Dojde ke zvýšení cen střeliva?

Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu

antonspelec

Příspěvek#16 » sob 9. bře 2024, 08:09

Novy cenik skutecne S&B vyhlasi a ze to nejspis nebude zlevneni, to je asi jasne kazdemu. V Evrope se pomalu zacina rozjizdet zbrojni vyroba a tak se neni cemu divit.
Kdo chcete jeste nakoupit za stare ceny, objednavejte tak, aby bylo zbozi u prodejce pred koncem brezna, protoze jinak uz ho S&B napali za ceny nove.
Akorat muze byt pro nekoho problem, ze kdyz vezme jen trosku rozumnej pocet kusu, je skoro jiste, ze bude obtezovan prislusniky PCR, kteri se v poslednich tydnech v tomto ohledu utrhli ze retezu.

MojeTikka

Příspěvek#17 » sob 9. bře 2024, 21:29

Mozna by to chtelo, aby si mistni policiste rovnou udelali pultik v prodejne streliva, aby se mohli vyptavat nakupujicich na miste cinu. Usetrilo by to cas vsem.

Erix

Příspěvek#18 » pát 14. lis 2025, 19:24

Zdar, vzhledem k tomu, že byly rekordní zisky zbrojařů, na kolik reálné jsou možné pády cen na hladinu cca 4,-Kč za 9x19 mm a cca 8,- Kč za. 223 Rem?

To, že jsou nyní umělé "přepaly" cen je každému jasné. Aneb když bto někdo koupí, tak proč nedojit. Ale stačí se hromadně cuknout a hle lepší ceny se objeví, určitě znáte (zvláště.ti co jedou velkoodběr, nebo se, skládají nebo znají "někoho" u výrobce) . ;)

JirkaCV

Příspěvek#19 » pát 14. lis 2025, 19:40

Jasně. 320 tisíc lidí se cukne a S&B okamžitě sníží ceny. Tak jo.

cipis

Příspěvek#20 » pát 14. lis 2025, 20:34

Kde jsi prisel na umele prepaly? Kdyz si vzpomenu, kolik jsem za pomernou cast mzdy vystrilel pred 15 lety a kolik ted, tak mi to prijde stejne.

vvitty

Příspěvek#21 » pát 14. lis 2025, 20:57

Erix: pockej az skonci valka.

ante

Příspěvek#22 » pát 14. lis 2025, 22:02

Asi jak v který ráži. Možná se pletu ale pro nás nejběžnější 9x19 zas tam tak velkej odbyt mít asi nebude.

311_Mart

Příspěvek#23 » pát 14. lis 2025, 23:11

Ona už padla cena nitrocelulózy? Nemyslím si...

dan

Příspěvek#24 » pát 14. lis 2025, 23:48

To slysim prvne, ze velke zisky jsou duvodem pro snizeni ceny. To bude nejaka moderni ekonomicka teorie.

A ten "natlak spotrebitele" je taky sen, ktery nema koreny v realite. Na civilni trh jde zlomek produkce. Jsme jeden z nejvetsich tuzemskych civilnich odberatelu streliva a kdybychom od S&B uplne prestali brat, stezi by si toho vsimli.

DVII

Příspěvek#25 » sob 15. lis 2025, 05:10

311_Mart píše:Ona už padla cena nitrocelulózy? Nemyslím si...

Zrovna včera jsem si říkal, že musím koupit pár krabiček dokud je cena taková jaká je, protože o té nitrocelulóze jsem cetl, že cena jde nahoru

MojeTikka

Příspěvek#26 » sob 15. lis 2025, 08:13

Staci se podivat na cenu semtinskeho prachu, co udelal za poslednich par let. Pro prebijeni vyjde francouzskej na pulku, a to byval drazsi.

iloveguns

Příspěvek#27 » sob 15. lis 2025, 08:35

Před několika lety semtínská Explozie změnila majitele. A od té doby šly ceny raketově nahoru.

Erix

Příspěvek#28 » sob 15. lis 2025, 09:26

Ok ok. ;) No, tak. Můžeme jen tedy doufat, že to nebude horší. Tady opět "stát" selhal, když dovolili, aby se s takovými to podniky nakládalo tak, jak se děje. Plus, když padla ta Explosia, tak třeba Vesuvit LC(to většinu ale nezajímá) pěkně zdražil kvůli Green dealu -> ono pálit kvalitní dřevěné uhlí je kumšt a v EU zůstal snad jediný podnik. :(

Jinak jedna válka skončí, další začne (třeba skrytě) a tak pořád dokola. Takže "výmluva" války, ceny energií (taky válka) a green deal (opět válka v jiné formě),... tu bude pořád.

P. S. : Snad jediná, trochu dobrá zpráva je, že to olovo snad tolik vadit nebude. Ťuk ťuk ťuk. :?

Jarda.Jezek

Příspěvek#29 » sob 15. lis 2025, 18:51

Lidi nacpali prachy do zbrojení a čekají zisky. Ty se někde vzít musí, takže levnější střelivo v krámě nebude. A cuknout se? Tak se cukejte, já tovární lugery nestřílím už mnoho let (a fůru peněz jsem tím ušetřil). Co je mi to platné, prach zdražuje, zápalky taky, střely taky nejsou levnější. Stačí chvilku vyrábět a hned mi něco dojde.

Nitrocelulóza je problém. Když si vezmu, že za jednu ránu z děla na Ukrajině, já střílím možná déle než rok, tak by se mi chtělo brečet.

Nejlevnější je mít kámoše v prodejně, která má zároveň střelnici, přičemž je plátce DPH... :-)

Měl jsem za to, že olovo vadí už teď, všude, kde se poblíž udělá při dešti kaluž. Nebo to už neplatí?

JirkaCV

Příspěvek#30 » sob 15. lis 2025, 21:01

Ber to pozitivně. Každý náboj na Ukrajině prodlouží tvoje právo střílet.

Zpět na