Málem přestřelka o zpomalovací práh.

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

JakubDotPy

Příspěvek#1 » stř 11. lis 2020, 12:28

Přijel vykopat zpomalovaci prah s kurmpacem, 2 promile a nelegálně drženou střelnou zbraní.
Chlápek ho přišel konfrontovat sovjí legálně drženou.

Jsem zvědavý, jak se to vyvine. Za mě říkám, že já bych se do toho určitě nemíchal, práh za to rozhodně nestál a stačilo jen přivolat policii.

https://www.krimi-plzen.cz/a/spor-o-sil ... -zbranemi/

bitkar

Příspěvek#2 » stř 11. lis 2020, 12:41

ja bych mu to mozna pomohl vykopat :D nesnasim retardery. Ale je to bizar takova situace.

Caroprd111

Příspěvek#3 » stř 11. lis 2020, 12:42

Proč bych volal policii?

JakubDotPy

Příspěvek#4 » stř 11. lis 2020, 13:17

Podle mě, až mu dokážou, že je to blb a o té nelegální pistoli nemohl vědět, dostane nebezpečné vyhrožování, které si navíc osolil tím, že bylo se zbraní.

Idahou

Příspěvek#5 » stř 11. lis 2020, 13:37

Na Čachrovsku se nějaký ožrala pokusil vykopat krumpáčem zpomalovač. Někdo se ho pokusil zastavit, pak se k tomu přimotal kolemjdoucí a na ožralu namířil legálně drženou zbraň. Ten však vytáhl nelegálně drženou zbraň.
Ke střelbě nedošlo. Situaci vyřešila policie
https://tydenikpolicie.cz/krumpacem-cht ... IVYGcpiUv8

xbran

Příspěvek#6 » stř 11. lis 2020, 13:59

ja jenom doufam ze se tu jednou nepostrilite kvuli tomu kdo driv prinese nejakou zpravu o tom kde se kdy strilelo ...

genu

Příspěvek#7 » stř 11. lis 2020, 14:04

Za mě otázka, kdy míříc legální zbraní na ožralu s krůmpáčem, který na něj vytáhne jinou zbraň, nedošlo ke střelbě .... :roll:

LubosD

Příspěvek#8 » stř 11. lis 2020, 14:15

JakubDotPy píše:Podle mě, až mu dokážou, že je to blb a o té nelegální pistoli nemohl vědět, dostane nebezpečné vyhrožování, které si navíc osolil tím, že bylo se zbraní.

Jeden známý tasil na sprejery, co poškozovali protější dům, a rozhodně nebyl z nebezpečného vyhrožování obviněn. Jediní obvinění byli ti sprejeři.

mikymoto

Příspěvek#9 » stř 11. lis 2020, 14:24

Tak to je slušněj oddíl - já vidět, že protějšek přes namířenou zbraň taká svoji pistoli, tak netuším jestli bych vydržel čekat na to, až na mě i zamíří. To je dost nepříjemná představa.

pavelg

Příspěvek#10 » stř 11. lis 2020, 14:29

To mi připomnělo film "Bohové musejí být šílení", kde křovák, netuše, co je to pistole, reagoval na její tasení tak, že si ji od ozbrojeného člověka prostě vzal za hlaveň.

kolemjdoucí

Příspěvek#11 » stř 11. lis 2020, 15:04

genu píše:Za mě otázka, kdy míříc legální zbraní na ožralu s krůmpáčem, který na něj vytáhne jinou zbraň, nedošlo ke střelbě .... :roll:

Jak zní ta otázka? Mimochodem, přechodník "míříc" odkazuje na ženu nebo dítě...

kolemjdoucí

Příspěvek#12 » stř 11. lis 2020, 15:15

xbran> :lol: :lol: :lol:

Kozel

Příspěvek#13 » stř 11. lis 2020, 15:23

Měl buď zavolat měšťáky a nebo, pokud by se na to cítil, sebrat mu ten krumpáč :-) ale proč proboha na něho vytahoval zbraň??

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » stř 11. lis 2020, 15:35

Protože měl krumpáč? Nebo chceš jít holýma rukama proti krumpáči? V tomto případě by se navíc mohlo stát, že dostaneš olovem.

Nejlepší by prostě bylo zavolat policii, že tam někdo ničí cizí majetek a ať se starají.

greenhorn

Příspěvek#15 » stř 11. lis 2020, 15:39

Tak to je přesně ten druh problému, k jehož řešení bych určitě nepoužil legálně drženou zbraň. A když už se toho chytla média, asi bych z toho udělal exemplární případ a řádně ho medializoval. Ať si ostatní případní příliš aktivní držitelé legálních zbraní nechají zajít chuť. Kdysi jsme řešili problémy pár fackama a dneska na sebe chceme vytahovat střelné zbraně? Kde to žijeme?
PS: a když si neumím poradit s ožralou s krumpáčem, tak se do toho nepletu.
Naposledy upravil(a) greenhorn dne stř 11. lis 2020, 16:03, celkem upraveno 2 x.

Zpět na