CZ-P09 NOCTURNE

Letec 12

Příspěvek#61 » sob 14. zář 2024, 12:17

:) Čekal jsem, jestli mi připomeneš mířenkáře, ale tam beru, že jejic flek je 6 na 6 hodinách, ale nemusíme o tom polemizovat, chápeme se.

Hiskotické pistole s jednoduchými pevnýmí mířidly jsou problém jak popisuješ, ale nejsou předmětem nastřelování P-09. Kdo nastřeluje P-09 měl by si o tom něco načíst a nemyslelt si, že CZUB dělá svýcarské hodinky a na český trh by nikdy nepustil pistoli co může mít ulítnutá mířidla. I kdyby to byla jen jendna z disíce. Stát se to může, není to hrůza, opravit se to dá po domácku i v panláku. A nebo to svěřit někomu kdo to umí a rozumí tomu. Důležité je nepropadat skepsi!

Gimpel

Příspěvek#62 » sob 14. zář 2024, 12:34

Poslední věta se někdy naplňuje vysoce obtížně. ;) :!:

Doporučení začínajícím střelcům.
Od samého začátku si veďte evidenci vystřílených patron. V budoucnu vás to bude zajímat a pamatovat si to vážně nebudete.

Konec OT.

JYbour

Příspěvek#63 » stř 18. zář 2024, 15:37

Dnes další krabička a marný lov desítek, fakt budu muset objednat přípravek a posunout mířidla. Dále již druhá závada, kdy závěr zůstal vzadu a v zásobníku ještě jeden náboj. Zásobníky mám očíslované, tak to budu sledovat, příp. použiju ty co mám u P10c. Jinak pistole skvělá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JYbour

Příspěvek#64 » stř 18. zář 2024, 16:48

Zdá se mi to, nebo je ten výřez v hledí vzhledem k vybrání pro kohout více vpravo? To by totiž znamenalo, že to chce fakt posunout.

Héfaistos

Příspěvek#65 » stř 18. zář 2024, 17:12

Nezdá:
hledi.jpg

JYbour

Příspěvek#66 » stř 18. zář 2024, 17:18

To je pecka, díky moc.

Letec 12

Příspěvek#67 » stř 18. zář 2024, 17:22

Fotka pěkná, ale z jaké vzdálenost od mířidel jsi to měřil? Jsi si jist, že to není spíš chyba při focení?

JYbour

Příspěvek#68 » stř 18. zář 2024, 17:42

Ono je to vidět i okem a fotil jsem to mockrát, abych vyloučil chybu natočení foťáku. Posunu to tak jako tak a naladím si pistoli na svoje oko, protože tak jak to je teď, mně to nebaví.

JYbour

Příspěvek#69 » pát 20. zář 2024, 17:09

Další krabička vystřílená a opět se zopakovalo zachycení závěru s jedním nábojem v zásobníku, fakt nechápu, když o P07 čtu, jak je spolehlivá! Zásobník se plechem přímo dotýká záchytu a při posledním náboji i podavač už začíná mírně záchyt nadzvedávat, je to tak i u P07/ 09 ? Snažím se najít každý detail, který je na nové generaci jinak a mohl by způsobovat příp. závady. Na Redditu už jeden borec psal, že ten záchyt zespodu obrousil a má klid.

MRBLUE

Příspěvek#70 » pát 20. zář 2024, 19:46

A nebolo by lepsie dremelkou trocha liznut ten vyvod zasobnika co sa dotyka a doladit podavac?

Héfaistos

Příspěvek#71 » pát 20. zář 2024, 20:13

A pak tam vrzne jiný zásobník a co pak? Já mám ke svým Glockům zhruba 30 různých zásobníků (naštěstí Glock funguje většinou jak má přímo z krabice, takže toto řešit nemusím), ale rozhodně bych nehrabal do zásobníku, pokud by v něm (a jen v něm) nebyla konkrétní chyba.

JYbour

Příspěvek#72 » pát 20. zář 2024, 20:19

Chlápek z toho Redditu vzal dremelem spodek záchytu a prej zatím klid. Až seženu novej, tak to taky udělám. Zatím bych potřeboval vědět, jestli to tak má i předchozí generace. V komentářích na YT je plno lidí, kterým se to taky stává.

v.k.

Příspěvek#73 » pát 20. zář 2024, 23:03

JYbour píše:...Zásobník se plechem přímo dotýká záchytu a při posledním náboji i podavač už začíná mírně záchyt nadzvedávat, je to tak i u P07/ 09 ? ...

P09 rok 2016 takovy funkcni problem nema.
Oba jeji zasobniky maji pri poslednim naboji utopeny dotyk podavace o 0.2mm, resp. 0.3mm pod okraj. Nad okraj se zacina zvedat az v nefunkcnim radiusu vzdalenem nekolik mm od bocni steny. Tyto novejsi CZ zasobniky se vyrazne lisi v porovnani s temi puvodnimi i technologicky.

JYbour

Příspěvek#74 » sob 21. zář 2024, 05:48

Díky za fotky, je to pěkně vidět. Co mám zásobníky k P10c a P09c, tak tam je to s posledním nábojem zároveň s plechem a někdy lehce nad, v tom vidím ten problém. U P10c je to jedno, protože záchyt je výrazně nad zásobníkem a fakt ho posune až prázdný zásobník. V USA už to řeší reklamací plno lidí, tak čekám na odezvu. Já jsem taky psal na podporu, tak uvidíme, jak se fabrika pochlapí, ale nic nečekám.

MRBLUE

Příspěvek#75 » sob 21. zář 2024, 07:09

Pretio si myslim ze brusit zachyt neni rozumne. Das potom iny zasobnik a nezachyti zaver. Problem bude podla mna podavac.

Zpět na