CZ 75 BD

Satran Michal

Příspěvek#1 » ned 31. bře 2013, 22:15

Zdravím,
mám prosbu, koupil jsem pistoli, jsem čerstvý držitel ZP a stačil jsem teprve 2x střílet. Střílí se báječně, akorát se trefuji na terči neustále na levou stranu terče...
Nebyl by prosím někdo ochotný ji vyzkoušet a naklepat tak, aby střílela tak jak má?
Jsem ze Slaného.
Děkuji moc,
M.S.

HonzaLBC

Příspěvek#2 » ned 31. bře 2013, 23:31

Radši bych s klepáním počkal, dost možná nebude chyba v pistoli, ale ve strhávání. Ať si z ní zkusí střelit někdo, kdo už to dobře umí.

Satran Michal

Příspěvek#3 » pon 1. dub 2013, 12:08

to už si právě vystřelil a taky to táhlo doleva.

Artifex

Příspěvek#4 » úte 2. dub 2013, 19:27

První bod, zrekognoskovat toto, druhý, klepat hledí doleva.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mezonek

Příspěvek#5 » čtv 4. dub 2013, 10:25

sakra, to je hodne dobra pomucka :-)

Luca_69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » čtv 4. dub 2013, 11:44

díky za to kolo chyb... u leváka asi to bude zrcadlově otočené že ?

Artifex

Příspěvek#7 » čtv 4. dub 2013, 23:39

Přesně tak.

Satran Michal

Příspěvek#8 » pát 5. dub 2013, 20:42

pistole má hledí od výroby hledí vyklepané směrem doleva. Když ještě poklepu směrem do leva, hledí vypadne... Já vím, naklepej hledí směrem do prava...
Prostě hledám ochotného "profíka", který mi s tím pomůže:-).
Díky, M.S.

mir-e-czech

Příspěvek#9 » ned 9. bře 2014, 00:00

Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, tak snad to mohu umístit sem. Týká se to samozřejmě CZ 75 BD. Budu kupovat mírně jetou zbraň (nenošená, nastříleno přibližně 500 ran, 3 roky stará, 1. majitel, doklad o koupi, velmi zachovalá), samozřejmě po prohlédnutí a případném nástřelu. Jen mi vrtá hlavou fotka hlavně, kterou naleznete v odkazu. Je vše v pořádku, nebo o hlaveň nebylo postaráno tak, jak by mělo? Proč se ptám, většinou jsou hlavně hezky vyleštěné, ale co jsem koukal, tak u CZ 75 BD je to celkem běžné, že má hlaveň takovýto povrch. Říkám si, že důležitější je, jak vypadá uvnitř, ale radši se zeptám. Za zeptání nic nedám.

Díky

Odkaz:
https://www.dropbox.com/s/hfwswxrx9tr2x ... %C5%88.JPG

Patrik
moderátor

Příspěvek#10 » pon 10. bře 2014, 10:24

Vyleštit nebo přečernit si to můžeš sám, ale jinak to nemá na nic vliv.

sided
moderátor

Příspěvek#11 » pon 10. bře 2014, 10:31

Jak píše Patrik, je to jen ošoupané a ničemu to nevadí. Snad jen že má tutově najeto víc než 500 ran. Ale to vypovídá spíš o serioznosti prodejce než o stavu zbraně.

donovanstangiano

Příspěvek#12 » pon 10. bře 2014, 10:44

ve staré CZ 75 (ještě Made in Czechoslovakia) jsem měl hlaveň krásně lesklou. Povrch byl jak leštěná ocel. V nové CZ 75 SP01 mám také takto "barevnou" hlaveň.

mobil-man

Příspěvek#13 » pon 10. bře 2014, 11:21

Ad fotka: Ty fleky těsně pod zamykacími ozuby, nejsou to náhodou stopy koroze? Jinak samozřejmě, že důlěžitý je stav hlavně uvnitř, ale jestli tohle má 500 ran, tak bez jakékoliv údržby.

mir-e-czech

Příspěvek#14 » pon 10. bře 2014, 13:22

Pánové, díky za reakce.

Jen pro doplnění posílám další fotky. Jedná se zbraň z místního bazaru. Nechci se vůči prodejci chovat nějak nekorektně. Hledám názor zkušenějšího a chci mít co možná nejvíce informací před osobním setkáním a případnou koupí. Podle těla a závěru mi přijde, že by mohla mít +/- 500 ran za sebou. Že si prodejce nevymýšlí. Zbraň je kupovaná v roce 2011.

Zajdaz

Příspěvek#15 » pon 10. bře 2014, 17:58

Těch 500 vystřelených nábojů má určitě, když jsem psal tu nabídku, tak jsem to odhadl. Ale jak vidím, když se tu jen podle nevalné kvality fotek určuje, kolik má zbraň nastříleno, tak jsem si dal tu práci, abych si spočítal, kolikrát jsem s ní byl na střelnici, a vystřílel jsem z ní maximálně 1000 nábojů a to to beru s velkou rezervou. Většinou jsem vystřílel jednu nebo dvě krabičky, a na střelnici jsem byl za těch 2,5 roku asi desetkrát. Chyba, měl jsem si to psát, abych příště věděl na náboj přesně, kolik měla ran...

Údržbu jsem dělal po každé střelbě! Vyčištění vnitřku hlavně takovou čistící sadou, co jsem si koupil při nákupu zbraně ve Zbrojovce, následně očištění ostatních částí zbraně suchým hadříkem a nezbytné důkladné přetření hadříkem navlhčeným v oleji, včetně vnějšího povrchu hlavně... jestli to je takhle špatně, pak pan prodavač v obchodě Zbrojovky v Praze ze mně udělal vola.

Zpět na