Springfield Armory Echelon

Glock a spol.

Střelec

Příspěvek#61 » ned 31. bře 2024, 17:58

Při střelbě se to chová podobně jako Glock, závěr je cca podobně vysoko, spoušť je čitelnější, zkoušel jsem s kolimátorem, na 25m se dalo udržet na mezinárodním pistoláku v černém při první střelbě. Na mířenku to není, prostě služebák. Zkušenost se zbraní od kolegy ze střeleckého klubu,verze se závitem, kolimátor od Shieldu. Mě to sedí asi víc než glock, ale není to můj šálek kávy

Otik Platenik

Příspěvek#62 » pon 22. dub 2024, 19:13

Měl jsem dnes v ruce, vizuálně je hodně podobný glocku, řekl bych jako glock po faceliftu.

Roadrunner

Příspěvek#63 » stř 24. dub 2024, 09:34

A jaké jsou dojmy? Přiznám se, že o ní víc než vážně uvažuji a je v úzkém výběru mezi třemi kousky. V pátek si ji chci jet vyzkoušet

crow75

Příspěvek#64 » stř 24. dub 2024, 17:17

Vystříleno 200 ran a pro mě jako pro leváka optimální zbraň. Glock je tady v plasťácích etalon. Ale usnul a dost firem jej minimálně dohnalo. Echelon jej nechal daleko za sebou... Problém zatím jen se sehnáním pouzdra.

Roadrunner

Příspěvek#65 » stř 24. dub 2024, 20:15

Pouzdro není problém - na běžné nošení ani na závodění. Falco už umí vše, u RH jsem se nedíval. Ale Ghost už umí taky. Musím říci, že to asi risknu a pořídím. Plusy převyšují nad riziky.

DavidP

Příspěvek#66 » stř 29. kvě 2024, 08:48

Ahoj, nějaké nové poznatky z praxe, popřípadně dá se to už někde půjčit? Ideálně Brno?

Desertfox83

Příspěvek#67 » stř 29. kvě 2024, 12:55

Já jsem pořídil, ale zatím čekám na průkazku, takže naostro až příští týden. Co mě potěšilo byla cena, bral jsem přímo v KOZAPu za pěkných 17 200,-. Srovnávám s G45, který jsem střílel poslední rok a půl a musím říct, že na první osahání je to hodně dobré.
Zpracování je srovnatelné s ostatníma značkama, žádné nedostatky jsem nenašel. Členění závěru a drážky super, ovládání naprosto pohodlné a jisté, grip a textura taky lepší (jemná ale dostatečně agresivní). Hřbety mají opravdu trochu vůli, ale nic co by vadilo, spíš esteticky by mohla někomu vadit škvírka ale na funkci to nemá vliv. Ovládací prvky v pohodě, i ten malý záchyt závěru se ovládá dobře (vypouštení), horší je to když chci vystavit závěr dozadu tam to lehce palcem jako u Glocka nejde, musím přechytnout. Spoušť je řekl bych z těch lepších, trochu těžší než jsem čekal, ale zato dobře čitelná a s krátkým chodem. Reset není tak silný (netlačí tolik prst zpátky dopředu), ale zase jste hned na zdi na nemá žádný propad. Kdybych to měl nějak zařadit, tak horší než Walther, ale lepší něž třeba P10.
V balení už není jak jsem viděl v některých videích druhá botka na +3 (asi aby to zase lidi blbě nenamontovali a nevysypali se jim), ale mohlo to být jenom ve verzi US. Taky mě soudruzi z Chorvatska omylem do balení dali dva stejné hřbety, takže nemám ten největší ale zase dva nejmenší...střední mě sedí tak to asi přežiju. :D
Kdyby někdo toužil vyzkoušet tak Otrokovice bez problému, Brno spíš nárazově (DonShot) dopoledne plánuju ještě tak dvakrát do prázdnin.
Nějaké první dojmy dám a pak až pořádně otestuju určitě doplním 8-)

PetKar

Příspěvek#68 » pát 28. čer 2024, 19:42

Minuly pátek jsem si jel najisto pro PDP a vrátil jsem se s Echelonem 4,5”. Co rozhodlo? I vzhled. Pistole vypadá “agresivně”, dobrá fíčura jsou ty “uši” na konci závěru. Rám není hlavní součást zbraně. Jde lehce vyndat celý kontejner a přehodit ho do jiného rámu. Pro levorukého střelce, sem tam střílejícího i pravou, ideál, tj. plné oboustranné ovládání, lepší grip, perfektně čitelná mířidla, 17 a 20 zásobník, zámek do závěru, hezká taštička, rychlonabíječka, ale hlavně možnost instalace prakticky libovolného kolimátoru přímo do závěru, bez nutnosti kupovat destičky. K tomu několik sad pinů a šroubů, umožňujících jednoduchou uživatelskou instalaci, kteréhokoliv, běžně prodávaného kolimátoru. Při střelbě jasně čitelná spoušť. Hladký záběr bez jakéhokoliv drhnutí, jasná tvrdší zeď, výstřel, krátký reset. Po výstřelu se pistole rychle vrací “do mířidel”. Byť malý, záchyt závěru se palcem spouští velmi lehce. Pokud srovnám, tak PDP má o chlup lepší spoušť, kvalita provedení stejná, cena o málo vyšší, ale shazuje ho nutnost pořídit montážní destičku kolimátoru, bratru za 1,9k, a ta navíc není univerzální. Echelon je pořád “jenom” glockoid, ale když ho vezmete do ruky je jasné, že Glocku, tak tomu už zjevně ujel vlak. Echelon jen vyndat z krabice a můžete okamžitě slušně střílet, bez nutnosti cokoliv tunit. Ale jo, pořad je to “jenom” služební/pracovní pistole. Ale krásně a hlavně chytře. udělaná. Vzhledem k jen 70 vystřílených SB bych na ni hlavu zatím ještě nevsadil, ale první dojmy jsou veskrze pozitivní. Na nic, kvůli čemu bych se měl cítit rozčarovaný, jsem nepřišel.

Danny_Z

Příspěvek#69 » stř 3. črc 2024, 18:54

Někdo, kdo by mi nechal vystřelit v Praze? Na oplátku nabídnu třeba nosorožce :)

PetKar

Příspěvek#70 » pát 5. črc 2024, 07:37

Včera jsem dal 100 SB 124 gr. Nastřelen kolimátor na 15 m. Nejhůře 8. Na 25 m se dá určitě udržet v černém, me jich par uletělo, nejhůře 5. V podstatě jen potvrzuji svůj první dojem. Grip je dobrý, drží i ve spocené ruce, pistole se při střelbě chová kultivovaně. Spoušť výborná. Zkratka, zatím jsem na žádný problém nenarazil. Snad jen, ze na hlavni jsou již vidět lehké otěry. V tohle směru zlata P10, ta má povrchovku skvělou, o glocku raději nemluvit. Na ten se jenom koukneš a už je odřený. Prostě, s jistou dávkou opatrnosti, přece jenom je to ještě novinka, Echelon mohu s klidným srdcem doručit.

MildaZX10

Příspěvek#71 » sob 21. zář 2024, 19:44

Obrázek

V tomto provedení je asi favorit na další místo v trezoru ...

Jsou zde další recenze ? Postřehy ?

MaroH

Příspěvek#72 » pon 23. zář 2024, 12:47

Našel prosím někdo střelnici, ideálně okolí Prahy nebo Ostravy, kde by bylo možné si z ní zastrilet? Jsem začátečník a vybírám první zbraň, aktuálně se rozhoduju mezi SFP9 (v ruce nejpříjemnější, ale strelba z ní pro mě byla zklamání), PDP PRO (střílel jsem jenom základní verzi, měla by kopat nejvíc ze zbraníve vyberu, ale nepřišlo mi to o nic horší než SFP, takže aktuálně favorit), glock 19x (ten mi přišel takový nijaky, sterilní, ale z pohledu obsluhy a střelby to byla velmi příjemná zbraň) a právě Echelonem, na kterého jsou super recenze, nasucho byl v ruce velmi příjemný a i vzhledem k ceně je to na papíře největší favorit, ale rád bych z něj vystřelil aspoň 20 nábojů, než půjdu do obchodu.

DavidP

Příspěvek#73 » pon 23. zář 2024, 13:03

Vím o Brně - Trigger, tam ji mají k zapůjčení.

TomasD

Příspěvek#74 » pon 23. zář 2024, 21:27

Mám Echelona měsíc, vystříleno 550 továrního střeliva s jednou závadou. Je to moje první zbraň a vybíral jsem jí poměrně dlouho. Nakonec jsem vybral právě Echelona, kterého jsem si sice nevyzkoušel (až na rychlé osahání na střelnici), ale vzhledově se mi líbí víc než Glock a proto jsem ho "risknul".
Zpracování je dobré, bez (větších) vůlí. Povrchová úprava hlavně je trochu slabší. Už po první střelbě bylo vidět drobné ošoupání, které se mírně zvětšuje. Ale není to nic hrozného.
Spoušť měla ze začátku drobné zadrhnutí před zdí, ale po pár výstřelech si "sedla" a je velmi dobrá.
Zásobník je potřeba do šachty trochu doklepnout, ale opět nic hrozného. Zásobníky pro 20 nábojů bez problému (na YT je hodně videií, kdy se rozsypaly-což byla chyba při výměně botky za větší). Náhradní 20-ti ranné jsem bral na def*ndii za super peníze (oproti oficiální ceně dovozce).
Záchyt zásobníku by mohl být o něco málo větší, ale oproti Arexu Delta je to v pohodě.
Za ten měsíc jsem nenašel nic, co by mě štvalo. Vlastně je jedna věc-látkové pouzdro dodávané v krabici má fakt špatné zipy. :-D Naštěstí se do něj nevejdou víc než 3 zásobníky a tak jsem pořídil jiné.
Co by se mohlo zlepšit, je dostupnost dílů v Evropě.
Pokud by někdo chtěl vyzkoušet, není problém se v HK domluvit...
IMG_6529.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#75 » pon 23. zář 2024, 22:06

Ty stopy v hladké ploše závěru nad spouští jsou skutečné, nebo je to nějaký efekt ze zpracování fotografie?

Zpět na