Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.

Jirik.fx

Příspěvek#406 » pát 14. říj 2016, 07:52

Ten reset by mě tak netrápil s tím se poperu, šlo mi o hladký chod a co nejlehčí spoušť. To PPQ jsem uváděl jen jako příklad docela lehké spouště, taky to není žádnej zázrak. Takže mi z toho vychází ten V4.1 kratky LEM na P30. Tak a teď abych si prošel co je co. P30 je bouchačka.

Šakal

Příspěvek#407 » pon 24. říj 2016, 07:14

Nema ta bouchacka nejak moc dilu?

peee38

Příspěvek#408 » čtv 27. říj 2016, 23:09

Jaká že bouchačka má moc dílů?

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#409 » čtv 27. říj 2016, 23:15

Šakal asi myslel, že SFP9 tam má poměrně hodně hejblátek čepů a tak. To je pravda, je konstrukčně složitější :-).

peee38

Příspěvek#410 » pát 28. říj 2016, 07:58

Tak tu mám,a já myslel jako rozebranou.Tak ono je jedno,jestli je tam víc dílků.Já jak jsem to rozebral,tak jsem hned zjišťoval jak to funguje.Ono je to dobře udělaný,a nevím že jiná pistole by byla jednoduchá proti téhle.Uvidím časem jestli v tom něco nepraskne,ale nemyslím,že se to liší od jiných.

MKabar

Příspěvek#411 » pát 28. říj 2016, 09:19

No lisi - aspon teda 10-11 pruzin je proti 3-4 v P30 nebo Blocku ponekud par navic :-). Asi pet pruzinek je tam jenom proto, aby slo sundat zaver bez promacknuti spouste. Coz XDM ma taky a neni to tak prekombinovane. No ale porad je to nejlepsi striker na trhu, skoda ze mi nesedi kvuli tomu zachytu vzadu.

peee38

Příspěvek#412 » pát 28. říj 2016, 18:53

No dílečky jsem nepočítal,a je úplně jedno kolik tam toho je.Pistole šlape jako hodinky.Důležitější by mělo být kolik dílů je při rozebírání,i když pro civilistu to nemá velký význam,jako pro třeba armádu.

Lion

Příspěvek#413 » čtv 3. lis 2016, 07:53

Mám dotaz: Je reálný si v ČR koupit či nechat od HK objednat přímo americkou verzi VP9, která má tormentovaný závěr pro +P i +P+ střelivo? Nebo jsme odkázáni v EU pouze na SFP9? Díky. P.s. Mám takový pocit, že jsem před rokem v ČR nějaké kousky zahlédl na prodej, ale už si nejsem jistý.

Prasor

Příspěvek#414 » čtv 3. lis 2016, 08:06

peee38 píše:No dílečky jsem nepočítal,a je úplně jedno kolik tam toho je.

Dovoluji si nesouhlasit. Čím víc dílů, tím hůř. Neříkám, že je to nějaká hrůza, ale větší počet dílů zkrátka znamená potencionálně větší pravděpodobnost závady, nehledě na horší možnost opravy zbraně v terénu.

peee38

Příspěvek#415 » čtv 3. lis 2016, 13:21

Ona závada na zbrani může být na každé zbrani,ať je tam dílů kolik chce/každá má pružinky,každá má úderník/.Tyhle pistole prochází zkouškama,a k závadám by nemělo docházet.Armádní zkoušky se provádí na zbraních od nepaměti.Pochybuju,že někde v terénu budu vyměňovat na koleni součástky co se poškodí,protože to sebou nikdo nenosí.To si armády/a to asi každá/testovala poruchovost,jinak to nepřebrala.Ano,může se stát,že pistole selže,a je to třeba rozebrat.Potom je dúležité aby zbraň neměla hrst dílků na rozborku.Kdo by to hledal někde v terénu v blátě,a jednoduchost sborky je důležitá.A co se týče zrovna této pistole,tak mi nepřijde že by to mělo moc dílů.Znám jiné pistole a mnohem starší,co jsou složitější,a poruchovost to němělo.

Prasor

Příspěvek#416 » čtv 3. lis 2016, 15:13

Tou opravou v terénu nemyslím v zákopu. Každá jednotka má na misi svého zbrojíře, který to řeší a pokud nějakého znáš, potvrdí ti, kolik součástek musí mít třeba k CZ a kolik třeba ke Glocku. Výběr a testy armádních zbraní ovlivňuje mnohem víc politické zadání, než skutečná kvalita a je spousta příkladů, kdy armáda používá nevyhovující pistole jen kvůli tomu, že je nákup řízen nekompletními osobami z ministerských židlí. Jinak na menší poruchovosti, vzhledem k jednodušší konstrukci, jako strojař, trvám.

peee38

Příspěvek#417 » čtv 3. lis 2016, 17:08

ale já když kouknu na ty pistole co se dnes vyrábí,tak to není zase tak přesoučástkovaný.Je to spíš proti minulosti laciněji vyráběno.To ale neznamená že je to méně kvalitní.Já znám pistole co bylo tak složitý,a spolehlivost 100%.a je jim 80let.

peee38

Příspěvek#418 » čtv 3. lis 2016, 17:13

jo a která armáda si vzala nevyhovující pistoli?Žádnou takovou neznám.

Rottwik

Příspěvek#419 » čtv 3. lis 2016, 18:18

peee38 píše:jo a která armáda si vzala nevyhovující pistoli?Žádnou takovou neznám.

Myslíš,že egypská a turecká to vyhrála s čezetama? A koneckonců nemusíme chodit tak daleko, v roce 1997 probíhalo výběrové řízení na přezbrojení PČR a mezi značkami Glock, Sig Sauer, Walter a myslím i HK to vyhrála zase CZUB. Základním požadavkem byla zaměnitelnost dílů a to čezeta nesplňvala ani náhodou. A přestože praskaly rámy a závěry, upadávaly svítilny atd. Myslíš, že Grossovo rozhodnutí, jako ministra obrany nebylo politické?

Prasor

Příspěvek#420 » čtv 3. lis 2016, 18:22

Měl jsem asi napsat spíš ozbrojené složky, třeba naše policie. Ale už jsme dost OT. Vše si můžeš najít na netu. ;)

http://www.militaria.cz/cz/clanky/zbrane-a-zbroj/pistole-cz-kontra-glock.html

Zpět na