Tipy pro nákup Colt Detective Special
Krátké vícehlavňové zbraně
- Murphy
Příspěvek#16 » čtv 3. dub 2025, 06:14
kolombo píše:No, na rychlé nabití ten pásek asi moc není, co?
Protože to to tam můžu nasázet rovnou z kapsy, ne?
Je to neco mezi speedloaderem a rucnim.
Z pasku to tam davas po dvou, takze cca polovicni cas, nez jednotlive pri vkladani.
Taky nenahmatavas jednotlive naboje a neresis, ktera strana je ktera.
Zkusil jsem nekolik speedloaderu a casove mne to neprijemne prekvapilo. Asi to chce daleko vetsi trening, nez jsem predpokladal. Zvlast u meho KLCR, na ktere se mi neporadilo sehnat speedloader, ktery by vypustil naboje pri zmasknuti, ale jen na pootoceni. Neprisel jsem na to, jak rychle a pevne uchopit valec tak, abych druhou rukou mohl pootocit knoflikem speedloaderu a pritom abych nemusel nekolikrat prehmatavat.
A vzhledem k bachratosti plneho speedloaderu to ani neni uplne pokohlne na noseni.
Jeste jedna nevyhoda speedloaderu - musis prebit cely valec. Z pasku muzes nahradit jen dve tri vystrelene nabojnice.
Vidim to tak, ze kdo ma pocit, ze bude potrebovat v pripade krize rychle prebijet, ten by si mel poridit budto nejaky velky osmiranny, dva male snubiky a praktikovat New York reload, nebo zustat u pistole.
Ja nosim budto Kevina, nebo 5ranny KLCR + jeden pasek v kozene minipenezence v zadni kapse kalhot.
Neco malo teorie:
https://snubnose.info/?s=speedloader
https://snubnose.info/docs/speedstrip.htm
Zadej si go googlu "speedloader vs speedstrip" a mrkni na videa.
- kolombo
Příspěvek#17 » čtv 3. dub 2025, 09:14
No, asi to nebudu nosit, ale kdybych s tím chtěl střelit jakýkoliv závod, kromě čisté mířenky, tak honím i čas, ne jen nástřel. Takže by se to nabití hodilo.
Co se týče přebíjení revolverů,, to je určitě vysoký level plánování a zručnosti, to nepopírám. Menší než u perkusu, ale ....
Co se týče přebíjení revolverů,, to je určitě vysoký level plánování a zručnosti, to nepopírám. Menší než u perkusu, ale ....
- Murphy
Příspěvek#18 » čtv 3. dub 2025, 09:32
V pripade soutezniho revolveru bych mozna zvazoval spis neco v 9L s moonclipy. Ty jsou na rychle prebijeni urcite jeste lepsi. V revolveru zustanou a i s nim se pak vyklepnou vsechny patrony.
Nebo ten 8r., tedy jestli to pravidla konkretni souteze dovoli.
Porovnaval jsem LOS situaci s pistoli a s tim malym 5r. revolverem. Vysledek cca v rychlostnim pomeru 1:2 az 1:3 se speed stripy. Revolver jsem musel prebijet 2x, pistoli vubec.
Nebo ten 8r., tedy jestli to pravidla konkretni souteze dovoli.
Porovnaval jsem LOS situaci s pistoli a s tim malym 5r. revolverem. Vysledek cca v rychlostnim pomeru 1:2 az 1:3 se speed stripy. Revolver jsem musel prebijet 2x, pistoli vubec.
- Gimpel
Příspěvek#19 » čtv 3. dub 2025, 11:04
.............. ,,přebíjení revolverů" .............
K této děsně závažné
problematice.
Konkrétní ochranná služba v Jižní Americe, samica. Pouzdrem na pětikomorový dvoupalec, osumatřicítku byl celý vnitřek její kabelky (plné dámských kundamentů). Další, že záložní patrony, jen volně zamíchány do toho kočkovitého, typického bordelu.
Na závody bude revolver komorovaný na německou devítku lepší, rychlejší + ten rychlonabíječ.
K této děsně závažné

Konkrétní ochranná služba v Jižní Americe, samica. Pouzdrem na pětikomorový dvoupalec, osumatřicítku byl celý vnitřek její kabelky (plné dámských kundamentů). Další, že záložní patrony, jen volně zamíchány do toho kočkovitého, typického bordelu.
Na závody bude revolver komorovaný na německou devítku lepší, rychlejší + ten rychlonabíječ.
- Murphy
Příspěvek#20 » čtv 3. dub 2025, 11:50
Na 9l jsou moonclipy, ne speedloader.
https://www.youtube.com/watch?v=qNFW8eS ... borchersTV
https://www.youtube.com/watch?v=0FbUMqo ... ProShooter
https://www.youtube.com/watch?v=qNFW8eS ... borchersTV
https://www.youtube.com/watch?v=0FbUMqo ... ProShooter
- Lonestar
Příspěvek#23 » čtv 3. dub 2025, 19:59
kolombo píše:Tohle je ovšem problém:
Používal ho sám poručík Columbo?
Ne, Columbo osobně ho nenosil. Jeho ikonickou zbraní byl Smith & Wesson Model 10 snub-nose (.38 Special) s krátkou hlavní. Nicméně Colt Detective Special byl velmi populární mezi policisty i zločinci v té době, takže se v seriálu často objevoval.
Poručík Columbo ho možná nenosil, ale nosil ho Steve Carella a ostatní hoši z 87. revíru...
- Gimpel
Příspěvek#24 » čtv 3. dub 2025, 20:01
........... ,,revolver v 9L ......... nebude Colt Detective" .............
To tedy nebude. I takto bych bral Detective. Jsou důvody z oblasti vnitřní balistiky, proč revolvery s běžnou délkou válce, nekomorovati na tu německou, zde krátkou devítku.
Z otáchčivých komor nejen v devítkových rážích, mám nejraději válce s pěti (ukrytelnost). Ten můj je ale S&W.
To tedy nebude. I takto bych bral Detective. Jsou důvody z oblasti vnitřní balistiky, proč revolvery s běžnou délkou válce, nekomorovati na tu německou, zde krátkou devítku.
Z otáchčivých komor nejen v devítkových rážích, mám nejraději válce s pěti (ukrytelnost). Ten můj je ale S&W.
- kolombo
Příspěvek#25 » čtv 3. dub 2025, 21:02
Lonestar píše:Poručík Columbo ho možná nenosil, ale nosil ho Steve Carella a ostatní hoši z 87. revíru...
Nojo, ale já nejsem Carella

A mimochodem:
Detektiv Steve Carella z 87. revíru obvykle používal služební revolver Smith & Wesson Model 10, což byla standardní zbraň mnoha amerických policejních složek v době, kdy Ed McBain psal své romány. Tento revolver ráže .38 Special byl spolehlivý a oblíbený pro svou přesnost a jednoduchou obsluhu.
- kolombo
Příspěvek#27 » čtv 3. dub 2025, 21:50
Je to vykopírované z ChatGPT, tak to MUSÍ být pravda 
Následně připustila, že to platí i pro ostatní revolvery ...

Následně připustila, že to platí i pro ostatní revolvery ...
Kód: Vybrat vše
Ano, obecně platí, že většina revolverů sdílí stejné výhody, které jsem zmínil u Smith & Wesson Model 10. Revolvery jako Colt Official Police, Ruger GP100 nebo Smith & Wesson Model 19 mají podobnou jednoduchost obsluhy – pevný rám, intuitivní manipulaci s válcem a vysokou spolehlivost.
Přesto existují drobné rozdíly, které mohou ovlivnit komfort používání:
Spoušťový mechanismus – Některé modely mají plynulejší nebo lehčí spoušť, což usnadňuje střelbu (např. Model 10 má hladší spoušť než některé starší Colty).
Ergonomie – Tvar rukojeti a vyvážení zbraně se může lišit, což ovlivňuje pohodlí při střelbě (např. Ruger GP100 má robustnější konstrukci, což zlepšuje kontrolu zpětného rázu).
Kapacita válce – Standardní Model 10 má 6 ran, ale existují revolvery s různou kapacitou (např. Smith & Wesson Model 686 má 7 ran).
Použité materiály – Starší revolvery (např. Colt Police Positive) mají často méně odolné slitiny než moderní modely z nerezové oceli.
Takže ano, obsluha většiny revolverů je podobná, ale malé rozdíly v mechanice a ergonomii mohou ovlivnit pohodlí a efektivitu při střelbě. Model 10 si získal popularitu díky skvělému poměru mezi jednoduchostí, spolehlivostí a příjemnou obsluhou.
- Gimpel
Příspěvek#28 » čtv 3. dub 2025, 22:02
,,Detektiv Steve Carella z 87. revíru".....................
Četli jsme knihy stejné (70-té roky). Již si nepamatuji, že tam byly i podrobnosti zbraňového charakteru. Stejně zapomněl, kolik jsem jich celkem přečetl (všechny co jsem mohl).
Murphy mne s otázkou předběhl.
Četli jsme knihy stejné (70-té roky). Již si nepamatuji, že tam byly i podrobnosti zbraňového charakteru. Stejně zapomněl, kolik jsem jich celkem přečetl (všechny co jsem mohl).
Murphy mne s otázkou předběhl.
- Redsnake
Příspěvek#29 » pát 4. dub 2025, 05:59
Ovladani coltu a s&w se lisi jen tlacitkem otevirani valce. U s&w se macka a jakoby posouva, u coltu se tradicne potahuje za hribek. S&W konkretne toto ma imho vyreseno lepe, ale je to dost brand signature, takze i colt se da tolerovat.
Obcas ho rad provetram aby nas doprovodil na prochazce.
Obcas ho rad provetram aby nas doprovodil na prochazce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí