Opakovaná špatná zkušenost při střelbě z glocka 17 a 19

Glock a spol.
Nethall

Příspěvek#46 » pon 28. led 2013, 21:03

magnum: Je to možné. Nemám ponětí, kdy se jaká generace začala vyrábět. Faktem je, že nemá ani vybrání pro prsty, ani pod hlavní žádnou šínu pro svítilnu atd. Tak jsem pátral a dle kódu na těle je z roku 1997. Taky mi to vybrání nevyhovuje. Vypadá jak pro nějakou malou ruku. :| Nechám ho taky zemřít čestnou smrtí. Z domu už půjde jen do šrotu. :lol:

magnum

Příspěvek#47 » pon 28. led 2013, 21:35

1.gen mela uplne hladkou pazbicku. My tam mame vroubkovani na hrbetech. Je to drzak. A kdyz slysim, co dela 4gen...tohle proste ty predesle nedelali- zadrzky, vypadavajici vyvrt, reznuti zaveru. Jo ikdyz je tech zmetku furt malo, tak je videt v kvalite posun k horsimu. Paradne se to drzi a o nejakejch problemech si muzu nechat jen zdat. Ten glock pujde s semnou do hrobu :D

Bohuliby

Příspěvek#48 » pon 28. led 2013, 23:00

V poslední době jsem střilel z Glocka, byl úplně nový, vše makalo OK, nemyslím, že by to byla špatná zbraň. Další střelba byla z Walthera PPQ, ale pokud bych měl volit, koupím Walthera i za tu rozdílnou cenu, která je na trhu, pokud nejseš ve služebním poměru a dostaneš v akci vysokou slevu. Asi jsem ještě stará škola a proto v mém trezoru ještě chybí plastová pistole.

MKabar

Příspěvek#49 » úte 29. led 2013, 00:54

Ja jsem loni na podzim hodne spekuloval nad PPQ, ze bych ho vzal pres kolegu za akcni (v USA normalni) cenu, ale nakonec zustanu verny H&K. Na predvanocni akci jsem se nechal definitivne presvedcit a misto planovane P2000SK bude druha P30 tentokrat kratka a bez pojistky.
Glock 20 10 mm Gen3/4 bude muset hold zase pockat :-(. Ale i na nej dojde.
Btw kdyz uz tu zminuju G20...tomuhle rikam kanon :-P (prevzato s p-t.com):

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Kdyby to nekoho zajimalo:
KKM 10mm-40 Barrel
Sevigny Competition Rear Sight
Dawson Precision Black .115" x .255" Front Sight
Zev Tech Speed Feed Magwell
Zev Tech Extended Mag Release
Glockworx Standard Stippling
Finger Groove Removal
Double Undercut Trigger Guard

j3nda

Příspěvek#50 » čtv 7. úno 2013, 08:38

chci koupit noveho Glocka 19 a narazil jsem i na Gen3, jak to tu ctu, tak si rikam jestli ji nedat prednost oproti Gen4. Nerad bych na nove zbrani hnedka delal neschvalene upravy. Co byste mi doporucili?

Joe

Příspěvek#51 » čtv 7. úno 2013, 09:05

Obě si pořádně vyzkoušet. Třeba já na G19g3 nenaskládám prsty (malé vybrání pod lučíkem na ukazovák). G19g4 má podstatně jiný úchop.

j3nda

Příspěvek#52 » čtv 7. úno 2013, 10:12

a co se toho zasekavani tyce?

Joe

Příspěvek#53 » čtv 7. úno 2013, 11:11

Předesílám, že G19 jsem nikdy nevlastnil, nemám z toho vystříleno dost nábojů na nějaké závěry o spolehlivosti.
Znám několik G19g3, kde střelec s továrním nastavením nebo jen minimálními úpravami pro sport několik tisíc nábojů jen mačká spoušť, bez závad, jen s občasným čištěním. Střelivo tovární nebo FMJ přebíjenky blízké továrnímu FMJ.
S G19g4 nevím o nikom, kdo by toho vystřílel dost na nějaký smysluplný závěr...

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » čtv 7. úno 2013, 12:53

Já mám z G 19 4gen. za 2 roky vystřeleno 2 900 ran. Přebíjené střelivo, bez závady a bez nabízených úprav od MPi na zbrani.

beaver

Příspěvek#55 » čtv 7. úno 2013, 13:35

Těmi úpravami máš na mysli výměnu vratné pružiny + výměnu domečku spouště (zejména kvůli vyhazovači)? Viz zde - http://www.mpicz.com/aktuality/clanek/v ... uzin-gen4/ Já také uvažuji o koupi Glocku 19, zřejmě 4. gen. (sedí mi lépe v ruce než gen 3, ale ještě minimálně jednou budu testovat) a podle všeho kusy vyrobené po srpnu 2011 by již měly být v pořádku. Je to tak, víte to někdo?

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#56 » čtv 7. úno 2013, 13:41

Ano, jedná se o tuhle úpravu.... střílel mi od začátku spolehlivě, tak sem pro to neviděl důvod.
PS: koupený byl 11.2. 2011 v Alfa - Proj.

j3nda

Příspěvek#57 » čtv 7. úno 2013, 14:54

ano myslel jsem vymenu pruziny, pokud je to jiz u G4 vyreseno, tak vemu radsi ten - to je zasadni informace

Urdo von Fuj

Příspěvek#58 » úte 12. úno 2013, 11:20

o víkendu jsem byl potrápit G Gen4 s novou DPM pružinou. Krom toho, že stále neprojevuje efekt zahozené nábojnice (cca. 1000 patron), je nová pružina velice znát. Pokud neuvažujete - vyzkoušejte. Mistra střelce, jestli jím nejste, z Vás neudělá, ale chování je prostě luxusní.

BTW - co Vás vede ke koupi 19-cky? Žádný flame, jen tomu nerozumim

MichalF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#59 » úte 12. úno 2013, 12:11

Zrovna o vikendu sem poprve vzal pritelkyni na strelnici a rekl ji, at zavre oci, ze dostane do rukou 3 pistole a ta ktera se ji pocitove bude zdat nejprijemnejsi, tak s tou si zastrilime. Prvni byl Glock 19, pak 17 a jako treti CZ85. Vybrala si 19ku 3.gen a na to, ze nikdy z niceho nestrilela ji to slo paradne. Takze ... mozna toto bude duvod, proc si poridim G19.

K tvemu dotazu, ze tomu nerozumis, cim tedy strilis Ty ? 17kou ?

beaver

Příspěvek#60 » úte 12. úno 2013, 12:24

Zatím je to ve stádiu úvah, nicméně moje požadavky/úvahy jsou následující
- chtěl bych spolehlivou 9 mm L
- na střelbu na střelnici, sem tam nějaký místní závod taková všehochuť - mířenka + něco akčnějšího, občasné nošení
- G19 je kompaktnější než G17, s ohledem na mé možnosti pro nošení o fous lepší, G26 mi přijde opravdu už dost malý
- G19 se mi o něco lépe držel než G17 (vyloženě subjektivní pocit)

Je mi jasné, že je to kompromis na všechny strany, ale jak jsem napsal výše - je to zatím ve stádiu úvah a zkoušení.

A prozatím vede G19.

Zpět na