Požadavky a návrhy - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
Uživatelský avatar
fixfokus
Příspěvky: 568

Příspěvek#226 » čtv 8. kvě 2014, 05:24

Serz: Na první část dotazu ti neodpovím, ale na tu druhou ano. Je třeba otevřít "Uživatelský panel" a v záložce "Nastavení" nastavit jestli platí letní čas, nebo ne. Taky mi to ukazovalo o hodinu jinak.

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#227 » čtv 8. kvě 2014, 11:25

phpbb zatím automatickým přepínáním časů neoplývá, takže to dělám vše ručně, letos jsem ale nějak zapomněl :)
Už to ale je!

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#228 » stř 30. črc 2014, 21:45

Mockrát jsem tu četl dotaz typu "nechá mě někdo osahat/vystřelit z XY?". Sám teď chci zkusit něco nového. Navrhuju vytvoření sekce "Půjčovna zbraní". Každé zbrani by se věnoval samostatný thread pojmenovaný názvem zbraně, aby se dobře hledala ta požadovaná/nabízená (třeba srovnat abecedně podle výrobce) - samozřejmě ne hned najednou, ale postupně, jak by lidi hledali/nabízeli. Ve vláknu by se o zbrani nediskutovalo, pouze sdělilo "půjčím v", resp. "kdo půjčí v". Zbytek by se mohl domluvit přes SZ.
Jen nevím, jestli jednotlivé verze považovat za jednu zbraň nebo ne (např. CZ75, CZ75B, Compact, Shadow...).
Oproti dotazům ve vlákně s debatou o té zbrani by to mělo výhodu neopakování stejného dotazu a stejné odpovědi.



setapouch
Příspěvky: 16

Příspěvek#229 » sob 9. srp 2014, 16:13

Nebylo by možné požadavky na přihlašovací stránku směrovat na HTTPS?



Prase

Příspěvek#230 » pát 2. led 2015, 15:51

Je možné nějak úplně zrušit účet ?
Děkuji

Prase

Uživatelský avatar
MarK
moderátor
Příspěvky: 3264
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#231 » pát 2. led 2015, 16:12

setapouch píše:Nebylo by možné požadavky na přihlašovací stránku směrovat na HTTPS?

Přemýšlel jsem nad tím, ale protože (zatím) nemáme zakoupený vlastní certifikát, tak by to ve většině prohlížečů hlásilo problém s neodpovídající doménou...

Prase píše:Je možné nějak úplně zrušit účet?

Principielně toto nijak nenabízíme, ale pokud je to extra nutné, tak SZ. Součástí toho ale není smazání všech příspěvků (mimo jiné proto, že by to zapříčinilo nečitelnost fóra kvůli chybějícím příspěvkům).



Steiner
Příspěvky: 784
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#232 » pát 2. led 2015, 17:44

ikonka označující nový příspěvek je nerozeznazelná od ikonky přečteného příspěvku, pokud někdo používá funkci zobrazit nepřečtené tak je potom prakticky nejde rozeznat - prosím o barevné rozlišení ikonek, díky



Prase

Příspěvek#233 » úte 13. led 2015, 20:39

Poslalo jsem SZ, ale bez odpovědi.
Opravdu bych rádo zrušení účtu.

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#234 » stř 11. úno 2015, 19:20

Dobrý den, ahoj. Zdravím jak moderátory tohoto fóra, tak jeho příznivce.
Měl bych pár návrhů, které by mohly toto fórum posunout lidově řečeno ,,O level výše".

Takže k věci:
Na kartě (nastavení profilu) uživatele by se mi líbilo něco jako víceřádková záložka ,,osobní/držené zbraně", ve které by si mohl uživatel v případě zájmu vyplnit, jaké zbraně vlastní - tím by bylo mimo jiné možné vytvořit jakousi globální databázi Z&K pro informativní a statistické účely ve smyslu ,,kolik kterých zbraní se těší jaké oblibě". Tato funkce tak na 10 rozevíracích předvolených polí s typem zbraně k výběru (ano, nutná existence externí dbf s definicí zbraní - jistě někde existuje, nebo by se časem naplnila). Pole jednotlivých zbraní by mohla být jasně definovaná, čím by se zamezilo uvádění nesmyslů.

Dále by se mi líbilo, kdyby bylo u uživatelů fóra nějak čitelné, zda jsou držiteli ZP a případně jakých skupin. Zde je mi jasné, že tato informace zachází zdánlivě na/za hranici ochrany osobních dat, takže dobrovolné ověření zda jsem držitelem ZP pro účely fóra se může jevit minimálně ,,divně". Na druhou stranu, kdybych měl u svého profilu vyplněn údaj o skupinách svého ZP a jeho expiraci (bez ID průkazu), určitě by do mne nějaká dobrá duše včas kopla a napráskala, že mi končí platnost (a nemusel bych zase ke zkouškám...). Mimochodem by šlo pro účely ověření poslat elektronickou kopii ZP (scan) se začerněným příjmením a číslem průkazu, případně obdélník přes oči a v některých případech raději přes celý obličej (nebo nějak podobně, pro zachování soukromí).

Anketa oblíbenosti zbraní - zde tedy s možností hlasování třeba pro dvě konkrétní zbraně, jednou ročně. Počítám, že by se časem vytvořila tabulka oblíbenosti všemožných zbraní různých kategorií a parametrů. Bylo by možné ji třídit a řadit dle různých atributů (typ, ráže, kategorie, výrobce a cokoliv jiného).
Takové hlasování bych umožnil jen držitelům ZP, aby nehlasoval kdejaký navlhlý puberťák pro AK-47 jako nejvícnejlepší hustokrutou zbraň... přičem v pařátech držel maximálně airsoftku či vzduchovku.
Mimo jiné, v některých diskuzních tématech se najdou velmi aktivní jedinci sypající své rozumy z rukávu, přičem se dá silně pochybovat o tom, zda ve svém životě vůbec viděli ZoZ - viz dotazy na skladování zbraní, pořizování trezorů a podobná tématická "harakiri" (správně seppuku).

Předposlední věc - velikost obrázků v příspěvcích. Bylo by možné tuto velikost striktně zakotvit na nějakých 640x480? Některé "plachty" se nevejdou ani na fullscreen v 1600x900 a to je myslím na zamyšlení. Nejlépe nějakým auto-resize všech obr. větších než VGA.

Poslední věc, otevírání aktivních odkazů uvedených v příspěvcích. Zde bych uvítal automatické otevírání do nové záložky nikoliv do stávajícího okna. Jsem si samozřejmě vědom možnosti CTRL+odkaz, ale bylo by to jednodušší.

Zkráceno a sečteno:
Existence databáze zbraní uživatelů fóra.
"Hitparáda" oblíbenosti zbraní uživatelů s praxí.
Rozlišení uživatelů fóra dle: nestřelec, čekatel na ZP, držitel ZP, případně komisař, člen AČR/PČR a další odborníci v oboru (včetně držitelů licencí).(nebo jakkoliv jinak, ale odlišit praktiky od ,,návštěvníků").
Unifikace velikosti obrázků.
Odkazy z textu fóra automaticky do nové záložky prohlížeče.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2510

Příspěvek#235 » stř 11. úno 2015, 20:15

Mnoo popořadě dle mě.

1) jaké zbraně vlastním si můžu dát do popisu ne? Aby to bylo v někaké DTB?? K čemu? Jen nebezpečí, že to někdo prodá. I při korektnosti majitele fora mu to může někdo hacknout a má všechny údaje i o nás. Nechcim aby mi na mail chodil spam cílenej na moje zbraně. A to je to nejmenší.
2) dtto Tyhle DTB má policie a nevidím důvod je mít někde nezabezpečené.
3) může být, ale opět to propojovat na registrované uživatele je nebezpečné.
4) obrazky souhlas.
5) to je věc uživatele, aby kliknul pravým a dal otevrit v novem okne.



pesi
Příspěvky: 304

Příspěvek#236 » stř 11. úno 2015, 20:33

No a ještě bych přidal podrobný popis zabezpečení zbraní ideálně s nákresem umístěnmí trezoru, a aby to bylo jednodušší, tak i napište kam schováváte klíče.

To si snad děláš srandu, ne?



hugofalfar
Příspěvky: 317

Příspěvek#237 » stř 11. úno 2015, 20:45

Já bych ještě navrhnul dát tlačítko "nové příspěvky " i na spodek stránky, aby se po přečtení jednoho tématu nemuselo přerolovávat zas nahoru kvůli tlačítku "nové příspěvky"

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2510

Příspěvek#238 » stř 11. úno 2015, 20:49

Ano to bych taky bral.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#239 » stř 11. úno 2015, 23:21

Souhlas s Pesim, nějak jsem to také nepochopil !

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#240 » čtv 12. úno 2015, 07:22

Rozumím, nicméně věřte, že to bylo myšleno v dobrém ku prospěchu fóra. Evidentně jsem se špatně vyjádřil a některé body jsem měl definovat polopaticky, aby bylo jasné že se v globálu jedná o anonymní data nesvázaná s ID uživatele.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host