Dojde ke zvýšení cen střeliva?
Diskuse o nestřeleckých událostech všeho druhu
-
antonspelec - Příspěvky: 1246
- antonspelec
Příspěvek#16 » sob 9. bře 2024, 08:09
Novy cenik skutecne S&B vyhlasi a ze to nejspis nebude zlevneni, to je asi jasne kazdemu. V Evrope se pomalu zacina rozjizdet zbrojni vyroba a tak se neni cemu divit.
Kdo chcete jeste nakoupit za stare ceny, objednavejte tak, aby bylo zbozi u prodejce pred koncem brezna, protoze jinak uz ho S&B napali za ceny nove.
Akorat muze byt pro nekoho problem, ze kdyz vezme jen trosku rozumnej pocet kusu, je skoro jiste, ze bude obtezovan prislusniky PCR, kteri se v poslednich tydnech v tomto ohledu utrhli ze retezu.
Kdo chcete jeste nakoupit za stare ceny, objednavejte tak, aby bylo zbozi u prodejce pred koncem brezna, protoze jinak uz ho S&B napali za ceny nove.
Akorat muze byt pro nekoho problem, ze kdyz vezme jen trosku rozumnej pocet kusu, je skoro jiste, ze bude obtezovan prislusniky PCR, kteri se v poslednich tydnech v tomto ohledu utrhli ze retezu.
- Erix
Příspěvek#18 » pát 14. lis 2025, 19:24
Zdar, vzhledem k tomu, že byly rekordní zisky zbrojařů, na kolik reálné jsou možné pády cen na hladinu cca 4,-Kč za 9x19 mm a cca 8,- Kč za. 223 Rem?
To, že jsou nyní umělé "přepaly" cen je každému jasné. Aneb když bto někdo koupí, tak proč nedojit. Ale stačí se hromadně cuknout a hle lepší ceny se objeví, určitě znáte (zvláště.ti co jedou velkoodběr, nebo se, skládají nebo znají "někoho" u výrobce) .
To, že jsou nyní umělé "přepaly" cen je každému jasné. Aneb když bto někdo koupí, tak proč nedojit. Ale stačí se hromadně cuknout a hle lepší ceny se objeví, určitě znáte (zvláště.ti co jedou velkoodběr, nebo se, skládají nebo znají "někoho" u výrobce) .
- dan
Příspěvek#24 » pát 14. lis 2025, 23:48
To slysim prvne, ze velke zisky jsou duvodem pro snizeni ceny. To bude nejaka moderni ekonomicka teorie.
A ten "natlak spotrebitele" je taky sen, ktery nema koreny v realite. Na civilni trh jde zlomek produkce. Jsme jeden z nejvetsich tuzemskych civilnich odberatelu streliva a kdybychom od S&B uplne prestali brat, stezi by si toho vsimli.
A ten "natlak spotrebitele" je taky sen, ktery nema koreny v realite. Na civilni trh jde zlomek produkce. Jsme jeden z nejvetsich tuzemskych civilnich odberatelu streliva a kdybychom od S&B uplne prestali brat, stezi by si toho vsimli.
- DVII
- Erix
Příspěvek#28 » sob 15. lis 2025, 09:26
Ok ok.
No, tak. Můžeme jen tedy doufat, že to nebude horší. Tady opět "stát" selhal, když dovolili, aby se s takovými to podniky nakládalo tak, jak se děje. Plus, když padla ta Explosia, tak třeba Vesuvit LC(to většinu ale nezajímá) pěkně zdražil kvůli Green dealu -> ono pálit kvalitní dřevěné uhlí je kumšt a v EU zůstal snad jediný podnik. 
Jinak jedna válka skončí, další začne (třeba skrytě) a tak pořád dokola. Takže "výmluva" války, ceny energií (taky válka) a green deal (opět válka v jiné formě),... tu bude pořád.
P. S. : Snad jediná, trochu dobrá zpráva je, že to olovo snad tolik vadit nebude. Ťuk ťuk ťuk.
Jinak jedna válka skončí, další začne (třeba skrytě) a tak pořád dokola. Takže "výmluva" války, ceny energií (taky válka) a green deal (opět válka v jiné formě),... tu bude pořád.
P. S. : Snad jediná, trochu dobrá zpráva je, že to olovo snad tolik vadit nebude. Ťuk ťuk ťuk.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1643
- Jarda.Jezek
Příspěvek#29 » sob 15. lis 2025, 18:51
Lidi nacpali prachy do zbrojení a čekají zisky. Ty se někde vzít musí, takže levnější střelivo v krámě nebude. A cuknout se? Tak se cukejte, já tovární lugery nestřílím už mnoho let (a fůru peněz jsem tím ušetřil). Co je mi to platné, prach zdražuje, zápalky taky, střely taky nejsou levnější. Stačí chvilku vyrábět a hned mi něco dojde.
Nitrocelulóza je problém. Když si vezmu, že za jednu ránu z děla na Ukrajině, já střílím možná déle než rok, tak by se mi chtělo brečet.
Nejlevnější je mít kámoše v prodejně, která má zároveň střelnici, přičemž je plátce DPH...
Měl jsem za to, že olovo vadí už teď, všude, kde se poblíž udělá při dešti kaluž. Nebo to už neplatí?
Nitrocelulóza je problém. Když si vezmu, že za jednu ránu z děla na Ukrajině, já střílím možná déle než rok, tak by se mi chtělo brečet.
Nejlevnější je mít kámoše v prodejně, která má zároveň střelnici, přičemž je plátce DPH...
Měl jsem za to, že olovo vadí už teď, všude, kde se poblíž udělá při dešti kaluž. Nebo to už neplatí?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí