Sig Sauer P-320

Glock a spol.
Murphy

Příspěvek#376 » pát 8. lis 2024, 20:34

CzechJoker píše:Normální člověk nosí nadrcnuto, protože ti v reálném fightu nikdo nezaručí, že budeš mít druhou roku volnou, abys s ní kvedlal závěrem. Neřešme vojáky, ti jsou sorta sama pro sebe a jejich postupy musí být bezpečné i pro jelita.

Kdyz ma normalni clovek qer, ktery reaguje na poklep klackem jako revolvery z doby valky severu proti jihu, spis riskne problemy pri natahovani, nez problemy behem pouheho noseni v pouzdre, ne?

CzechJoker

Příspěvek#377 » pát 8. lis 2024, 20:38

Normální člověk v takovém případě raději zvolí normální qer ;-)

xxviktor

Příspěvek#378 » pát 8. lis 2024, 21:32

Přesně proto se tu vždycky divím tomu lazení spouští u pistolí, které lidi plánujou nosit. Ona ta tužší spoušť na služebních pistolích je taky z části bezpečnostní prvek a není taková, protože by ji neuměli ve fabrice udělat lehčí, že ano :)

Gimpel

Příspěvek#379 » pát 8. lis 2024, 22:15

Přesně tak.

K věci však dále uvádím, že v některých službách světa, nic tuctového, se někdy spoušťe ladí, odlehčují. K tomuto ovšem zároveň musí býti Pistolníci.

Shotgun ED

Příspěvek#380 » sob 9. lis 2024, 00:28

Díky za odkaz. Izraelský způsob jsem znal, SAS ne. Ale nerad bych tady rozebíral téma náboje v komoře či ne. Zůstal bych jen u té 320-ky.
Já se po ní dívám dlouho. To že byl problém před upgradem, to už beru jako vyřešené, v té době byla v podstatě nová a bral jsem to jako dětskou nemoc se kterou si poradili. Bohužel, ale těch případů "samovýstřelů" upgradovaqných kusů je dokumentováno přísliš a nejvíc mě mrzí na tom přístup Sigu, kde se dělá jakoby nic a vše byl jen problém lidí, což se sice stát může, ale ten počet oproti ostatním je enormní, takže pouze pouzdro a střelec na vině nebudou. Přitom rozborů mechaniky spouště je víc než dost a jak to odstranit je taky jasné. Asi mají spočítáno, že ty žaloby a soudy je budou stát míň, že to druhý upgrade, protože těch kusů už se prodalo o dost víc, než když byli na začátku. Ale to jen hádám.

KapitánPacička

Příspěvek#381 » ned 10. lis 2024, 10:44

Gimpel: Ty mas opravdu zajimave nazory :? Rekl bych, ze budes trosku zamrznuty v 70.letech. Jinak si nedovedu normalne predstavit, ne jen tvuj styl psani, ale hlavne nazor ze SAS noseni je nejlepsi.

Tady jak jsi poslal video toho "experta" tak si vsimni ze v case 3:56min si velice neprijemne chytne svoji šálu pres zaver a v realu by mel chlapec vymalovane, bo by nenabil zbran :!: Sala by se mu dostala do vyhozniho okynka, nebo omezila potahnuti zaveru a konecna. A je potreba dodat, ze tady "trenuje" uplne v klidu, bez nejakeho stresu atp.

Takze zkusenejsim strelcum je hned jasne, ze tohle je zastarala a hlavne omezujici metoda noseni.

To ze si to sam trenujes a nosis je tvoje vec, ale rozhodne SAS clena to z Tebe urcite neudela. A je kktina to tady prezentovat, ze je to nejlepsi.

Idealni je nadrcnuto a hlavne umet se zbrani zachazet, tecka ;)

Murphy

Příspěvek#382 » ned 10. lis 2024, 14:41

CzechJoker píše:Normální člověk v takovém případě raději zvolí normální qer ;-)

Ze zajmu jsem mrknul na pouzdra na P320 a zaujaly mne IWB za standardni kydexove ceny. Cekal bych, ze se toho budou vsichni zbavovat ve vypradeji za cenu clipu a sroubku.
Appendix je na Darwina. 8-)

Gimpel

Příspěvek#383 » ned 10. lis 2024, 17:10

KapitánPacička : jsme v threadu P-320, toť axiom.

Jinak ni nevím, co na slova Tvá odepsati.
Snad, že ideály naštěstí různé jsou.
Nebo citace plk. Žitného, z kultovního Zemana z let 70-tých: ,,Jsem jaký jsem", tečka.

Binární údržbáři snad prominou mi. :)

CzechJoker

Příspěvek#384 » ned 10. lis 2024, 19:19

Tuť jest muž jeden slovutný, kterýžto v obraze pohyblivém dokáže i lidem ducha mdlého osvětliti, proč náboj v komoře dobré nositi jest. K zamyšlení přivádí nás myšlenkou, že ponejprve pomnouti nutno jest, z jakého kraje izraelského přichází učení pochybné a kterážto myšlénka stála u zrodu jeho.
A abychom nebyli mimoť učení o P320, tuť jest výjimka jasná, neboť kdo plodník svůj miluje a po nocích s ním lomcovati ráčí i nadále, ten Sig svůj ochraňuje ve stavu nenabitém, neboť zbraň tato životem svým žije.

https://www.youtube.com/watch?v=LIiCWEmQ9DM

Gimpel

Příspěvek#385 » ned 10. lis 2024, 21:28

Jsi dobrý Joker (šašek česky :lol: ), video sobě později dopřeji, byť s plodníkem svým opotřebeným to značně, nenalomcuji toho mnoho již.

Ani nevíš co práce dalo mi, přes smích mohutný ten, post tento vygenerovati vůbec jen. :lol: :mrgreen: :lol:

Do hokynařství žlutého to raději mizím, i s plodníkem svým, neb zde nedávám to již, mezi šašky těmi :lol: .

Letec 12

Příspěvek#386 » ned 10. lis 2024, 22:06

CzechJoker: Toť jakoš, že ďáblem čudným jest P-320 posednuvší? No tedá čerta jeho.

Deternity

Příspěvek#387 » úte 12. lis 2024, 15:18

Ouuu :D tady se to nějak zvrtnulo :D

Gimpel

Příspěvek#388 » úte 12. lis 2024, 19:47

Ve vší serióznosti děkuji pánům binárním údržbářům a skinku smekám. :) :)
V pondělí jsem se zbaběle, docela obával přijít na web, že barvy modré to a souvislostí, bude trojnásobek celkem.
Když poprava za úsvitu, alespoň u mne nekonala se :) .

ondra009

Příspěvek#389 » úte 12. lis 2024, 21:11

Bevola píše:Ano to byli první verze. S armádní zbraní se začalo sériově s upgradem i v civilních verzích.
CZ opět nezklamala :lol:
Viz:
https://youtu.be/RMTe87kATmU?si=ld2h9JUJ0vMq6o84

Cim presne nezklamala? Ze nevystrelila, narozdil od bezneho sigu?

Bevola

Příspěvek#390 » stř 13. lis 2024, 14:25

Čím? Vždyť jí praskl kohout, utrhl se pojistný ozub.

Zpět na