královský Orange, na který nikdy nikdo kromě mého začátečnického já, nepoužil nikdá křivého slova. Zarazil mi bod světlovodné mušky, zdálo se mi, že není uprostřed a vzpomněl jsem si na svou vzduchovku Gamo, ale snažil jsem se přesvědčit, že jsem to já, kdo blbě vidí (pravděpodobně tomu tak i bylo), co mi ale zklamalo víc, byla ocelová tyčka vedení vratné pružiny, která byla úplně mimo otvor v rámu (omluvte slovní obraty..snad vložím obrázek). Schválně jsem Oranžádu kontroloval zepředu i u Brýmové a tam byla +- uprostřed.

Shrnuto podtrženo, byl jsem přesvědčenej, že Shadow Orange bude moje první zbraň. Je to přeci model ručně dopasovávanej, uznávanej i střelci, co CZ dvakrát nemusí. Vymazlenej tak, že se narozdíl od čezet k puškaři nemusí. Návštěva v Opletalce ale spíš než nadšení, vzbudila rozporuplné pocity. Ujistil jsem se, že budu muset chodit rok po předváděčkách, půjčovat si krochny na střelnicích a tu svojí nej si nejspíš vybrat racionálně, protože emoce nějak nezafungovaly. Anebo se vykašlat na patriotismus s tím, že když chce člověk hezkou bouchačku, musí fakt vzít 60 tisíc a jít si koupit Sig Sauera, jak mi řekl pan prodavač? Ani nevím, proč to píšu..vážně koupí Shadow Orange člověk nešlápne vedle? Chtěl bych mít první (dost možná že jedinou) pistoli made in Czech rep a skoro se bojím, že po návštěvách střelinic skončím se Satanem na mujglocku. Brrr...hrozná to představa.. :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#45 » stř 25. zář 2013, 19:41

Já si myslím, že bys i na tom Sigovi našel chyby. Prodavač měl evidentně dobrou náladu.

Na té fotce stažené z Norských stránek není vůbec vidět, že by byla vodící tyčka mimo střed. A pokud se Ti to zdálo v prodejně tak to je tím, že v tom vedení je i pružina a jako celek to musí mít nějakou vůli protože hlaveň se odemyká kyvným pohybem. To ale předpokládám samozřejmě znáš.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů