Arex Delta Gen 2
Glock a spol.
- Majkl1
- coudys007
Příspěvek#122 » stř 14. úno 2024, 09:54
pemazupi píše:coudys007 píše:Tak jsem oslovil poláky a ceny poloviční a na arexe i další pistole není problém prakticky cokoliv co je na běžném trhu... Odkazy: http://www.lewykabury.pl https://doubletap.pl https://falconkydex.pl/
Díky za tip, zkusím tam napsat.bergi píše:Já kupoval v kydexshop.cz na zakázku a do dvou dnů doma.
Tam jsem psal a odepsali že Fenix nedělají a v dohledné době ani nebudou
Na http://www.lewykabury.pl už je přidáno do klasického eshopu takže lze pohodlně objednat.
- Krevel
Příspěvek#127 » sob 29. čer 2024, 19:46
V jakém smyslu vychodí? Můj problém vypouštění zásobníku byl, že tlačítko bylo takové nevýrazné a trochu utopené v rámu, což se dá vyřešit výměnou za prodloužené. K prodlouženému tlačítku se dává i slabší pružina, ale já použil tu původní a nemám s tím problém.
Nutno ale říct, že teď po letech nošení se mi stalo, že se mi při nošení v batohu uvolnil zásobník... nevím nakolik to způsobilo to rozšířené tlačítko, nakolik nacpaný batoh a nakolik to levné insert pouzdro od helikonu (které jsem už vyměnil).
Nutno ale říct, že teď po letech nošení se mi stalo, že se mi při nošení v batohu uvolnil zásobník... nevím nakolik to způsobilo to rozšířené tlačítko, nakolik nacpaný batoh a nakolik to levné insert pouzdro od helikonu (které jsem už vyměnil).
- scink
Příspěvek#128 » sob 29. čer 2024, 20:05
Krevel píše:V jakém smyslu vychodí? Můj problém vypouštění zásobníku byl, že tlačítko bylo takové nevýrazné a trochu utopené v rámu, což se dá vyřešit výměnou za prodloužené. K prodlouženému tlačítku se dává i slabší pružina, ale já použil tu původní a nemám s tím problém.
V porovnání GP K100 Mk12 vyžaduje vypuštění zásobníku větší sílu a ne vždy se to povedlo na první dobrou... uvažuji o Arexu M jako kompaktu na EDC , ale když jsem ho zkoušel s vypustenim jsem měl problém, jinak z něj mám velmi dobrý pocit...
- sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
- sagitarius
Příspěvek#129 » ned 30. čer 2024, 10:00
bergi píše:Beru, že je zbraň nová musí si sednout. Mám vystříleno pouze 100 nábojů stalo se to třikrát. Až budu mět vystříleno aspoň tu 1000 tak budu hodnotit. Mě se sní střílí lépe jak s 19 kterou jsem měl půjčenou.
Měl jsem kdysi stejný problém s jinou zbraní. První, co mě napadlo je plastový podavač v zásobníku. Rozhodil jsem ho, na plastovém podavači odbrousil všechny otřepy po lisování, podávací (horní) stranu trošku poleštil, a od té doby to neudělalo ani jednou.
- Murphy
Příspěvek#130 » pát 23. srp 2024, 20:33
scink píše:Krevel píše:V jakém smyslu vychodí? Můj problém vypouštění zásobníku byl, že tlačítko bylo takové nevýrazné a trochu utopené v rámu, což se dá vyřešit výměnou za prodloužené. K prodlouženému tlačítku se dává i slabší pružina, ale já použil tu původní a nemám s tím problém.
V porovnání GP K100 Mk12 vyžaduje vypuštění zásobníku větší sílu a ne vždy se to povedlo na první dobrou... uvažuji o Arexu M jako kompaktu na EDC , ale když jsem ho zkoušel s vypustenim jsem měl problém, jinak z něj mám velmi dobrý pocit...
Ahoj, poridil jsem X a po 2 nebo 3 stovkach vypousteni zasobniku bez problemu, i kdyz se ze zacatku taky uplne spolehlive nedarilo.
Jako vetsi problem mi osobne prijde zaver, ani po cca 1.000 nemam pocit jistoty, proti jinym znackam mi ma tendenci proklouznout mezi prsty, zvlast ve chvili, kdy drzim zaver vzadu delsi chvili, abych zkontroloval komoru.
- Murphy
Příspěvek#131 » pon 9. zář 2024, 10:42
Ahoj, mam dotaz na ty, kdo demontovali sestavu uderniku:
Pri zpetne kompletaci se plastovy rukav nejak sam odpruzil a zacvakl zpet do cela zaveru a tim ho uzamkl?
Mne ta plastova trubicka zustala zasunuta do zaveru a musel jsem ji dost silne pomahat zpet dozadu na misto sroubovackem. Bohuzel tam pro nej neni moc misto, takze jsem trosku poskrabal plastovy vybezek...
dil c. 51 nezajede do dilu c. 50:
https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
Prave tak pri rozebirani - na videu vsude vytahnou celo a sestava uderniku vyjede na lehky dotek. Ja musel zabrat takovou silou, ze jsem si na to musel vzit vetsi sroubovak.
Nic ale nevypada poskozene, jen je to tak nejak tesnejsi, a to i po dukladnem vycisteni dutiny v zaveru.
Pri zpetne kompletaci se plastovy rukav nejak sam odpruzil a zacvakl zpet do cela zaveru a tim ho uzamkl?
Mne ta plastova trubicka zustala zasunuta do zaveru a musel jsem ji dost silne pomahat zpet dozadu na misto sroubovackem. Bohuzel tam pro nej neni moc misto, takze jsem trosku poskrabal plastovy vybezek...
dil c. 51 nezajede do dilu c. 50:
https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
Prave tak pri rozebirani - na videu vsude vytahnou celo a sestava uderniku vyjede na lehky dotek. Ja musel zabrat takovou silou, ze jsem si na to musel vzit vetsi sroubovak.
Nic ale nevypada poskozene, jen je to tak nejak tesnejsi, a to i po dukladnem vycisteni dutiny v zaveru.
- pemazupi
Příspěvek#132 » pon 9. zář 2024, 12:06
S tou sestavou úderníku můžu potvrdit že mám stejnou zkušenost. Čelo je v závěru dost natěsno takže jsem tomu taky musel pomoct. Zajímalo mě jestli je možné zlepšit chod spouště aby nešla tak nahrubo. Ve vodící části pružiny úderníku v závěru je povrch dost hrubý což způsobuje ten chod. Teď jen vymyslet jak to provést.
- Murphy
Příspěvek#133 » pon 9. zář 2024, 12:20
Zatim jsem zkusil toto:
https://youtu.be/XZ8S7lI_Q7U?si=qXPmlQ1enylp8ukj
Vcera. Aktualne mam natekly loket, tak si asi na overeni vysledku chvili pockam.
Ale jestli chapu, o ktere casti pises, asi by to chtelo do dremla uchytit spejli s namotanou vatou a s brusnou pastou a projet ten kanalek Kovovou tycku bych radsi neriskoval.
Mozna to zkusim, riziko by tam snad nemelo byt.
Jen zjistit, jak rozpustit zatuhlou brusnou pastu do konzistence lepsi, nez modurit... ;-(
Taky se obavam, ze je prumer uzsi, nez co ma muj endoscop z aliexpressu, takze kontrola nejspis jen pohmatem spejli...
https://youtu.be/XZ8S7lI_Q7U?si=qXPmlQ1enylp8ukj
Vcera. Aktualne mam natekly loket, tak si asi na overeni vysledku chvili pockam.
Ale jestli chapu, o ktere casti pises, asi by to chtelo do dremla uchytit spejli s namotanou vatou a s brusnou pastou a projet ten kanalek Kovovou tycku bych radsi neriskoval.
Mozna to zkusim, riziko by tam snad nemelo byt.
Jen zjistit, jak rozpustit zatuhlou brusnou pastu do konzistence lepsi, nez modurit... ;-(
Taky se obavam, ze je prumer uzsi, nez co ma muj endoscop z aliexpressu, takze kontrola nejspis jen pohmatem spejli...
- Murphy
Příspěvek#134 » úte 10. zář 2024, 13:32
Poptal jsem se autoru videa - Polenar Tactical.
Odpoved - dutinu nelestit, nema to smysl.
don't polish the cavity, there is no point in doing that. What you can do (and we all did at the Arex armourer course) is you can chanfer the plastic tube that holds the striker. That way, you will prevent it from "sticking" to the plastic housing tube thingy
Dodavaji, ze se vyplati zkosit plastovou trubicku.
Tady na obchode maji hezky rozkres dilu https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
Snad mysleli dil 51. Ale cim, kde a jak moc...?
Odpoved - dutinu nelestit, nema to smysl.
don't polish the cavity, there is no point in doing that. What you can do (and we all did at the Arex armourer course) is you can chanfer the plastic tube that holds the striker. That way, you will prevent it from "sticking" to the plastic housing tube thingy
Dodavaji, ze se vyplati zkosit plastovou trubicku.
Tady na obchode maji hezky rozkres dilu https://www.arex-store.si/delta-gen2-parts
Snad mysleli dil 51. Ale cim, kde a jak moc...?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí